Hei kaikille! Sijoitusblogin perustaminen on kutkuttanut päässäni jo pidemmän aikaa, ehkä reilun vuoden. En vain ole saanut aikaiseksi perustaa sitä erilaisista syistä. Olen miettinyt, riittääkö aikani blogin ylläpitoon. Olen miettinyt, riittääkö minulla kirjoitettavaa. Olen miettinyt, miten asia hoituisi käytännössä. Nyt olen kuitenkin saanut sen aloitettua! Mitään aiempaa kokemusta minulla ei ole bloggaamisesta, joten jälki on varmasti sen mukaista. Kaikesta huolimatta jatkuvasti opin uutta, ja blogini tulee varmasti kehittymään ajan myötä niin visuaalisesti kuin sisällöllisesti.

Miksi sitten blogi? Eikö paljon kehumani Shareville riittänyt? Valitettavasti täytyy todeta, että Shareville alkoi olla aika raastava paikka kirjoittaa pidempiä tekstejä. Bugeja ja muita ärsyttäviä pikkujuttuja oli paljon, eikä palvelu tuntunut oikein parantuvan. 


Sharevillessä on mm. maksimipituus viesteille, joka ei ole edes kovin pitkä. Minä kun innostun kirjoittamaan, niin siinä joutuu jakamaan tekstin kahteen, joskus jopa kolmeenkin osaan. Vielä ärsyttävämpää on, ettei sivustolla ollut mitään merkkilaskuria, josta voisi laskea kelpaako viestisi Sharevillelle. Ja kirsikkana kakun päällä on että mikäli viestisi on liian pitkä, viestin lähetys jumiutuu. Jos et tajunnut copy-pastettaa viestiäsi ennen lähetä-napin painamista, viestisi katosi lopullisesti. Todella raivostuttava ongelma. Ei ollut kerta, saati kaksi, kun itse kirjoitin kolme varttia pitkää tekstiä ja päätin lähettää tekstin, vain huomatakseni että viestini jäi jumiin. Eikä ollut mahdollista kopioida viestiä ja yrittää uudelleen, vaan piti lähteä täysin nollasta kirjoittamaan viestiä uudelleen. Laitoin tästä Nordnetille vihaista palautetta jo 2015. Yllätyin hieman kun palautteeseeni oikeasti reagoitiin! Sain kiitoksena hyvästä palautteesta Karo Hämäläisen kirjan, jonka nimeä en nyt tähän hätään tietenkään muista. Mutta jostain syystä kaksi vuotta ei ollut tarpeeksi aikaa sille että viat saataisiin korjattua käyttäjäystävällisemmiksi.


Ongelmia oli tekstin pituuden lisäksi myös kuvien lisäämisessä. Shareville antaa lisätä päivitykseen ainoastaan yhden kuvan, ja sekin aukeaa vähän oudosti hirveän isona kuvana. Blogi mahdollistaa minun nyt käyttää useampia kuvia kerralla. Täällä blogin puolella salkkuraporttini tulevat varmaan sisältämään enemmän taulukoita ja kuvia. Ja edelliseen kappaleeseen viitaten myös lisää pituutta, nyt kun puheaikaa on rajattomasti.


Näistä ongelmista huolimatta en ole Sharevilleä hylkäämässä. En todellakaan. Vain sen käyttö muuttuu. Nyt aion kirjoittaa pidemmät ja laajemmat päivitykset tänne. Kaikki kirjoitukseni jaan myös Sharevillen puolelle, eli Sharevilleä seuraamalla pysyy varmasti perillä blogin tapahtumista. Shareville on mielestäni edelleen netin paras foorumi, mitä tulee sijoittamiseen. Koska salkku (joka tulee vielä Nordnetiltä, eli et voi itse peukaloida omistuksia kovin helposti) on julkinen, niin kummasti vähenee kaikenmaailman keulijat, jotka kertovat joka kerta osanneensa ostaa pohjalta ja myydä huipulla. 


Tätä blogia tuskin tulen päivittämään mitenkään kovin aktiivisesti. Luultavasti blogi tulee rakentumaan hyvin pitkälle joka kvartaalin päätteeksi tekemieni salkkuraporttien varaan. Ehkä saatan silloin tällöin turista jostain muustakin, mutta veikkaan että harvemmin kuin kerran kuukaudessa tänne tulee uutta sisältöä. En todellakaan yritä tästä tehdä mitään ammattitaitoista blogia, vaan lähinnä itselleni päiväkirjaa sijoituksiini liittyen. Monesti aiemmin olen mietiskellyt niin menneitä kuin tuleviakin, ja pohtinut miten olen ehtinyt kehittymään sijoittajana. Toki seuraan tilannetta millaisia suosioita tekstini saavat. Haluan myös palautetta teksteistäni.


Myös erilaiset euromääräiset rajapyykit ja niiden ylittämiset kiinnostavat. Tämän vuoksi, toisin kuin Sharevillessä on tapana, tulenkin puhumaan blogissani avoimesti euroilla salkkuni sisällön. Tätä asiaa mietin todella pitkään, että avatako salkun sisältö täysin, vai pitää salkun koko mysteerinä. Lähisukulaiseni ovat aina opettaneet että raha-asioista ei puhuta, edes anonyymisti netissä. Toisaalta taas kuitenkin jatkuva kiertely ja kaartelu summien möläyttämisen pelon vuoksi raivostuttaa. Näistä syistä päätän avata sijoitusteni koon täysin teille lukijoilleni.


Toivottavasti innostus tätä blogia kohtaan ei katoaisi aivan heti. Innostukseeni vaikuttaa varmasti saamani palaute. Jos palautetta ei tule ollenkaan, voi blogin kirjoittaminen tuntua turhalta. Tällöin varmasti tekstini jäävät koskemaan pelkästään salkkuraportteja. Myös negatiivista palautetta otan vastaan, sillä kuten sanoin, minulla ei ole mitään kokemusta blogin kirjoittamisesta. Siksi toivonkin että huomautatte mikäli blogin visuaalinen ilme on huonoa, fontit vaikeasti luettavia, taustavärit särkevät päätä, kuvaajat aukeavat liian huonolaatuisina yms. Myös äidinkielellistä palautetta saa antaa. Onko käyttämäni teksti liian vaikeaa lukea, venyvätkö lauseet liian pitkiksi. Otan myös juttuvinkkejä vastaan, mikäli niitä keksitte. Palautetta voitte antaa kommenttiosioihin, tai sitten Shareville-käyttäjäni inboxiin (vaatii Shareville-tunnukset).


Toivottavasti blogistani on iloa myös jollekin muulle, kuin minulle itselleni.

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

2 kommenttia kohteessa “Sharevillestä blogin puolelle – miksi?

 1. Warren Fyffet kommentoi:

  Minulla on hyvin samanlainen tapa toimia. Kirjoittelen pidemmät tekstit blogiini. Itsellä blogi toimii, kuten nimessä mainittu, sijoituspäiväkirjana. Pyrin kirjaamaan itselleni opiksi merkittävät tapahtumat ja tunnelmat ylös. Sharevilleen ei saa tageja päiväyksiä ja juttujen löytäminen hiukan hankalaa. Upea sijoitusfoorumi siitä huolimatta.

  • B. Kinski kommentoi:

   Shareville on vähentänyt bloggausintoa. Blogin pitäminen siitä, ettei juuri mitään tapahdu on tavallaan paradoksi.

   Nopeat impressiot Sharevillessa, suuret linjat blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *