Kaupallinen yhteistyö: Nordnet, sisältää mainoslinkkejä

Siitä on noin viisi vuotta, kun hyppäsin mukaan osakevälittäjä Nordnetin ylläpitämään *Shareville-palveluun*. Siitä hetkestä ei ole ollut enää paluuta. Sharevillestä onkin tullut yksi omista suosikkifoorumeistani mitä tulee sijoittamisesta keskusteluun.

Sharevillen käyttäminen on hyvin suuressa roolissa, kun seuraan osakemarkkinoita. Erityisesti suuressa roolissa se on silloin, kun teen sitä puhelimella. Seuraan osakekursseja Sharevillen sovelluksesta, siinä samalla kun luen muiden käyttäjien tekemiä kauppoja sekä kommentointia.

Ajattelin nyt tässä kirjoituksessa esitellä teille Sharevillen ominaisuuksia, sekä miksi myös sinun kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan Sharevilleen!

Shareville Nordnet kokemuksia

Mikä on Shareville?

Shareville on osakevälittäjä Nordnetin hallinnoima palvelu, joka toimii ikään kuin ”sijoittajien Facebookina”. Homman idea on hyvin pitkälle sama kuin muissakin sosiaalissa medioissa, sillä erolla että Sharevillessä pääosassa ovat osakkeet.

Päästäksesi mukaan Sharevilleen, tarvitset ensiksi arvo-osuustilin Nordnetiin. Nordnet ei veloita salkun avaamisesta tai hallinnoimisesta, joten Nordnet-tili kannattaa tehdä myös siinä tapauksessa, että sinulla on jo salkku jollain muulla palveluntarjoajalla. Maksat Nordnetin hinnoittelun mukaan vain tehdyistä kaupoista.

Sharevilleä käytetään nimimerkkien takaa, eli jokainen käyttäjä voi halutessaan säilyttää oman yksityisyytensä. Vaikka kaverisi kertoisi olevansa Sharevillessä, et voi ilman nimimerkin tietämistä löytää hänen salkkuaan.

Sharevillessä sijoitetaan oikeaa rahaa ja käytetään oikeita salkkuja

Koska palvelu on Nordnetin omistama, Sharevilleen on mahdollista liittää oma Nordnet-salkku. Tällöin omistamasi osakkeet näkyvät kaikille käyttäjille. Salkkusi euromääräistä kokoa ei kuitenkaan palvelun kautta näe, sillä palvelussa pelataan pääasiassa prosenttiosuuksien avulla.

Voin nähdä Sharevillessä esimerkiksi sen, montako prosenttia jonkun käyttäjän salkusta on kiinni vaikkapa Koneen osakkeissa. En kuitenkaan näe montako Koneen osaketta käyttäjä omistaa tai kuinka paljon euroja käyttäjä on hissivalmistajan osakkeisiin laittanut.

Sharevillessä pääset itse valitsemaan mielenkiintoiset käyttäjät, joiden sijoituksia tai kommentointia haluat seurata. Mikäli teen kauppoja Sharevillessä jakamallani Nordnet-salkulla, kyseiset kaupat näkyvät omalla seinälläni.

Tältä näytti taannoiset Revenio-kauppani Sharevillessä.

Minkälaisia kokemuksia minulla on Sharevillestä?

Mielestäni parasta Sharevillessä on oikean salkun integroiminen käyttäjän yhteyteen. Oikeastaan kaikkien muiden sijoitusfoorumien suurin ongelma piilee siinä, että porukkaan mahtuu aina trolleja, tyhjänpuhujia sekä erilaisia ”keulijoita”.

Aidon osakesalkun liittäminen profiiliin vähentää kummasti keskusteluissa riehumista. Monella muulla nettifoorumilla porukkaan eksyy aina jokunen ”jälkiviisas kaikkitietävä”, joka on omien puheidensa mukaan onnistunut omissa sijoituksissaan aina mahtavasti. Kaikki osakkeet on onnistuttu ostamaan sieltä syvimmästä notkosta, ja myynnit on tietenkin suoritettu kaikkien aikojen kovimpaan hintaan.

Jostain kumman syystä Sharevillessä vastaavanlainen keuliminen loistaa poissaolollaan. Harva viitsii heittää kalavaleita omasta sijoitusmenestyksestään, koska parilla klikkauksella voi tarkistaa käyttäjän tekemien kauppojen historiaa.

Tässä piilee syy Sharevillen keskustelun korkealle tasolle. Keskustelu ei karkaa käytännössä koskaan ”hauisten mittailuksi”, kuten monella muulla keskustelupalstalla tuppaa käymään.

Mitä muuta Sharevillestä löytyy?

Sharevillestä löytyy paljon keskustelua myös muustakin, kuin itse osakkeista. Palvelusta on kasvanut vuosien varrella yleinen sijoitusfoorumi, jossa keskustelut jatkuvat myös osakesijoittamisen ulkopuolelta. Tässä esimerkkinä joitakin yhteisöjä osakkeiden ulkopuolelta:

Ryhmien lisäksi Sharevillestä löytyy paljon erilaisia kiinnostavia käyttäjiä. Esimerkkinä voisin nostaa vaikkapa Inderesin, Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppuraisen tai Mikko ”Daytrader” Mäkisen salkut.

Visii syytä miksi sinun kannattaa käyttää Sharevilleä

Vieläkö epäröit Shareville-tilin avaamista? Tässä kerron sinulle syitä sille, miksi sinun tulisi liittyä mukaan Sharevilleen!

1. Shareville ei maksa sinulle mitään

Palvelu on täysin ilmainen kaikille Nordnetin asiakkaille. Sen käyttäminen ei maksa sinulle mitään. Aloittaaksesi Sharevillen käytön tarvitset vain Nordnet-tilin.

2. Samanhenkistä seuraa

Yksi Sharevillen suurimmista eduista on mielestäni vertaistuki ja hyvä ryhmähenki. Omasta kaveriporukastani ei löydy osakkeista kiinnostuneita henkilöitä, joten Sharevillestä löytyy saman henkistä seuraa. Tämä näyttäytyy hyvänä keskusteluna esimerkiksi erilaisten säästövinkkien yhteydessä.

3. Helppo etsiä keskustelua tietyistä osakkeista

Enemmän sijoitusfoorumeilla aikaa viettävät sijoittajat tietävät, että joskus voi olla vaikea löytää juuri tiettyä osaketta koskevaa keskustelua isolta palstalta. Sharevillessä ei tätä ongelmaa ole, sillä käyttäjät voivat kirjoittaa mietteensä tai kysymyksensä haluamiensa osakkeiden seinille, josta niitä on helppo löytää.

Shareville Revenio kokemuksia
Tältä näyttää keskustelu Revenion seinällä.

4. Saat sinun sijoitusstrategiaasi sopivia vinkkejä

Samalla kun selailet keskustelua arvopaperien yhteydestä, voit myös katsoa käyttäjien viimeisimpiä kauppoja kyseisellä arvopaperilla, tai seurata mihin muuhun arvopaperia omistavat ovat sijoittaneet. Esimerkiksi alapuolen kuva näyttää meille, mihin muihin yhtiöihin Revenion omistajat ovat sijoittaneet Sharevillessä.

Nordnet Shareville kokemuksia
Näihin papereihin Revenion omistajat luottavat.

5. Mielenkiintoista seurata hyvin menestyneitä salkkuja

Koska Sharevillessä käytetään oikeita salkkuja ja oikeita rahaa, sen vuoksi kovimpia tuottoja repivien sijoittajien seuraaminen on varsin mielenkiintoista. Joskus on ollut jännä katsoa sellaisten käyttäjien salkkuja, jotka ovat pari-kolme vuotta aiemmin tahkonneet todella kovia tuottoja. Onko huima tahti jatkunut, vai onko matkalle sattunut hutilyöntejä.

Loppupäätelmät: Sharevillestä kannattaa ottaa kaikki irti!

Suosittelen Sharevilleä kaikille yksityissijoittajille. Sharevillen avulla on helppoa seurata keskustelua niin eri yhtiöistä, kuin myös seurata muiden sijoittajien tekemisiä.

Vaikka Shareville onkin lähtökohtaisesti suunniteltu vain osakesijoittamista varten, sieltä löytyy hyvää keskustelua myös muista sijoitustuotteista. Sharevillestä löytyy esimerkiksi omat ryhmät metsäsijoittamiselle, asuntosijoittamiselle tai S-junalle.

Jos et ole vielä Nordnetin asiakas, *voit avata Nordnet-salkun tästä*. Mikäli olet jo Nordnetin asiakas, muttet ole vielä Sharevillessä, käy ehdottomasti aktivoimassa Nordnet-salkkusi myös Sharevillen puolelle.

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *