Rahaversoja sijoitusblogi nainen

Blogin kirjoittajasta

Hei, olen harrastanut sijoittamista vuodesta 2010 ja voinut sen avulla lisätä vapauttani ja aikaa perheelle. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteilija ja katson myös sijoittamista usein yhteiskunnallisten ilmiöiden näkökulmasta. Pidän työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja omien arvojen mukaista elämää tärkeinä asioina. Tienaan myös jonkin verran blogeillani ja tulen kirjoittamaan sijoittamisen lisäksi myös blogilla tienaamisesta.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Rahaversoja on blogi siitä, kuinka tienata, säästää, sijoittaa ja tavoitella taloudellista riippumattomuutta. Rahataidot ja eettisyys eivät sulje toisiaan pois. Rahan avulla voi tavoitella myös omien arvojensa mukaista elämää. Haluan kirjoittaa haastavistakin teemoista helppotajuisesti. Tavoitteenani on saada uusia ihmisiä innostumaan rahataidoista ja luomaan itselleen tulevaisuutta, jossa raha-asiat ovat hallinnassa.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan osakkeisiin ja indeksirahastoihin. Käytännössä indeksisijoitukseni ovat vanhoja ja olen tehnyt lähes kymmenen vuoden ajan pääasiassa suoria osakesijoituksia. Pidän maantieteellistä ja ajallista hajatusta tärkeänä. Sijoitukseni ovat osin Suomessa, osin maailmalla. Sijoitan aloihin, joita ymmärrän, joihin uskon ja joilla näen kasvupotentiaalia tai vakautta tulevaisuudessa. Ehkä joskus tulevaisuudessa alan sijoittaa myös asuntoihin.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Säästän vähintään 25 prosentin säästöasteella osakkeisiin. Osakkeita valitessa mietin ensin toimialaa ja sen tulevaisuutta. Sen jälkeen alan etsiä hyviä yrityksiä tältä toimialalta. Seuraavaksi vertailen tunnuslukuja ja asetan yritykselle tavoitehinnan. Melko usein odotan ja ostan tätä yritystä jonkun kriisin yhteydessä kun hinta saavuttaa asettamani tason. Suosin hyviä osinkoja maksavia yrityksiä ja pidän sijoituksia pitkään.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Ykkösvinkkini sijoittamisen aloittamiseen on yksinkertaisesti aloittaa! Voit aloittaa pienillä summilla ja oppia samalla. Moni tuhlaa hyviä vuosia miettiessä. Korkoa korolle ilmiön vuoksi sijoittamisessa aika todella on rahaa. Tärkeintä on aloittaa. Jos osakkeet eivät kiinnosta, ovat indeksirahastot helppo vaihtoehto. Aloita säästämällä ja sijoittamalla vaikka vain yksi prosentti tuloistasi. Voit kasvattaa summaa pikkuhiljaa. Olen kirjoittanut tarkemmin sijoittamisen aloittamisesta kirjoituksessani Miten aloittaa sijoittaminen https://rahaversoja.fi/miten-aloittaa-sijoittaminen/ .

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit