Inssin osingot sijoitusblogi

Sisältää mainoslinkkejä

Maksetut kyselyt – tienaa vastauksillasi palkintoja

Tiesitkö, että maksetut kyselyt ovat helppo ja nopea tapa muuttaa oma vapaa-aika tienaamiseksi? Palkintona vastauksistasi saat lahjakortteja lukuisiin eri kohteisiin.

Lue lisää

Mitä ovat maksetut kyselyt?

Meistä kaikki ovat varmaan joskus osallistuneet jonkinlaiseen kyselyyn. Mielipidettämme on saatettu kysyä esimerkiksi jonkun käydyn kurssin, ostetun tuotteen tai tapahtumavierailun jälkeen. Kaikki varmaan ymmärtävät näiden kyselyiden idean, eli kurssijärjestäjät, kaupat tai tapahtumat haluavat saada kävijöiltä palautetta, jonka pohjalta he voivat tehdä jatkossa parempia kursseja, tuotteita tai tapahtumia.

Aivan samalla tavalla toimii myös netin kyselytutkimukset. Yritykset haluavat saada näkemyksiä tai palautetta, joiden pohjalta kehittää omaa toimintaa. Siksi he ovat valmiita maksamaan siitä, että joku vastaa heidän kysymyksiinsä. Hyvin usein yritykset lähestyvät kyselyn kanssa jotain nettikyselyihin keskittynyttä firmaa, sillä heillä on reservissä tuhansia halukkaita, jotka haluavat vastailla kysymyksiin.

Maksetut kyselyt lahjakortti

Mitä maksetuissa kyselyissä kysytään?

Maksetut kyselyt paljonko tienaa

Kyselytutkimusten aiheet voivat olla mitä tahansa. Olen vastaillut kyselytutkimuksiin nyt muutaman vuoden ajan, ja välillä ihan naurattaa miten laajalla repertuaarilla kyselyitä tulee. Olen päässyt vastailemaan niin mainoskampanjoiden toimivuuteen liittyen, viinipullojen etikenttien viehättävyyteen sekä asennoitumisesta eri uskontoihin.

Tutkimukset on  pyritty aina kohdennetamaan jollekin toivotulle kohderyhmälle. Kohderyhmä löytyy asiakassuhteen alussa antamiesi ennakkotietojen pohjalta. Jos ilmoitat kyselyitä tekevälle firmalle perheestäsi löytyvän kaksi lasta ja auton, saat hyvin varmasti jotain auto- tai lapsiaiheisia kyselyitä vastattavaksi.

Mitä kyselyihin osallistuminen vaatii?

Tutkimuksiin osallistuminen ei vaadi sinulta oikeastaan yhtään mitään. Teet tilin johonkin haluamaasi paneeliin, vastaat joihinkin taustakysymyksiin ja tämän jälkeen sinulle alkaa sadella sähköpostiin kutsuja kyselyihin. Kyselyihin vastaaminen on vapaaehtoista, eli et sitoudu vastaamaan kaikkiin kyselyihin väkisin. Minäkin skippaan usein pitkät ja tylsän näköiset kyselyt, jos siltä tuntuu.

Tutkimuksissa on usein joku määräaika, esimerkiksi viikko, joten kovin kauaa ei kannata pitkittää vastaamisen aloittamista. Joskus myös kyselyt menevät lukkoon, jos siihen on ehditty saada tarpeeksi paljon vastauksia.

Maksetut kyselyt 2020 kokemuksia

Voinko osallistua useisiin paneleihin?

Maksetut kyselyt palkinnot

Mikäänhän ei estä sinua liittymästä useamman kuin yhden toimijan listalle. Minäkin olen tällä hetkellä useamman panelin jäsen ja vastailen näihin kaikkiin. Kannattaa muistaa että mitä enemmän kyselyihin vastaa, sitä enemmän yleensä tienaa.

Kyselyihin vastaaminen kerryttää erilaisia pisteitä, joita voi vähän toimijasta riippuen vaihtaa erilaisiin hyödykkeisiin. Harva paikka tarjoaa suoraan rahaa käteen, mutta lahjakortit ovat aika yleinen palkitsemismuoto monissa paikoissa.

Paljonko minä olen tienannut nettikyselyillä?

1218

Tulen päivittämään viereiseen listaan minkälaisia palkkioita olen onnistunut keräämään pelkkien nettikyselyiden avulla. Päivitän listaa sitä mukaa, kun siihen tulee muutoksia. 

Jotkut toimijat kuten YouGov tarjoavat lahjakorttien hankinnassa ”tukkualennusta”, eli mitä enemmän nostan kerralla ulos, sitä enemmän saan suhteessa tekemiini kysymyksiin. Muiden kyselyiden kohdalla nappaan yleensä heti pisteiden täytyttyä lahjakortit talteen. 

Näissä kyselypaneeleissa jos jossain pitää kutinsa vanha sanonta, että pienistä puroista syntyy iso joki. 

Kuluttajapaneeli.fi kokemuksia

*Kuluttajapaneeliin.fi:n* pääpainona tuntuu olevan erilaisten tunnettujen yritysten tuotteisiin ja palveluihin keskittyvät kyselyt. Näitä mielipiteitä vastaan saat taas korvausta antamistasi vastauksista.

Kuluttajapaneelissa jäsenet pääsevät vaikuttamaan tulevaisuuden tuotteiden ja palveluiden kehitykseen. Kyselyihin vastaamalla voit ansaita jopa 4 euroa per kysely, joka on verrokkeja enemmän.

Kuluttajapaneeli.fi:n erikoisuus onkin se, että he puhuvat palkkioissa rehdisti euroista, eikä suinkaan pisteinä, kuten monet muut tekevät. Siinä missä muut paneelit houkuttelevat vastaajia erilaisten pisteiden avulla, Kuluttajapaneeli.fi:n palkkiot pyörivät siinä 50 snt – 4 euroa per kysely.

M3 panel kokemuksia

M3 Panel kokemuksia maksetut kyselyt

*M3 Panel* on itselläni pisimpään käytössä ollut kyselypaneeli, ja olen vastaillut M3-Panelin kysymyksiin nyt parin vuoden ajan.

M3 Panelin juuret ovat Tanskassa, joskin se toimii kaikissa Pohjoismaissa. Omien kokemuksieni pohjalta M3 Panel tarjoaa kaikista eniten kyselyitä ja se on jossain määrin oma suosikkini.

Erikoisuutena M3 Panelissa on oma verkkokauppa, josta voit ostaa tuotteita keräämiesi pisteiden pohjalta. Itse olen vaihtanut pisteeni aina verkkokaupan tarjoamiin lahjakortteihin, mutta tarvittaessa pisteillä voi ostaa myös fyysisiä tuotteita.

M3Panel tarjoaa myös käyttäjilleen mahdollisuuden tienata ilman kyselyiden täyttämistä! Sinulla on mahdollisuus kutsua kavereitasi mukaan palveluun ja saat jokaisesta kutsumastasi kaverista 250 pistettä, heti kun kaverisi kerää palvelussa 150 pistettä.

Voit siis tienata jopa 50 euroa vuodessa ilman ensimmäistäkään täytettyä nettikyselyä!

Kokemuksia Yougov-paneelista

*YouGov* on kansainvälinen paneeli, jonka koko maailman kattavaan verkkoyhteisöön kuuluu noin 8 miljoonaa panelistia. Asiakaspuolella YouGovilta löytyy paljon esimerkiksi politiikan, kulttuurin ja kaupallisen alan organisaatioita.

YouGovilla on ehkä vähän kilpailijoitaan ”raskaammat aiheet”, kun kyselyt saattavat liittyä esimerkiksi uskontoihin tai aatteisiin. En ole antanut tämän kuitenkaan haitata itseäni.

Liity nyt YouGoviin, niin saat tilin aktivoinnista heti 100 pistettä tilillesi (arvo noin 1 euro).

YouGov tarjoaa myös käyttäjilleen mahdollisuuden tienata ilman kyselyiden täyttämistä! Sinulla on mahdollisuus kutsua kavereitasi mukaan palveluun ja saat jokaisesta kutsumastasi kaverista 200 pistettä, heti kun kaverisi on vastannut kuuteen kyselyyn.

Voit siis tienata rajattomasi vuodessa ilman ensimmäistäkään täytettyä nettikyselyä!

Kantar gallup forum kokemuksia

Kantar maksetut kyselyt kokemuksia

*Kantar Gallup Forum* on nettipaneeli, jonka kyselyihin voivat ottaa osaa kaikki yli 15-vuotiaat henkilöt. Gallup Forumin jäsenenä voit osallistua erilaisiin markkina -ja mielipidetutkimuksiin vastaamalla internetin kautta kysymyksiin.

Gallup Forumin takana oleva Kantar on Suomen johtava markkinatutkimusyritys, joka toimii yli 80 maassa ja on yksi suurimmista markkinatutkimusyrityksistä maailmassa.

Kantar Gallup Forumin tutkimuksiin osallistumisesta saa pisteitä, joilla voi lunastaa haluamansa palkkion useista vaihtoehtoisista kohteista tai tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

Kokemuksia Norstatpanelista

*Norstatpanel* on suomalaisen Norstat Finlandin kuluttajapaneeli. Norstat Finland on osa Norstat Groupia ja se tekee markkinatutkimusta useissa Euroopan maissa.

Norstatpanel toimii samalla kaavalla kuin muutkin kyselypaneelit, eli vastukset kerryttävät pisteitä, joita vastaan saa myöhemmin lahjakortteja erilaisiin verkkokauppoihin. Se on keskivertoa paremmin tehty, eli palvelun ulkoasu on miellyttävä ja sitä on helppo käyttää.

Norstatpanel on panostanut paljon erilaisiin arvontoihin ja kampanjoihin. Varmaan jatkuvasti uusien käyttäjien kesken arvotaan jonkinlaisia Superlahjakortteja. 

Mobrog kokemuksia

Mobrog palkkiolliset kyselyt

*Mobrogin palkkiolliset kyselyt* on tuorein kyselypaneeli, johon liityin vuoden 2021 alussa, eli minulla ei ole siitä vielä hirveästi kokemuksia. Liittyminen paneeliin sekä ensimmäiset kyselyt toimivat kuitenkin kuten pitää, joskin parissa kohti oli käytetty vähän hassuja Google käännöksiä. 

Myös Mobrog tarjoaa pisteiden sijasta aitoja euroja, jolloin omaa tienaamista on helppo seurata. Palkkiot voidaan maksaa joko PayPal-, EcoMatcher-, tai Skrill-tilille. Palkkion minimilunastus on 5 euroa, eli tienestejä pääsee nostamaan noin 10-15 kyselyn jälkeen.

Mobrogin kohdalla kannattaa ehdottomasti hyödyntää suositteluohjelmaa, joka on avoin jokaiselle paneelin jäsenelle. Saat yhden euron jokaisesta käyttäjästä, joka tulee sinun suosittelusi kautta mukaan palveluun. Helppoja euroja siis tarjolla monille meistä.

Monosurveys kokemuksia

*Monoserveysin palkkiolliset kyselyt* on myös melko tuore kyselypaneeli, johon liityin vuonna 2021. Totuttuun tapaan liittyminen paneeliin sekä ensimmäiset kyselyt toimivat kuitenkin kuten pitää.

Monosurveysista tulee monella tapaa mieleen Mobrogin kyselypaneeli ja näillä kahdela onkin ilmeisesti vähän yhteistä historiaa samalla tavalla kuin Sanoma Suomitutkalla ja Kuluttajapaneelilla. 

Mobrogista tuttua on myös Monosurveysin suositteluohjelma, jonka kautta voit tienata lisää euroja tilillesi. Monosurveys tarjoaa sinulle yhden euron jokaisesta kaverista, jonka saat houkuteltua mukaan palveluun ja kaverisi vastaa kolmeen kyselyyn. Helppoja lisätienestivaihtoehtoja siis vastaamisen lisäksi. 

Monosurveys FI kokemuksia paneeli 2021

Sanoma suomitutka-paneeli

Kyselytutkimus kokemuksia

*Sanoma Suomitutka-paneeli* on suomalaisen Sanoma-konsernin oma kuluttajapaneeli. Sen kysymykset tulevat koskemaan mediaan, tuotteisiin ja palveluihin sekä markkinointiin.

Myös Sanoma Suomitutka-paneeli tarjoaa pisteiden sijasta aitoja euroja. Kyselyihin vastaaminen kerryttää pistepottia aina 20 snt – 2 euroa per vastattu kysely. Nämä pisteet voi käyttää lahjakortteihin (esim. CDON, Zalando, McDonalds ja H&M), siirtää PayPal-tilillesi tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Sanoma Suomitutka-paneeli tarjoaa myös porkkaa liittyjille iPadin muodossa. Uudet rekisteröityneet jäsenet osallistuvat iPad tabletin (Wi-Fi 32GB Space Grey) arvontaan.

KOkemuksia MielipideMaailma.fi:stä

*MielipideMaailma.fi* on myös yksi kyselytutkimuksia suomeksi tarjoava palvelu, vaikkakin firman kotisivuilla tuoksahtaa aika vahvasti Google Kääntäjä. 

Myös MielipideMaailma.fi:n jäsenenä saat samalla tavalla verkkokauppojen lahjakortteja vastineena antamiisi vastauksiin. Tai kuten MielipideMaailma.fi itse sanoo ”valituksiin”. Valituksista ei ole kuitenkaan kyse, vaan sanavalinta on pikemminkin huonoa käännöstyötä. 

MielipideMaailma.fi:n erikoisuus on vahva hyväntekeväisyys. Omien sanojensa mukaan MielipideMaailma.fi lahjoittaa kuukausittain 10 000 dollaria Yhdysvaltain Punaiselle ristille. 

MielipideMaailma.fi kokemuksia

KOkemuksia Toluna-paneelista

Toluna kokemuksia

*Toluna* on jälleen yksi kyselytutkimuksia suomeksi tarjoava palvelu, jonka olen ottanut viimeisimpänä käyttööni. En ole vielä päässyt järin syvälle kyselypaneelin toimintaan, mutta ihan legitiltä palvelulta tämäkin vaikuttaa.  

Tolunan kohdalla minua mietityttää hieman se, että paneeli haluaa keskivertoa enemmän vastaajan tietoja, kuten vaikkapa kokonaiset nimet, syntymäajat ja osoitteet. Myös puhelinnumeroa kysyttiin, mutta sen antaminen on vapaaehtoista (joskin tämä oli sanottu aika pienellä fontilla). 

Tolunan lahjakortit ovat kuitenkin hyviä ja tunnettuja lahjakorttibrändejä, eli palkinnot ovat hyviä. Editoin tätä sivua jahka saan vähän enemmän kokemuksia Tolunan paneelista. 

Surveyeah - kokemuksia

*Surveyeah* on yhtä lailla sellainen palvelu, jonka olen ottanut viime aikoina käyttööni. Kyselyitä tuntuu olevan keskivertoa enemmän tarjolla, joskin säännöllisin väliajoin vastaan tulee sellainen kysely, jonka kohdeyleisöä et ole.   

Surveyeahin eduksi pitää sanoa se, että rekisteröityminen palveluun oli poikkeuksellisen helppoa. Sinun ei tarvinnut esimerkiksi antaa omia nimiä, puhelinnnumeroita tai osoitteta, joita jotkut muut vastaavat vähän pienemmät paneelit tuppaavat kysymään. 

Surveyeahin lahjakortit poikkeavat jonkun verran muista toimijoista, sillä mukana on parit minulle vielä tuntemattomat lahjakorttiyritykset. Toki mukana on myös tunnettujakin toimijoita, kuten PayPal, Skrill ja Amazon-lahjakortit. 

Surveyeah kokemuksia

Nielsen Kuluttajapaneeli FI kokemuksia

Nielsen kuluttajapaneeli FI kokemuksia tuotteiden skannaaminen

*Nielsen Kuluttajapaneeli FI:n* konsepti on hieman poikkeava verrattuna muihin kyselyihin. Nielsenin paneelin jäsenenä saat käyttöösi mobiilisovelluksen, jonka avulla skannaat ostamasi tuotteet läpi. Paneelissa on mukana jo lähes 5000 eri kokoista ja ikäistä taloutta. 

Skannaamalla taloutensa ostokset asiakkaat pääsevät kertomaan valmistajille ja jälleenmyyjille minkälaiset tuotteet juuri heitä miellyttävät.

Samaan malliin kuin muissakin paneeleissa, myös Nielsenin käyttäjät voivat kerätä lahjakortteja yrityksiltä ja jokainen täytetty kysely osallistuu automaattisesti neljä kertaa vuodessa järjestettävään raha-arvontaan. 

Nielsenin Kuluttajapaneeliin liittyminen on vähän muita paneeleita pidempi, sillä siinä on muutamia taustakysymyksiä tilin avaamisen yhteydessä. Tästä huolimatta liittyminen hoituu viidessä minuutissa. 

5 syytä hyödyntää ilmaisia kyselyitä

Jos et vielä innostunut maksullisiin kyselyihin vastaamisesta, tässä sinulle viisi syytä ainakin kokeilla kyselyihin vastaamista.

1. Vastaaminen ei tuo mitään kuluja tai muutakaan hävittävää

Vastaaminen ei maksa mitään, etkä sitoudu siinä mihinkään. Kannattaa ainakin kokeilla kyselyihin vastaamista.

2. Muista pienet purot ja isot joet – ota kaikki eurot talteen

Olen tienannut kyselyistä ehkä sadan euron arvosta lahjakortteja, jotka voin käytää ihan mihin itse haluan.

3. Nopea ja helppo liittyminen kyselytutkimuksiin

Aivan kuten kaikkialla muuallakin, myös kyselytutkimuksiin osallistuminen on tehty helpoksi ja nopeaksi.

4. Vastaa kun parhaaksi katsot – esimerkiksi bussissa

Olen tehnyt tosi paljon kyselyitä esimerkiksi julkisten ajoneuvojen kyydissä tai niiden saapumista odottaessa.

5. Monipuolisia lahjakortteja sinne minne sinä haluat

Kulujen ja rajoitusten lisäksi muut toimijat saattavat vaatia rahan seisottamista heillä pitkän määräajan verran. Instabankilla voit nostaa rahasi koska tahansa ulos.

Muita säästökohteita

Ruokakulut.

Kilpailuttaminen.

Sähkö.

Luottokortit.

Viihde.

Kilpailutussivustot.

Muut.

Tämä sivu pitää sisällään affiliate-markkinointia, eli julkaisija voi saada jonkinlaisen komission, mikäli innostut palvelusta tämän sivun kautta. Kirjoittaja käyttää itse kaikkia sivulla mainittuja palveluita ja on todennut ne toimiviksi keinoiksi vaurastumisen tavoittelussa.