Asuntolainan kilpailuttaminen kokemuksia Etua.fi

Sisältää mainoslinkkejä

Etua kokemuksia – Kilpailuta Asuntolainasi Etua-palvelun kautta

Asunto on kohde, joka on varmasti monen suomalaisen isoimpia investointeja. Sen vuoksi sitä ei kannata tehdä hätäillen tai ilman kunnollista kilpailutusta.

Lue lisää Kilpailuta asuntolaina

Ensiasunnon asuntolainan kilpailutus

Asunto on yksi elämämme isoimpia investointeja, joihin laitamme todella paljon rahaa kiinni. Sen vuoksi asuntolaina jos joku kannattaa aina kilpailuttaa, sillä asuntolainan kilpailuttamisella säästää hyvin äkkiä tuhansia euroja.

Olen itse kilpailuttanut oman asuntolainani kahdesti, vaikka olen ollut asuntovelallinen vasta vain noin pari vuotta. Ensimmäisellä kerralla kilpailutin lainani ennen kuin olin edes nostanut sitä. Otin ensiasuntoni asuntolainan kilpailuttamiseen mukaan kaksi eri pankkia, joiden välillä tein kilpahuudatusta siitä, kumpi lähtee tarjoamaan minulle asuntolainaa halvempaan hintaan.

Säästöt olivat huomattavat, sillä jokaisella kierroksella asuntolainani ehdot halpenivat kerta kerralta. Tingin marginaalin lähes puoleen, järjestelypalkkioista yli 60 % sekä sain puhuttua maksulliset omatakaukset pois. Säästöä tällä keinolla kertyi yli 7000 euroa, mitä pidän varsin isona summana. Asuntolainani kilpailutus poiki jopa Taloussanomien toimituksen tekemään aiheesta jutun.

Asuntolainan kilpailuttaminen

Asuntolainan kilpailutus uusiksi

Asuntolainan kilpailutus

Päätin kilpailuttaa asuntolainani toistamiseen siinä vaiheessa, kun lainan ottamisesta oli ehtinyt kulua kaksi vuotta. Koin kaksi vuotta sopivaksi ajaksi kilpailuttaa asuntolainan, eikä se ollut yhtään liian aikaista. Yksikään pankki ei ihmetellyt ”näin nopeaa kilpailutusta”, vaikka edellisestä kilpailutuskierroksesta ei ollut kulunut aikaa kuin pari vuotta.

Tällä kertaa halusin pitää asuntolainan kilpailutuksen simppelinä. Edellisellä kerralla pyysin yhdeksän eri tarjousta, jonka jälkeen laitoin vasta nimiä papereihin. Nyt tilanne oli huomattavasti suoraviivaisempi. Soitin vain kolme puhelua, jonka jälkeen kilpailutus oli valmis. Kilpailutuksessa oli mukana kolme eri pankkia, mutta päätin lopulta pysyä nykyisen pankkini asiakkaana. Käytännössä mikään muu ei muuttunut, paitsi että jatkossa minulla menee vähemmän kuluja asumiseen.

Asuntolainani toinen kilpailutuskierros toi minulle säästöä 1561 euron edestä. Näkyvin muutos minulle oli siinä, että kilpailutuksen jälkeen minulle jäi kuukausittain noin parikymmentä euroa enemmän käteen. Nämäkin rahat voin käyttää johonkin mieluisampaan asiaan, kuin asuntolaina.

Tästä jälkimmäisestä asuntolainan kilpailutuksesta kirjoitti puolestaan SalkunRakentaja oman uutisensa. Voit lukea uutisen täältä.

Kokemuksia Etua.fi asuntolainan kilpailutuksesta

Mikäli haluat suorittaa asuntolainan kilpailutuksen mahdollisimman nopeasti, Etua.fi-lainapalvelu kilpailuttaa asuntolainan puolestasi. Teet vain lainahakemuksen *Etua.fi-palvelun* kautta ja he antavat sinulle eri tarjouksia, joista voit valita sinun tarpeeseesi parhaiten sopivan.

Palvelu on sinulle maksuton, etkä sitoudu sen käytöllä mihinkään. Etua.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa asuntolainan nopeasti ja helposti, sen sijaan että olet itse yhteydessä pankkeihin.

Etua.fi sopii niin uusille asuntolainoille, kuin myös jo olemassa olevien asuntolainojen kilpailuttamiselle. Valittuasi sinulle sopivan lainatarjouksen, varsinainen lainasopimus allekirjoitetaan normaaliin tapaan  pankin omassa konttorissa.

Asuntolainan kilpailuttaminen kokemuksia

5 syytä kilpailuttaa asuntolaina

Suosittelen asuntolainan kilpailutusta kaikille suomalaisille asuntovelallisille, sillä siinä saa varsin nopeasti isot säästöt. Tässä sinulle vielä viisi hyvää syytä kilpailuttaa asuntolainasi.

1. Jokainen kilpailutuksessa onnistunut pääsee tuntipalkoille

Koska asuntolainojen kanssa pelataan isoilla summilla, pienetkin säästöt ovat aiheuttavat helposti euroissa isot säästöt.

2. Asuntolainan kilpailuttaminen on todella helppoa

Asuntolainan kilpailutus vaatii hieman ennakkoperehtymistä, mutta onnistuu varmasti jokaiselta.

3. Parhaimmillaan yhtään mikään ei muutu

Hyvin usein kilpailutuksen jälkeen halvin asuntolaina löytyy nykyiseltä pankiltasi. Tällöin mikään ei muutu – paitsi että säästät.

4. Elämäntilanteet muuttuvat – niin myös asuntolainakin

Kilpailutuksen yhteydessä kannattaa miettiä omaa elämäntilannetta. Onko se muuttunut viime kerrasta, ja vaikuttaako se lainaan?

5. Miksi ihmeessä maksaisit ylimääräistä turhasta?

Asuntolainan kilpailutus ei laske elintasoasi mitenkään. Asut samoin kuten ennen, mutta entistä halvemmalla.

Aiheeseen liittyviä blogikirjoituksia

Muita säästökohteita

Ruokakulut.

Kilpailuttaminen.

Sähkö.

Luottokortit.

Viihde.

Kilpailutussivustot.

Muut.

Tämä sivu pitää sisällään affiliate-markkinointia, eli julkaisija voi saada jonkinlaisen komission, mikäli innostut palvelusta tämän sivun kautta. Kirjoittaja käyttää itse kaikkia sivulla mainittuja palveluita ja on todennut ne toimiviksi keinoiksi vaurastumisen tavoittelussa.