Kaupallinen yhteistyö

Viimeisten 20 vuoden aikana monet toimialat ja elämän osa-alueet ovat muuttuneet digitaalisiksi. Muutos pätee myös pankkipalveluihin; valtaosa täysi-ikäisistä suomalaisista hoitaa kaikki raha-asiansa nykyisin verkossa.

Nykyisin voit hakea lainaa helposti poistumatta kotoa. Tämä on erityisen kätevää pienempien kulutusluottojen kohdalla. Lainanhakeminen netissä on myös turvallista, koska voit esimerkiksi todentaa henkilöllisyytesi omilla pankkitunnuksillasi. Internetin myötä on syntynyt myös täysin uusi toimiala, joka perustuu palvelujen ja tuotteiden kilpailuttamiseen. Teknologia on tehnyt eri palveluntarjoajien vertailusta helpompaa kuin koskaan.

Kahden euron kolikko

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu kotoa käsin

Pienempien kulutusluottojen ja lainojen haku onnistuu nykyisin alusta loppuun netissä. Haku alkaa siitä, että hakija valitsee lainasumman ja takaisinmaksuajan. Tämän lisäksi hakijan pitää kertoa myös omia tietojaan, jotta luotonantajat voivat laskea hakijan lähtökohdat huomioon otettavat lainatarjoukset. Esimerkiksi OmaLaina kilpailuttaa lainat sekä kuluttajille että yrityksille, joten lainoja ja luottoja voi hakea hyvin erilaisiin tarpeisiin. 

Netissä kilpailutetaan varsinkin pienempiä kulutusluottoja, joita haetaan tyypillisesti joitakin satoja euroja. Luonnollisesti tällaiset lainat on myös helpompi maksaa takaisin, joten niitä on helpompi saada, kuin suuria kymmenien tuhansien eurojen lainoja. Joka tapauksessa lainojen kilpailutuksiin erikoistuneet sivustot kilpailuttavat usein lainoja jopa 60 000 euroon saakka.

Jos hakija saa kilpailutuksen kautta sellaisen lainatarjouksen, jonka hän haluaa hyväksyä, voi hän allekirjoittaa lainasopimuksen omilla pankkitunnuksillaan. Tämän jälkeen lainanantaja siirtää rahat hakijan pankkitilille. Koko prosessi onnistuu siis netissä ja pankkitunnuksilla allekirjoittamista voidaan pitää myös hyvin turvallisena ja luotettavana allekirjoitustapana.

Lainatarjousten vertailun edut

Merkittävin hyöty lainatarjousten vertailusta verkossa on se, että voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan tarjouksen mahdollisimman edullisesti. Voit helposti vertailla eri tarjoajia ja nähdä, mikä tarjoaa alhaisimmat korot ja itsellesi sopivimman lyhennysaikataulun. Tämä voi säästää pitkällä aikavälillä tuhansia euroja. Lainoja voi vertailla tietysti itsekin ottamalla yhteyttä eri rahoituslaitokseen ja sitten laskea lainan kustannukset korkojen ja muiden kulujen mukaan. Tämä voi olla kuitenkin haastavaa, ellet normaalistikin tee tällaisia laskutoimituksia. Lisäksi tähän saa helposti kulumaan paljon aikaa. Jo pelkästään korkojen ja muiden kulujen selvittäminen vie aikaa, ja sen jälkeen lainatarjoukset pitäisi saada vielä vertailukelpoisiksi keskenään.

Jos kuitenkin käytät lainavertailusivustoa, prosessi on paljon helpompi ja nopeampi. Sinun tarvitsee vain syöttää tietosi kerran ja katsoa sitten, mitä tarjouksia eri lainanantajilta on saatavilla. Voit valita tarpeitasi parhaiten vastaavan lainatarjouksen, allekirjoittaa sen verkossa ja saada rahat suoraan pankkitilillesi.

Lainanhakijan kannattaa aina lukea lainatarjousten ehdot, ennen sopimuksen hyväksymistä. Näin mitkään kulut eivät tule yllätyksenä. Hakija voi lukea saamiensa lainatarjousten ehdot kilpailutuksen jälkeen, eikä hän tässä vaiheessa ole velvoitettu hyväksymään yhtäkään lainatarjousta.

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥