Kaupallinen yhteistyö

Bitcoin on kuohuttanut mediaa jo muutamia vuosia, eikä kukaan ole varmastikaan jäänyt paitsi tästä valtavasta hypestä. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on takuulla käynyt monen kokeneen sijoittajan mielessä monestakin syystä. Miten uuteen tulokkaaseen kannattaa suhtautua ja kuinka moni bitcoiniin oikeastaan sijoittaa?

Bitcoin kiistelty sijoituskohde

Erittäin volatiili sijoituskohde

Tunnetusti bitcoin ja muutkin kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita. Tämä tarkoittaa sitä, että bitcoinin arvo heilahtelee paljon kysynnän ja tarjonnan lain mukaan. Mitä enemmän bitcoineja ostetaan, sitä korkeammalle arvo nousee. Toisaalta, jos bitcoineja myydään kovaa vauhtia, laskee niiden arvokin nopeasti. 

Bitcoiniin sijoittamisen riskien voisi siis sanoa olevan samaa tasoa kuin silloin, jos investoi start up -yritykseen. On suuri todennäköisyys, että sijoitetut rahat tulee menettämään, mutta toisaalta korkeampi riski tarkoittaa myös korkeampaa tuottoa. Tämä toimiikin motivaattorina joillekin sijoittajille, kun he alkavat sijoittamaan bitcoiniin. 

Bitcoinin reaaliaikaisen arvon pystyy tarkastamaan osakekoulun verkkosivuilta.  

Bitcoin on monelle piensijoittajalle hauska kokeilu

Harva sijoittaa bitcoiniin vakavasti, vaan monelle sijoittajalle kyseessä on vain hauska kokeilu. Moni on saattanut välttää bitcoineihin sijoittamista siihen liittyvien riskien vuoksi. Joitakin silti kiehtoo se, että bitcoin toimii hyvin eri tavalla kuin tavalliset valuutat. 

Ensinnäkin kryptovaluutta hyödyntää lohkoketjuteknologiaa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki maksutapahtumat tallentuvat virtuaaliseen tilikirjaan. Maksutapahtumien osapuolet jäävät kuitenkin anonyymiksi eli kyseessä on hyvin turvallinen valuutta maksu. 

Joitakin bitcoiniin sijoittaneita houkuttelee myös se, että kryptovaluuttaomistuksiin eivät valtio tai pankit pääse käsiksi. Bitcoinlompakossa varojaan pystyy hallitsemaan täysin itsenäisesti, eikä joudu maksamaan yhtä paljon kuluja kuin jos varoja pitäisi pankkitilillään. Kun bitcoiniin sijoittaa arvo-osuustilillä, pitää kuitenkin muistaa tarkistaa, ottaako sijoituspalvelu ostoista välitysmaksua. 

Hajauttamalla sijoituksiaan voi vähentää sijoittamiseen liittyviä riskejä

Bitcoiniin sijoittaminen on vaarallista ja erittäin riskialtista nimenomaan silloin, kun on sijoittanut kaikki varansa kryptovaluuttaan. Viisas sijoittaja kuitenkin tietää, että sijoituksia on hyvä hajauttaa sekä sijoituskohteiden mukaan että ajallisesti. Kun sijoituksista vain 1-2% on kiinni bitcoineissa ja loput on sijoitettu esimerkiksi rahastoihin tai osakkeisiin, on riski huomattavasti pienempi. Tällöin ei haittaa, vaikka menettäisikin kaikki bitcoiniin sijoitetut rahat. 

Vaikka monet yrittävät tavoittaa oikeaa hetkeä sijoittamiseen, bitcoinien tapauksessa sitä on hankala tavoittaa. Sijoittamalla bitcoiniin eri aikoihin voikin tasoittaa valuutan hinnan vaihtelua ainakin hieman. 

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä

Huolimatta siitä, miten viisaasti bitcoiniin yrittäisi sijoittaa, liittyy sijoittamiseen aina riskejä. Vaikka olisi lukenut kaiken bitcoiniin ja kryptovaluuttoihin sijoittamisesta, on edelleen olemassa riski, että varat menetetään syystä tai toisesta. Bitcoiniin on siis parempi sijoittaa vain sellaisia varoja, jotka itsellä on varaa menettää. Muutenkin on kenties parempi aloittaa sijoittaminen vähempiriskisistä kohteista, kuten rahastoista ja vasta sen jälkeen tutustua kryptovaluuttoihin sijoituskohteena. Näin oppii sijoittamaan vastuullisesti. 

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥