Uusi kuukausi ja uudet kujeet. Tai siis uusi kampanja. Osakevälittäjä Nordnetin kesän kattanut #pikkukaupat-kampanja umpeutui eilen. Vaikka itse en kampanjalle syttynytkään, niin suurin osa piensijoittajista syttyi. Suotakoon se heille. Oikeastaan ainoa kupru piensijoittajien piireissä tuli siitä, että pienestä vihjailusta huolimatta Nordnet ei lähde pienentämään välityspalkkioitaan.

Nyt syyskuu toi mukanaan uuden kampanjan. Tällä kertaa se kohdistui ehkä eniten parjattuun markkinaan, eli Yhdysvaltoihin. Jenkki-osakkeita hamuava joutuu maksamaan kaupoistaan 15 euroa plus valuutanvaihto, ja se on monelle liikaa.

Nordnetin syyskuun USA-kampanja on julkaistu tänään:

”4.9. alkaen arvomme koko syyskuun ajan jokaisena arkipäivänä 100 Yhdysvaltain dollaria yhdelle asiakkaallemme, joka on edeltävänä pörssipäivänä tehnyt vähintään yhden kaupan USA:n tai Kanadan markkinoilla listatulla osakkeilla tai muilla arvopapereilla. Mitä useamman kaupan teet, sitä paremmat ovat todennäköisyytesi voittaa.”

Eli lyhykäisyydessään ostamalla tai myymällä Jenkki- tai Kanada-osakkeita syyskuun aikana, osallistut sadan dollarin arvontaan.

Jukka ja ”kourallinen dollareita”. 

Minä en aio osallistua kampanjaan

Minä en jaksa syttyä yhtään tälle kampanjalle. Sen sijaan pidän sitä aivan naurettavana!

Satasen palkinto on kuin pisara meressä, etenkin kuin osallistuaksesi tai ”arvan ostaaksesi” sinun pitää tehdä kauppaa hintaan 15 euroa plus valuutanvaihto. Mikäli aiot päästä niihin kuuluisiin prosentin kaupankäyntikuluihin, joudut sijoittamaan vähintään 1600 euroa. Sen rinnalla satanen ei tunnu missään.

Eikä tässä vielä kaikki. Palkintohan ei ole euroissa, vaan dollareissa. Tämän päivän valuuttakurssilla se tekee 84,14 euroa. Eli vähemmän kuin mitä satanen olisi paikallista valuuttaa. Lisäksi dollarin suunta on tänä vuonna ollut melko puhtaasti alaspäin. Mitenkään mahdottomana en pitäisi sitä, että kuukauden lopussa palkintopotti on euroissa enää vain reilu 80 euroa, mikäli nykyinen suuntaus vielä jatkuu.

Kuulostaako enää houkuttelevalta? Sijoittamalla vähintään 1600 euroa, voit voittaa siitä noin 5 % takaisin. Paino sanalle ”voit”. Mikäänhän ei takaa voittoa. USA-kauppoja tekee kuitenkin päivittäin kymmeniä tai satoja henkilöitä, ja kisaat näiden kaikkien kanssa tuosta palkinnosta.

Mikäli teet syyskuun aikana 6 kauppaa tai enemmän, et jää voitolle vaikka arpa osuisikin kerran kohdalle. Kaupankäyntikulut syövät tällöin koko potin.

Arvonta on mielestäni laadultaan tasoa ”ilmainen ämpäri”. Joudut käyttämään aikaasi ja polttoainettasi ajaaksesi Tokmannin avajaisiin. Tässä tapauksessa joudut ostamaan jotain osaketta vähintään 1600 eurolla. Palkintona odottaa jotain aivan turhaa, Tokmannilla parin euron ämpäri, ja Nordnetissä mahdollisuus osallistua muutaman kympin arvontaan.

Kannattava vain Nordnetille

Kaikesta päätellen Nordnet on kuitenkin ollut ihan tosissaan tekemässä tätä kampanjaa. Kampanja on saanut omat kattavat sivut ja jopa mainoksen jossa Jukka Oksaharju heittelee dollariseteleitä. Sinänsä Jukka ei tosin valehtele mainoksessa yhtään, kun lupaa voittajalle kourallisen dollareita. Siitä taas voidaan olla monta mieltä, onko kourallisella dollareita mitään porkkanaa tässä tapauksessa.

Jos jotain USA-kampanjaa oli suunnitelmissa tehdä, niin miksei tehty vain tuttua ja turvallista kaupankäyntikulujen halpuutusta tietyksi määräajaksi? Ihan vaikka femman kulut per kauppa, mikäli ilmaiset tuottivat liikaa tu(r)skaa. Tuollainen kampanja olisi varmasti saanut paremman vastaanoton, kun taas tämä arvonta aiheutti Sharevillessä eräänlaisen somekohun. Hurraa-huutoja ei liiemmin nähty, vaan vastaanotto oli hyvinkin närkästynyttä.

On tämä kampanja varmasti Nordnetille hyvä diili. Jo edellä mainitut 6 ylimääräistä kauppaa päivässä kattaa päivän palkinnon jakamisen. Tämä kertoo jo jotain miten pienellä panostamisella Nordnet tässä vetää.

Mielestäni olisi paljon reilumpaa että jo yksikin kauppa mahdollistaisi osallistumisoikeuden kuukauden jokaiseen arvontaan. Eikä tämäkään ole vielä lähelläkään sen arvoista, että kannattaisi edes miettiä ihan vain kampanjan takia osallistumista.

Viimeksi kun Nordnet voitti Osakesäästäjien Keskusliiton julkaiseman Viisas Raha-lehden välittäjävertailun vuonna 2015, mässäiltiin sen kunniaksi Helsingin pörssissä kampanjalla, joka mahdollisti kaikki kaupat eurolla. Tänä vuonna välittäjävertailun voitto tuli uudestaan, mutta mitään ”juhla-kampanjaa” ei sen vuoksi tullut. Liekö tässä myös yksi syy piensijoittajien suurelle perjantaiselle raivolle? Onhan tämä USA-kampanja legendaaristen ”euron päivien” rinnalla aivan surkuhupaisan huono esitys.

Harmi kun Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen kerkesi jo käydä Inderesin piinapenkissä. Mikäli tuo haastattelu olisi vasta tulossa, tekisi mieleni laittaa Suville kysymystä tästä kampanjasta. Voiko Suvi vakavalla naamalla sanoa tämän olevan sitä mitä piensijoittajat haluavat?

Pitäkää arvonnat kaukana sijoittamisesta!

Mielestäni nämä ”arvontakampanjat” ovat siinäkin mielessä ikäviä, että kansan syvien rivien miestä sijoittaminen on jonkinlaista arpapeliä. Helsingissä Fabianinkadun Pörssissä apinat heittävät noppaa ja kertovat minkä yhtiön osakkeenomistajat rikastuvat tänään. Näin tuntuu suuri osa kansasta oikeasti uskovan. Osakesijoittaminen on kuin arpapeliä. Senkään takia en mielelläni haluaisi missään tilanteessa yhdistää arvontaa ja sijoittamista. Pitäisin nämä kaksi asiaa täysin erillään toisistaan. Tämä on nyt vähän sama asia, kuin joku laatuoluita paneva panimo ottaisi mainoskasvoikseen Matti Nykäsen.

Jos jotain porkkanoita sijoittamiskipinän sytyttämiseen tarvitaan, niin mielellään jotain muuta kuin arvontaa.

Jos haluat voittaa arpajaisissa, osta lähimarketista Ässä-arpa. Mutta älä tee ikinä sijoituspäätöksiä minkään kylkiäisenä luvattavan arvonnan takia.

Ps, jos edellistä kampanjaa piti somessa kommentoida hashtagilla #pikkukaupat, suosittelen tälle kampanjalle hashtagia #pikkuarvonta.

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Yksi kommentti kohteessa “Kesän pikkukaupoista syksyn pikkuarvontoihin

  1. Osinkokuningas kommentoi:

    Ei tämä ainakaan minua saa tekemään Nordnetissä yhtään kauppaa ameriikoissa. Siihen tarkoitukseen on olemassa Lynx ja Degiro. Suomalaisiin osakkeisiin käytän Nordnetia, osakeliiton jäsenille on kaupat 7 eurolla. Ostan yleensä yli tonnin satsilla niin välityskulu ei kohoa liian isoksi. Kannattaa vaan poimia rusinat pullasta kuten muissakin palveluissa 🙂

    Lopuksi vielä muistutus välittäjäkilpailusta Ruotsissa, kumman vähän valitetaan Nordean jättihinnoista Suomessa Ruotsiin verrattuna: https://www.nordea.se/privat/sparande/handla-placera/vardepapperstjanst-depa.html#tab=Priser-och-villkor

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *