Kaupallinen yhteistyö: SweepBank

Allekirjoittaneella on ollut luottokortti taskussa pian jo kuusi vuotta. Ensimmäinen luottokortti minulle tuli vuonna 2017, jolloin ostin ensiasuntoni. Tuolloin asuntolainan myötä sain ”kaupan päälle” ensimmäisen luottokorttini, jonka pankki halusi minulle tarjota uuden asuntolainan myötä syntyneen asiakassuhteen yhteyteen.

Hauska yksityiskohta luottokorttiin liittyen on se, että en meinannut ensiksi suostua ottamaan maksutonta luottokorttia vastaan. Taisin jopa sanoa virkailijalle asuntolainaneuvotteluissani, että älä suotta minulle sitä korttia hanki, en minä sitä tarvitse. Kaikesta huolimatta kortti tuli, ja hyvä niin. Enää en osaisi elää ilman luottokorttia.

Luottokortilla on mielestäni vähän ikävä klangi suomalaisten suussa. Kenties juuri samasta syystä minäkin hieman arkailin ensimmäisen luottokorttini vastaanottamista. Olin kuullut tarinaa siitä, miten luottokortin hankkiminen olisi ensimmäinen askel kohti luottotiedottomuutta. Mutta mistä moinen pelko sitten kumpuaa?

SweepBank luottokortti kokemuksia

Huono isäntä, mutta hyvä renki

Luottokorttia voisi verrata mielestäni oikein hyvin tuleen. Kaikkihan meistä tietävät, että tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä. Tuli on kuitenkin ollut yksi elämän perusedellytyksiä jo vuosituhansien ajan. Sen avulla on lämmitelty, tehty ruokaa tai peloteltu villipetoja pois.

Sama perusidea toimii myös luottokortin kanssa. Luottokortti on oiva apuri, kunhan sinä olet se, joka hallitsee tilannetta, eikä luottokortti. Jos hankit nipullisen erilaisia luottokortteja ja vivutat ne tappiin miettimättä ennakkoon sen suuremmin tilanteen hoitamista, palaa oma taloutesi aivan varmasti kivijalkaan asti ennen kuin huomaatkaan.

Jos tulella oli omat hyvät suorastaan elämää turvaavat puolensa, niin on niitä myös luottokortillakin. Monet palvelut ovat olleet luottokorttien takana, eli ilman luottokortin omistamista palvelu jää saamattomiin. Esimerkiksi autovuokraamoissa luottokortti on ollut usein yhtä tärkeä palanen auton saamista, kuin ajokortin löytyminenkin.

Lisäksi luottokortti saattaa valikoitua maksutavaksi mm. erilaisia äänikirjapalveluita tai striimauspalveluita hankkiessa. Tämäntapaiset kuukausilaskutteiset palvelut toimivat hyvin usein luottokortin takaa, eikä palveluilla välttämättä edes ole muunlaisia maksutapoja tarjolla.

Luottokortin rahanarvoiset hyödyt

Viimeistään korona-aikakausi on räjäyttänyt erilaisen verkkoshoppailun uusiin sfääreihin, kun viimeisetkin muutosvastarintaiset ovat paikoittain joutuneet turvautumaan verkossa asiointiin, ostamiseen ja maksamiseen.

Viimeiseksi mainitussa luottokortti on jälleen kerran oiva kaveri, sillä lähes jokainen verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden maksaa ostokset luottokortilla. Luottokortissahan on se etu, että iso osa luottokorttitoimijoista tarjoaa mahdollisuuden korottomalle maksuajalle. Käytännössä voit siis tehdä tilauksen ja mahdollisesti ehdit jopa saada tuotteen ennen varsinaista maksua.

Verkkokaupan yleistyminen tarkoittaa samalla myös fyysisten tuotteiden kohdalla erilaisia toimituksia. Ostettu tuote pitää saada toimitettua sinulle jollain tavalla, ja mieluiten vielä ehjänä. Mikäpä olisikaan ikävämpää, kuin että ostettu tuote ei joko saavu perille ollenkaan, tai se saapuu sinulle rikkinäisenä. Käytännössä olet tällöin maksanut rahaa puuttuvasta tai rikkinäisestä tuotteesta.

Mikäli olet sattunut valitsemaan verkkokaupassa asioidessasi maksutavaksi luottokortin, saattaa tämä maksutapa nousta arvoon arvaamattomaan. Luottokorttiyhtiöiden kautta voit nimittäin saada rahojasi helpommin takaisin, jos tuote ei saavu perille tai saat sen vioittuneena. Tästä syystä monet verkkoshoppailevatkin nimenomaan luottokortin avulla, sillä sen sivussa tulee huomaamatta hyviä apukeinoja epätoivottujen tilanteiden varalle.

Luottokortti tarjoaa myös joustavuutta

Jos jatketaan ei-toivottujen tilanteiden maailmassa, niin onhan luottokortissa myös sekin puoli, että se tarjoaa joustavuutta yllättävien menojen varalle. Luottokorttihan tarkoittaa sanansa mukaisesti luottoa, jota pankki antaa sinulle sovitun summan verran. Sen verran sinulla on käytössäsi aina yllättävien tilanteiden varalta.

Siinä on ihan merkittävä helpotus omaan arkeen, jos koko talous ei kaadu ensimmäisen vähän isomman taloudellisen vastoinkäymisen myötä. Näissä tapauksissa tilanteen taloudellista selvittämistä ei tarvitse aloittaa sieltä, että mistähän sitä oikein kaivaisi ylimääräistä kuvetta pöytään. Jotkut luottokorttiyhtiöthän sallivat käteisen nostamisen ulos luottokortilta koska tahansa. 

Tämä aihe voi olla meille sijoittamisesta kiinnostuneille vähän unohtunutta, mutta todella monelle suomalaiselle perheelle esimerkiksi 1500 euron hintainen auton yllättäen tullut korjaamokeikka voi syöstä talouden sivuraiteille. Mistä ihmeestä revit rahat nopealla aikataululla, etenkin jos tilanne kohdistuu oman arjen pyörittämisen osalta olennaiseen asiaan, kuten autoon.

SweepBankin luottokortti tuo uusia hyötyjä

Luottokortteja myöntää nykypäivänä erilaiset finanssialan toimijat. Koska toimijoita on tarjolla useita, kovenee myös luottokorttiyhtiöiden välinen kilpailu asiakkaista. Kilpailun myötä luottokortteja tarjoavat yritykset ovat joutuneet tarjoamaan asiakkaille erilaisia porkkanoita, mikä saisi asiakkaat valitsemaan juuri heidät laajasta luottokorttivalikoimasta.

Esimerkiksi Ferratum Bank p.l.c:n alaisuudessa toimiva SweepBank markkinoi omaa luottokorttiaan tavallista pidemmällä korottomalla maksuajalla. SweepBankin luottokortin kohdalla koroton maksuaika on peräti 60 päivää, eli toisin sanoen maksat ostoksesi ilman ylimääräisiä kuluja parhaimmillaan kahden kuukauden päästä.

Lisäksi SweepBankin luottokorteissa ei ole käyttäjän kannalta ikäviä toistuvia kuukausi- tai vuosimaksuja. Yritys on panostanut myös suuresti nopeaan käsittelyprosessiin, missä virtuaalisen luottokortin saa käyttöönsä parhaimmillaan jopa minuuteissa.

Onnistuneen käsittelyprosessin jälkeen luottokortti aktivoituu myös nopeasti, sillä digitaalisesti toimivan luottokortin etuihin kuuluu se, ettei kortin ottajan tarvitse odottaa fyysisen kortin pitkäksi venähtänyttä postitusta. SweepBankin asiakaspalvelu ja käyttöehdot ja hinnasto löytyvät verkkosivuilta.

SweepBank by Ferratum Bank p.l.c toimii Malta Financial Services Authorityn pankkilisenssin alla.

Lataa sovellus: *täältä*.

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥