Kaupallinen yhteistyö

VPN:n käyttäminen on erittäin suositeltavaa monestakin syystä. Se suojaa tietokonetta ja anonymiteettia, sekä antaa useita muitakin mahdollisuuksia verkon käyttöön. VPN:n avulla on mahdollista päästä käsiksi maarajoitettuun sisältöön. Esimerkiksi uutisartikkelien videot on usein rajoitettu tiettyyn maahan, mutta jos asetat VPN:n kyseiseen maahan, pääset näkemään ne, vaikka et kyseisessä maassa olisikaan. Toinen suuri hyöty on sensuurin kiertäminen. Joillekin sivustoille ei tietyistä maista pääse lainkaan, mutta VPN tarjoaa keinon kiertää myös nämä rajoitukset. 

Moni ei kuitenkaan välttämättä ole tullut ajatelleeksi, että VPN:n käyttäminen säästää pitkällä tähtäimellä myös rahaa. Tähän artikkeliin olemme koonneet 8 asiaa VPN:n käytössä, jotka säästävät rahaa.

1. Haittaohjelmien estäminen

Erilaiset haittaohjelmat ovat Internetissä ikuinen riesa. Ne yrittävät päästä asentumaan koneellesi ja jos ne siinä onnistuvat, ohjelmat voivat aiheuttaa erilaisia haittoja. Pienimmillään kone vain hidastuu, mutta huonoimmillaan koko koneesta tulee käyttökelvoton ja koneen saaminen kuntoon vaatii suuren remontin. Tällaiset remontit saattavat maksaa suuria summia rahaa, sekä saatat myös kärsiä suuriakin tulonmenetyksiä sinä aikana, kun konetta ei voi käyttää. VPN:t pystyvät estämään haittaohjelmien asentumisen, tämä pitää koneen toimintakuntoisena ja sitä kautta säästää pitkällä tähtäimellä rahaa.

Tämän lisäksi haittaohjelmat saattavat poistaa tai tuhota koneeltasi tärkeitä tiedostoja tai asiakirjoja. Näiden palauttaminen saattaa vaatia rahaa tai huomattavan määrän aikaa, joka on myös rahanarvoista.

2. Kellonajan säätäminen

Monet ihmiset eivät tiedä, että useat verkkokaupat muuttavat tuotteidensa hintoja sen mukaan, mikä kellonaika asiakkaan kotipaikassa on. Mikäli et käytä VPN:ää, joudut tällaisen hinnoittelun armoille. Jos sen sijaan käytät VPN:ää, voit valita VPN:llä maasi haluamaksesi ja näin ollen käyttää alinta hinnoittelua. Esimerkiksi Target ja Amazon ovat käyttäneet tällaista hinnoittelua. Kaiken lisäksi, jos et käytä VPN:ää, kalliimmat hinnat pysyvät näkyvillä myös seuraavalla kerralla sivustolla vieraillessasi, koska sivusto tunnistaa sinut. Jos taas VPN on käytössä, olet sivuston silmissä joka kerta uusi käyttäjä.

3. Räätälöidyn hinnoittelun käyttäminen hyväksi

Monissa verkkokaupoissa on käytössä niin sanottu räätälöity hinnoittelu. Tällä tarkoitetaan sitä, että esimerkiksi kanta-asiakas saa tuotteita alennuksella tai sitä, että esimerkiksi vuodenaikaan tai johonkin lähestyvään juhlaan liittyviä alennuksia on tarjolla. Mikäli käytössäsi on VPN, pystyt hyödyntämään monessa tapauksessa tällaisia tarjouksia useammin, kuin kerran. Jotkut sivustot myös katsovat, että henkilöille, jotka joka tapauksessa ostavat tuotteita, ei kannata alennuksia tarjota. Mikäli käytössäsi on VPN, ei sivusto tiedä, että olet aiemminkin vieraillut sivustolla, joten saatat saada tuotteen halvempaan hintaan.

4. Halvemmat hinnat lennoista käytön ja sijainnin perusteella

Monet lentoyhtiöt hinnoittelevat verkossa lentojen hinnat kalliimmiksi, mikäli vierailet usein heidän yhtiön sivuilla. Mikäli sinulla on VPN käytössä, ei sivusto tiedä, että olet aiemmin vieraillut sivustolla, joten sinulle tarjotaan samaa hintaa, kuin ensimmäistä kertaa sivustolla käyvälle.

Sama koskee sijaintia. Riippuen siitä, mistä maasta lentoliput tilaat, voi hintaeroa olla jopa satoja euroja.  

5. Halvemmat hinnat hotelleista sijainnin perusteella

Mikäli haet hotellia tietystä sijainnista, sinulle tarjotaan yleensä kalliimpia hintoja, kuin muussa tapauksessa. Tämä johtuu siitä, että sivusto tunnistaa, kun heidän sivuilleen kirjaudutaan ostovoimaisemmasta valtiosta, jolloin hinnatkin ovat sen mukaiset. Jos käytössäsi on VPN, saat VPN:ssä valitsemasi sijainnin mukaisen hinnan.

Vastaava tilanne pätee, mikäli olet usein käynyt hotellin sivustolla. Näissäkin tapauksissa sivustot käyttävät tietokoneesi tietoja. Mikäli käytössäsi on VPN, eivät sivustot pysty tätä havaitsemaan, joten saat saman hinnan, kuin ensimmäistä kertaa sivustolla käyvä.

6. Halvemmat hinnat suoratoistopalveluista sijainnin perusteella

Monet kansainväliset suoratoistoa tarjoavat yhtiöt hinnoittelevat tuotteensa eri tavalla, riippuen siitä, mistä asiakas on. Esimerkiksi amerikkalaisen jalkapallon ammattilaissarja NFL on tarjolla huomattavasti halvemmalla vaikkapa Brasiliaan, kuin Yhdysvaltoihin tai Euroopan suuriin maihin. Sama koskee myös suomalaisten suosiossa olevaa Formula 1 -sarjaa. VPN:n avulla voit vaihtaa sijainniksi haluamasi maan ja nauttia tämän maan asiakkaille tarkoitetuista hinnoista. Sinun täytyy vain muistaa varmistaa, ettei tätä nimenomaan ole käyttöehdoissa kielletty tai riskeeraat palvelun saamisen mahdollisuuden.

Urheilusarjojen lisäksi myös joissakin elokuvia ja tv-sarjoja tarjoavissa palveluissa hinnoittelu eroaa maan mukaan. Esimerkiksi Youtube Premium saattaa joissakin maissa maksaa yli 10 euroa kuukaudessa ja toisissa alle 2 euroa kuukaudessa.

7. Halvemmat hinnat online-kaupoissa

Myös verkkokaupoissa hinnat saattavat vaihdella sen mukaan, mistä asiakas on kotoisin. VPN:n avulla voit valita sijainniksi maan, jossa hinnat ovat halvempia, kuin Suomessa.

8. Halvemmat hinnat peleistä

Steam on muun muassa videopelien jakelualusta, josta voi muun muassa ostaa pelejä. Jotkut pelit ovat eri hintaisia riippuen siitä, missä päin maailmaa ostaja on. VPN:n avulla on mahdollista valita sellainen maa, jossa pelit ovat halvempia. Pelit, jotka maksavat Euroopasta käsin yli 50 euroa, voivat maksaa esimerkiksi Etelä-Amerikan VPN:llä vain hiukan yli 20 euroa. 

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥