Minimoneyism blogi nainen

Blogin kirjoittajasta

Olen tavallinen reilu kolmekymppinen perheenäiti, joka on täysin hurahtanut elämän yksinkertaistamiseen. Työssäkäyvänä äitinä aika ei vain tunnu millään riittävän kaikkeen, joten ”minimoneyism” oli täysin pakon sanelema juttu! Usein kuulee sanottavan, että sijoittamista harrastavat vain varakkaat ihmiset. Jos joku on päässyt sijoittamisella rikastumaan, sen syynä katsotaan olevan joko rikas suku tai jonkin sortin keinottelu, huijaus tai onnenkantamoinen. Tästä syystä haluan kertoa meidän perheen tarinaa.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini ei keskity pelkkään sijoittamiseen, vaikka se onkin keskiössä suurimmassa osassa postauksiani. Minimoneyism on kokonainen elämäntapa, jossa elämän yksinkertaistaminen ja sijoittaminen nivoutuvat yhteen. Vähemmän tavaraa – vähemmän kuluttamista – vähemmän työtä.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan suurimmaksi osaksi matalakuluisiin indeksirahastoihin ja ETF:iin kuukausittain. Lisäksi harrastan osakepoimintaa suomalaisilla osakkeilla. Osakepoiminnoissa suosin laatua ja osingonmaksukykyä. Lisäksi sijoitan myös asuntoihin.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Aluksi sijoitin ainoastaan yhteen indeksirahastoon. Taitojen karttuessa olen uskaltautunut myös poimimaan osakkeita. Lisäksi pyrin kasvattamaan sijoitusasuntojeni määrää tulevaisuudessa yhdestä viiteen.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Aloita heti! Avaa arvo-osuustili NYT ja ala laittamaan vaikka vain 15e kuukaudessa matalakuluiseen indeksirahastoon. Kun laitat oikeasti rahaa peliin, kiinostuskin kasvaa. Lue, opiskele, kuuntele. Maailma on pullollaan ilmaista ja helppoa sijoitustietoa. Jos tuntuu, että aika ei riitä opiskeluun, niin aloita vaikka sijoitusaiheisten podcastien kuuntelulla työmatkoilla. Itsellä tämä toimi ja nyt kiinnostuksen kasvettua aikaa tuntuu riittävän kirjojenkin kahlaamiseen. 😉

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit