Jo vain. Se olisi taas kerran yksi kvartaali taputeltu läpi ja nyt eletäänkin jo vuoden viimeistä neljännestä.

Jatketaan vanhojen juttujen parissa, eli vetelen blogissani läpi joka kvartaalin päätteeksi sijoituksiini liittyviä asioita. Näiden julkaisujen ideana on seurata kulkemaani matkaa ja kenties oppia jotain matkan varrella.

Teksti tulee kiireistäni johtuen pari viikkoa myöhässä, muttei anneta sen häiritä. Lähdetäänpäs vetämään vuoden kolmannen kvartaalin tapahtumia läpi!

Omistusasunto

Jatkoin asuntoni takaisinmaksua kuten ennenkin. Tälläkin kertaa lyhentelin lainaani 408,47 euroa kuukaudessa. Tähän päälle sitten tulevat korot ja käsittelykulut.

Näiden kolmen kuukauden aikana lainani lyhentyi 1 225,41 euroa. Korkoja maksoin 166,63 euroa ja käsittelykuluja 6,9 euroa.

Asunnon suhteen ei tapahtunut oikeastaan mitään raportoimisen arvoista.

Opintolaina

Tämän vuoden loput opintolainani nostin jo kesäkuun puolella, joten sen suhteen ei muutoksia ole. Tällä hetkellä olen opintolainoja pystyssä Nordealle 12 736,97 euroa.

Opintolainasta lupasin teille kirjoittaa jo viime salkkuraportin jälkeen, mutta en näköjään ole muistanut. Täytyynee ottaa itseään niskasta kiinni ja hoitaa asia pois vielä tämän vuoden puolella.

Osingot

Vuoden kolmannella kvartaalilla salkkuuni kilisi osinkoja 162,95 euron edestä (Q3/2017: 195,46). Takapakki johtui ainoastaan Intrum Justitian muuttuneesta osingonmaksun ajankohdasta, sillä vuotta aiemmin IJ maksoi osinkonsa heinäkuussa (tänä vuonna toukokuussa). Jos unohdetaan viime vuodelta IJ:n osingot, kasvua tapahtui noin kympin verran (ilman IJ: 153,42e).

Vuoden 2018 aikana osinkoja on tipahdellut minulle 2274,58 euroa (Q1-3/2017: 1882,94e). Osinkoja tippuu siis hyvällä tahdilla.

S-ryhmän osuuskuntajäsenyydet

S-ryhmän suhteen ei tapahtunut mitään Q3:n aikana.

Suorat osakesijoitukset

Suorien osakesijoitusten suhteen sattui yllättävän paljon. Kvartaalin ainoa ostos oli jälleen kerran Nokian Renkaat, joita tarttui Nordean salkkuuni 3 kpl hintaan 34,84e.

Vaikka ostoja tapahtui vain yksi, sattui suorille osakesijoituksille muutakin. Salkustani katosi nimittäin amerikkalainen QCP Inc ulosostamisen yhteydessä. QCP:tä ei kauheasti ikävä jäänyt, sillä se oli melkoinen jokerikortti minun salkussani. Se irtaantui aikanaan HCP Incistä ja maleksi pari vuotta salkussani jakamatta osinkoa tai olematta muutenkaan kiinnostava.

QCP ei jäänyt ainoaksi yritysostoksi salkussani, vaan Q3:n aikana saimme kuulla Technopoliksen lähtevän pörssistä. Kirjoittelin aiheesta tänne erään tekstin. Tepsistä en ole vielä rahojani saanut.

Rahastot

Superrahastoja tankkasin tavalliseen tahtiini, ja tarkoituksenani olisi pyrkiä jatkamaan hyväksi tavaksi koettua strategiaa myös opiskelujen aikana. Eli pyrin yhä jatkossa sijoittamaan joka toinen viikko sekä Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoja 25 eurolla per rahasto.

Myös kolmannella kvartaalilla paisuttelin Superrahastoja 450 euron edestä.

Sharevillessä jo lähes 900 seuraajaa

Tällä hetkellä minulla on Sharevillessä 864 seuraajaa (viime raportin aikaan 774). Uusia seuraajia tuntuu löytyvän tasaiseen tahtiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille seuraajilleni! Shareville-profiilini löydät tästä linkistä tai alapuolen Shareville-badgesta.

Facebookissa lähes 150 tykkääjää

Blogini Facebook-sivu on kerännyt mukavasti uusia seuraajia ja tykkääjiä. Tällä hetkellä Facebookin puolella on mukana 139 tykkääjää ja 169 seuraajaa. Menkäähän vain rohkeasti tykkäilemään kaikki kiinnostuneet, sillä tuon Facebookin kautta on helppo seurata uusia julkaisujani.

Blogini ympärillä olevat sosiaaliset mediat löydät tästä kirjoituksesta:

Ota somet haltuun!

Käteinen Bank Norwegianissa

Bank Norwegian koki kolmannen kvartaalin aikana monia myllerryksiä. Yleinen kaikkia sijoittajia koskeva myllerrys oli se, että BN laski talletuskorkoansa. Aiemmin korko oli 1,75 %, mutta nyt enää vain 0,75 %. Kirjoittelin koron muutoksesta tämän tekstin.

Myös minun BN-tililläni sattui ja tapahtui. Jouduin ensimmäistä kertaa koskemaan pääomaan, ja nostin 1400 euroa Norskin tililtäni ulos. Rahat taisivat mennä ainakin osittain asuntovelkani lyhentämiseen.

Luultavasti Bank Norwegianin tilillä tapahtuu jatkossakin. Koska korko laski, luultavasti heittelen vähän enimpiä rahojani sieltä pörssin puolelle.

Muita ajankohtaisia asioita

Blogilla tuntuu menevän aina vain lujempaa ja erilaiset tienaamismahdollisuudet kirjoittamalla kasvavat jatkuvasti. Tuoreimpana uutuutena kirjoittelen nykyään myös SalkunRakentajan sivuille säännöllisesti tekstejä. Olen koostanut tämän blogin ulkopuolelle kirjoittamani tekstit omalle välilehdelleen.

Yhteenveto

Kvartaali meni mielestäni hyvin, etenkin kun ottaa huomioon opiskelijan statukseni. Toistaiseksi vielä varallisuuteni on kehittynyt joka kvartaalilla suuremmaksi, eikä taka-askelia ole opiskelujen vuoksi tarvinnut ottaa.

Vuoden viimeiseltä kvartaalilta odotan pitkästä aikaa suoria osakeostoja Nordnetin salkkuun. Rahaa suoriin osakesijoituksiin alkaa nyt löytymään, sillä dollari-valuuttatilini on kerännyt hyvin osinkoja, BN-tiliä täytyy koron laskemisen vuoksikeventää, Technopolis lähtee pörssistä ja lisäksi saan hieman veronpalautuksia. Ja näiden lisäksi myös blogi tuottaa jatkuvasti yhä enemmän tuloja.

Luultavasti vuoden viimeisellä neljänneksellä Nordnetin salkkuuni tarttuu parikin kauppaa. Melko varmasti toinen kohdistuu pitkästä aikaa Yhdysvaltoihin, ja toinen sitten johonkin muualle.

Taulukot

Seuraavaksi laitan jälleen tuttuja taulukoita. Käydään läpi taas varallisuuteni määrä niin bruttona kuin nettona sekä varallisuuteni jakautuminen niin omaisuuslajeina, valuuttoina kuin pörssikohtaisesti.

Kokonaisuus:

Taulukosta näkyy koko varallisuuteni velkoja myöten. Kolmannen kvartaalin aikana bruttovarallisuuteni nousi 2 997,55e (Q2/2018: +9 472,44e).

Jälleen kerran kovemmat kyydit tarjosi nettovarallisuuteni, mikä nousi 4 222,96 euroa (Q2/2018: +4 828,80e).

Varallisuuteni nousi pääasiassa osakesalkun turpoamisella. Viimeaikaiset notkahtelut osuivat vasta lokakuun puolelle, joten nämä luvut ovat siis ajalta ennen sitä. Erityinen vetoapu tuli Technopolikselta, jonka kurssi siis kiri huimasti ostotarjouksen myötä

Luvut ovat nyt siinä mielessä haastavia, etten osaa heittää mitään tavoitteita tulevalle kvartaalille. Yli 90 kilon nettovarallisuus olisi mukava tavoite, mutta varsin haastava sellainen, sillä olen ehtinyt jo nähdä miten nihkeästi Q4 on lähtenyt käyntiin.

Koodilla ”INSSIN” saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Salkku yhteensä:

Seuraavaksi salkkuni sisältö kokonaisuudessaan. Jälleen kerran aika tylsän pieniä liikkeitä tapahtunut viimeisen kvartaalin aikana. Bank Norwegianin osuus laski 7 %:iin (Q2/2018: 8%), ja sen prosentin vei itselleen osakkeet (27 %)

Valuutat:

Valuutoissa ei käytännössä mitään eroja edelliseen.

Maakohtainen:

Eikä myöskään maakohtaisessa hajautuksessa tapahtunut mitään raportoimisen arvoista.

Velat:

Aivan radikaaleja ei tapahtunut myöskään velkavivun puolella. Asuntolainan puolelta (Q2/2018: 50 %) valahti 2 prosenttiyksikköä oman rahan puolelle (43 %). Toivottavasti pian näkisin jo sen hetken, kun asuntolainaa on vähemmän kuin omaa rahaa. Sen jälkeen seuraava tavoite olisi saada oman rahan osuus yli 50 %:n. Vaikka en velkaa pelkää, olisi se silti hienoa kun velkaa olisi vähemmän kuin omaa rahaa. Mutta askel kerrallaan mennään tässä vaiheessa.

Näillä eväillä kohti tämän vuoden päästöstä! Seuraavan kerran salkkuraportti tuleekin vasta 2019.  

Kaikki historian salkkuraportit:

2022 Q4 – Kiireisyys palasi arkeen
2022 Q3 – Elämä hymyilee, mutta yhä vain pörssin ulkopuolella
2022 Q2 – Juhlahetkiä lähinnä pörssin ulkopuolella
2022 Q1 – Rauhanajan päätös söi monella tapaa

2021 Q4 – Kierrokset nousevat tyhjäkäynnistä huolimatta
2021 Q3 – Viisi vuotta salkkuraportteja
2021 Q2 – Duunarista yrittäjäksi
2021 Q1 - Ajatukset leijailevat lähitulevaisuudessa

2020 Q4 – Salkun siivousta kovalla kädellä
2020 Q3 – Kun osakesalkku on asunnon seiniä paksumpi
2020 Q2 – Juhlitaan kuin eilistä ei olisikaan
2020 Q1 – Kylmä startti uudelle vuosikymmenelle

2019 Q4 - Ostoja kovalla kädellä
2019 Q3 - Rajapyykkien yli että heilahtaa
2019 Q2 - Tasaisen tylsää menoa
2019 Q1 - Lujaa menoa pörssissä ja sen ulkopuolella

2018 Q4 - Upotaan Titanicin lailla
2018 Q3 - Kohti pimeää syksyä
2018 Q2 - Takaisin lähtöruutuun
2018 Q1 - Stressiä ja käteistä

2017 Q4 - Takana mahtava sijoitusvuosi
2017 Q3 - Oma asunto hankittu!
2017 Q2 - Viimeiset hetket asuntovelattomana
2017 Q1 - Salkkuraportit blogin puolelle

2016 Q4 - Hyvästit vuodelle 2016!
2016 Q3 - Raporttien teko alkaa

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

3 kommenttia kohteessa “2018 Q3 – Kohti pimeää syksyä

 1. Anonyymi kommentoi:

  Eikö poikkeuksellisen suuri asunnon osuus varallisuudesta huoleta? Sinulla on siis 62% varallisuudesta kiinni yhdessä betoniluukussa? Ei tarvita muuta kuin homelöytö, niin puf, sinne meni asuntovarallisuus ™.

  • RJW kommentoi:

   Moro! Olet asian ytimessä. Noinhan se todellisuudessa on. Minä kuulun siihen vähemmistöön suomalaisista, joka ei pidä omistusasumista aina pomminvarmana tapana rikastua. Mulla on tuossa pöydällä lähes valmis tekstikin tästä aiheesta, mutta katsotaan koska sen saa julkaisukelpoiseksi.

   Mutta pakko todeta myös sen verran, että väkisinhän nuorella asunnonostajalla asunto muodostaa suuren osan varallisuudesta, etenkin jos ostettu asunto on jostain suuremmasta kaupungista. Harvalla löytyy varallisuutta niin paljon, että oma asunto olisi vain pieni siivu kokonaisuudesta. Näkisin olevani vielä suht selvillä vesillä, sillä minulla kuitenkin on muutakin varallisuutta kuin betoniluukkuni seinät. Monet suomalaiset ovat all in omassa asunnossaan, ja vieläpä yleensä vahvan velkarahan kera.

  • Anonyymi kommentoi:

   Tuohon ensimmäisen Anonyymin viestiin vastaten olen samaa mieltä Metsätalousinsinöörin kanssa tuosta kokonaisuudesta, että ikäisekseenhän hänellä on ennemminkin poikkeuksellisen pieni tuo asunnon osuus varallisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *