Menneellä viikolla pääsin pitkästä aikaa taas täyttämään Nordnetin salkkuani suorilla osakesijoituksilla. Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa, sillä viimeksi olin ostoksilla lähes vuosi sitten. Marraskuussa ostin Nordeaa salkkuuni, enkä sen jälkeen ole suoria osakeostoja Nordnetin kautta tehnyt.

Lähtökohta kaupalle oli Yhdysvaltoihin sijoittaminen. Dollaritilini pursui osingoista ropisseita dollareita vailla käyttöä. Lisäksi samaa tiliä oli paisuttanut parin kuukauden takainen QCP Incin lunastaminen ulos. Valuuttatililläni oli noin 1 200 US-dollaria, jotka piti käyttää johonkin amerikkalaiseen yhtiöön.

Toinen lähtökohta kauppoihini oli Bank Norwegianin talletuskoron tippuminen 1,75 %:sta 0,75 %:iin. Minulla makoili Bank Norwegianin tilillä noin 13 000 euroa, mikä oli muutaman tonnin yli tavoitteeni. Tavoitteenani on pitää noin 10 000 euroa, joten päätin keventää tiliä tonnilla.

Artikkelin kuva: Joe Mabel

Salkkuun pitkäaikaista unelmaa

Olen jo pitkään kuolannut kotitalouksien käyttötavaraa valmistavaa Procter & Gamblea. PG on osinkokuningas (dividend king), eli korottanut osinkoaan jo kunnioitettavat 50 vuotta yhtä soittoa. Siinä vähän vertailukohtaa teille, jotka puhutte Sammosta osinkoaristokraattina. Vaikka Sampo onkin laatuyhtiö, on sen osingonkasvu aivan eri painosarjassa kuin PG:n.

PG:n portfoliosta löytyy läjäpäin erilaisia brändejä, joista monia käytämme joka päivä. Kaikki ovat varmasti nähneet tuotteita kuten Fairy, Vicks, Ariel, Always, Pantene, Head & shoulders jne, jne ja jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Ostin lopulta 25 kpl PG:tä hintaan $ 82,44. Jatkossa saan joka kvartaali jälleen 18 dollaria (noin 15 euroa) lisää osinkotuottoa. Pienistä puroista isot joet ja niin edespäin.

Noh, jälkiviisaana minun olisi kannattanut odottaa kauppojen kanssa viikon loppupuolelle asti, sillä varsin punaiseksi tuon viikon kehitys lopulta jäi. En jaksa kuitenkaan kovin paljoa vaivata päätäni lyhyellä menestyksellä, sillä se on pidemmän päälle ihan turhaa hommaa. Markkinoiden ollessa punaisella voin onneksi motivoida itseäni laskemalla ensi vuoden kasvavia osinkokertymiä.

Salkustani löytyy jo entuudestaan vähän samanlaisia yrityksiä, sillä omistin jo aiemmin Johnson & Johnsonia ja Unileveria. Molemmat hieman samantapaisia monialayhtiöitä, jotka omistavat lukuisia tunnettuja brändejä. J&J:n portfolioon kuuluvat mm. Listerine, Nicorette, Imodium ja Zyrtec. Unileverilta taas löytyy Bio Luvil, Axe, Rexona, Knorr, Lipton ja tietenkin Turun Sinappi!

Jos olisin Nalle tai Köpi…

Pakko heittää huumorivaihde taas silmään ja spekuloida mitä tekisin, jos saisin olla päivän Björn Wahlroos tai Kyösti Kakkonen. Minä ostaisin ainakin Nallen ja Köpin salkkuihin näitä monialayhtiöitä, kuten PG, Unilever ja J&J.

Ai että miksikö? Molemmat kaverit ovat tunnettuja kärkkäistä ja provosoivista kommenteistaan, jotka menevät monien ihon alle. Kommenttiensa ansiosta monet kuluttajat ovat myös boikotoineet vahvasti näihin herroihin liittyviä yrityksiä.

Esimerkiksi Vasemmistoliitto tulistui Nallelle niin pahasti ns. Panama-kohusta, että halusi lakkauttaa puolueen käyttämät Nordean pankkipalvelut. Köpi taas joutui pari viikkoa sitten myrskyn silmään kommentoidessaan naisten pääsyä Pörssiklubiin. Näistä kommenteista hermostuttiin ainakin Twitterissä, jossa moni uhkasi boikotoivansa Tokmannia.

Pakko todeta vielä tähän väliin, että Tokmannin boikotoinnissa ei ole mitään järkeä, ainakaan jos haluaa osoittaa mieltä Kyöstiä vastaan. Kakkonen nimittäin myi osuutensa Tokmannista jo vuonna 2012, ja on viime vuosina tyytynyt lähinnä nälvimään yritystä.

Jos olisin Nalle tai Köpi, sijoittaisin kiusalla rahoja edellä mainittuihin monialayhtiöihin. Siinä olisi nimittäin boikotoijilla ihan oikeasti haastetta olla ostamatta Köpin ja Nallen omistamia yhtiöitä. Uskallan väittää että näiden kaikkien yhtiöiden boikotointi on pitkässä juoksussa mahdotonta, sillä vähintään työpaikalla tai kaverilla asioidessa joku sinulle syöttää kyseisiä tuotemerkkejä.

Kohti seuraavaa peliliikettä

Loppuvuosi ja ensi vuoden alku tulee olemaan salkussani varmasti melko värikästä aikaa. Minulla alkaa nimittäin olla positiivinen ongelma rahan suhteen. En oikein tiedä mihin kaikkialle sijoittaisin ”joutilaat rahani”.

Technopolis poistuu pörssistä ihan näillä näppäimillä, ja sieltä irtoaa minulle noin 3 500 euroa sijoitettavaa. Luultavasti ainakin osa näistä rahoista menee Superrahasto Suomeen.

Bank Norwegianiin jäi vielä ”vähän liikaa rahaa”, jotka olisi tarkoitus sijoittaa johonkin toisaalle. Luultavimmin ne rahat päätyvät vielä osakemarkkinoille.

Lisäksi tammikuu kolkuttaa jo lähellä, ja se tarkoittaa uusia opintolainaeriä. Sieltä olisi myös irtoamassa 3 250 euroa, joita ei enää kannata missään Bank Norwegianissa seisottaa.

Myös blogin kirjoittaminen alkaa sekin joten kuten löydä jo leiville. Summat eivät ole vielä kovin isoja, mutta kuitenkin sellaisia, että voi puhua jo palkkiosta. Availen näitä lukuja varmaan joskus myöhemmin.

Ostohousut jo silitetty käyttöä varten

Mitä olen salkkuuni sitten haalimassa? Onhan tässä ostoslistalla paljon kiinnostavia kohteita:

Ruotsista tekisi mieli kasvattaa omistusta perintäyhtiö Intrumista. Jenkeistä kiinnostaisi 3M tai joku REIT-yhtiö. Suomesta taas kiinnostaa aina Sampo, Nokian Renkaat, miksei Nordeakin jos en omistaisi jo niin hirveästi Nordeaa.

Pieni alustava idea olisi sijoittaa jossain vaiheessa kaikki saamani blogitulot johonkin täysin uuteen yhtiöön. Tarkoituksena olisi se, että voisi ikään kuin seurata miten blogipalkkioiden sijoittaminen on edennyt. Idean kannattavuuteen vaikuttaa toki miten hyvin loppuvuosi sujuu blogin kirjoittamisen suhteen. En tiedä olisiko vaikka Ponsse sopiva kohde?

Lisäksi tässä saattaisi olla mahdollisuus päästä tarjoamaan eräästä pienestä metsätilasta. Se on kuitenkin niin epävarma kortti tällä hetkellä, etten viitsi tässä kirjoituksessa lähteä sen syvemmälle asiaan.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Loppuun vielä viikon kohokohta

Pakko tekstin lopuksi hehkuttaa erästä asiaa, mikä ei liity mitenkään aiemmin kirjoittamaani tekstiin.

Keskiviikkoiltana koin mukavan yllätyksen sosiaalisen median puolella. Ihmettelin miksi blogiini tuli pieni kävijäpiikki ja blogin FB-sivuille tuli jokunen uusi tykkääjä sekä paljon peukaloita. Syypääksi tälle kaikelle paljastui räppäri Spekti, joka oli sattunut jakamaan tekstini omalla Facebook-sivullaan.

Jos joku ihmettelee että mistä Spekti tajusi minun ikivanhoja tekstejäni lähteä jakamaan, sille on aika luonnollinen syy. Minulla on tapana nostella blogini Facebook-sivulla tiistaisin joitakin vanhempia tekstejäni, ja satuin tiistaina jakamaan Spektista taannoin kirjoittamani tarinan. Ihan vain huvikseni satuin tägäämään Spektin kyseiseen päivitykseen, ajatellen että ei ne artistit varmaan jaksa näitä tägäilyitään edes katsoa. Olinpa taas kerran väärässä.

No ei siinä! Jos haluat lukea kyseisen Spekti-tarinan, sen löydät alapuolen linkistä:

Spekti – erilainen tarina sijoittajasta

Saatat olla kiinnostunut myös:
Osto: 1000 kpl Nordeaa rikki!

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Yksi kommentti kohteessa “Osto: Procter & Gamble – Brändisalkkuni laajenee

  1. oraakkeli kommentoi:

    PG:tä olen itsekin kurkkinut jo alkuvuodesta ja meinasin sipaista siivun joskus touko-/kesäkuussa, mutta menin sitten laittamaan rahat muualle tuolloin. PG muuten maksaa kivasti osingot (yield yli 3,5% ja payoutti reilu 60% eli aika jees) 2/5/8/11 rytmillä eli ei sillä yleisimmälle 3/6/9/12 syklillä ja vaikka tällä ei ole mitään merkitystä mihinkään, niin kun rakentaa osinkosalkkua, on silti kiva saada "tasapainotettua" osinkoja vähän eri kuukausille 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *