Oravannahkoja äiti mummo tohtori sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Olen sijoittamismaailmaan myöhäisherännyt +55-vuotias äiti, mummi ja tohtori. Olen vielä työelämässä mukana, joskin ajatukset ovat jo siirtymässä eläkevuosiin. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteilijä. Minua kiinnostaa nykyään yhä enemmän maailman ja ympäristön tila ja se, kuinka yksilöinä voimme vaikuttaa asioiden parantamiseksi edes pieniltä osin. Käytännössä itseni kohdalla se merkitsee ostamisen ja kuluttamisen kyseenalaistamista, turhasta luopumista ja säästäväisyyteen opettelemista. Lisäksi koen, että yksilöllä on myös vaikutusmahdollisuuksia , jos ei koko maailmaan, niin ainakin lähipiiriin.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Suurin osa sijoitusblogeista on nuorten aikuisten (so. alle 45-v) ylläpitämiä. Itse olen tuon rajapyykin ylittänyt ja toivon puhuttelevani myös jo eläkeikää lähestyviä itseni ikäisiä ihmisiä. Blogini ei keskity pelkästään sijoittamiseen, vaikka se onkin keskeisin aihe-alue. Yritän avata myös tapoja säästää arjessa ja haastaa itseään, pohtia, kuinka pärjätä vähemmällä mutta voida samanaikaisesti paremmin ja miten pyrkiä saavuttamaan turvallisuutta varmistamalla riittävä taloudellinen puskuri työelämänkin jälkeen.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan tällä hetkellä pääasiassa passiivisiin indeksirahastoihin, ETF:iin ja suoriin osakkeisiin siten, että indeksirahastojen paino on hitusen suurempi kuin osakkeiden. Osakesalkku painottuu pieniin ja keskisuuriin yrityksiin kasvavilla toimialoilla, joista pidän tällä hetkellä kiinnostavimpina ohjelmisto- ja käyttöliittymien suunnittelua, terveysteknologiaa ja pelikonsolimaailmaa. Lisäksi olen juuri aloittanut sijoitukset pariin aktiiviseen rahastoon kokeilumielessä. Sijoitan säännöllisesti ja tavoitteeni on nostaa säästösummaa jatkuvasti haastamalla itseni kulutuksen vähentämiseen.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Osakekaupoissa olen aikaisemmin hätiköinyt ostamalla ja myymällä (so. panikoimalla) hätäisesti. Siitä viisastuneena strategiani on nykyään buy and hold-tekniikka. Uskon omistamieni viiden yrityksen tulevaisuuteen, joten tavoitteena on kasvattaa sijoituksia tasaisesti näihin myös jatkossa. Seuraan näitä yrityksiä ja niiden tilannetta säännöllisesti. Indeksirahastoihin säästän joka kuukausi hajautetusti, mutta olen avoin myös uusille kohteille.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Omista kokemuksistani voin sanoa, että aloittaminen ja säännöllinen sijoittaminen on kaiken a & o. Sijoittaminen on äärimmäisen mielenkiintoista, ja nykyään löytyy asiantuntevia sijoitusblogeja, joista saa kullanarvoisia neuvoja. Olen itse aloittanut 100 euron kuukausisijoituksella muutamaan indeksirahastoon ja kun niiden näki tuottavan paljon paremmin kuin pankin säästötilin, niin se kannusti edelleen säästösumman kasvattamiseen. Nykyään mietin tarkoin, mitä hankin vai laitanko rahan kasvamaan tulevaisuutta varten. Monesta asiasta voi luopua, kun kyseenalaistaa niiden tarpeellisuuden.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit