Joku on saattanut viime aikoina hieman ihmetellä tämän blogin hiljentynyttä julkaisutahtia. Syitä tahdin hiljentymiselle on useita. Tylsimmistä selityksistä voisin heittää opiskelun kuormittavuuden. Koulussa kun neppailee kuudesta kahdeksaan tuntia päivässä tietokoneen ääressä, ei kotona jaksa välttämättä olla enää nenä kiinni ruudussa. Tuo on kyllä valitettavasti yksi IT-alan varjopuolista.

Se tylsistä selityksistä, loput ovatkin jo paljon mielenkiintoisimpia ja positiivisempia. Ensinnäkin pari kuukautta sitten perustin oman toiminimen tämän blogin johdosta. Pieniä tuloja alkaa tulemaan vähän sieltä ja täältä. Tuloja tulee niin Googlen mainoksista, Nordnetin ja POP Vakuutuksen asiakkuuksista, erilaisista yhteistöistä sekä kirjoituksistani ulkopuolisille sivustoille.

Ei näiden tulojen varassa todellakaan pysty puhtaasti elämään, sen verran nappikaupasta vielä on kyse, mutta kaikki on kuitenkin aina kotiin päin. Yrittämisestä olen kirjoittanut jo pitkälle yhtä tekstiä, katsotaan koska saisin sen viimeisteltyä julkaisukuntoon.

Lisäksi olen saanut hieman positiivista huomiota erilaisissa medioissa lyhyen ajan sisään. Tässä tekstissä onkin tarkoitus vetää näitä huomioimisia vähän nippuun. Ja vinkkinä, käykää tykkäämässä tai seuraamassa blogini Facebook-sivuja, niin pysytte kärryillä mitä Bloggerin ulkopuolella tapahtuu.

Talouselämä: Mihin sijoitit viimeksi?

Talouselämä lähestyi minua Facebookissa ja pyysi antamaan kommentteja viimesimmästä sijoituksestani. Olin itse asiassa juuri samana päivänä tankannut Harvian omistuksiani, joten ainakin toimittajalla ajoitus osui aika puhtaasti nappiin. Näin lyhyellä aikajaksolla katsottuna minun ajoittamiseni Harvian ostoonkin osui vähintäänkin kelvollisesti maaliin. Saunayhtiön osake käväisi hetkellisesti jopa yli kuudessa eurossakin.

Facebookin chatissa sovittiin toimittajan kanssa puhelinhaastattelun ajankohta, jonka jälkeen jäin odottamaan soittoa. Tämä puhelinhaastattelu ei ollut minulle ensimmäinen, olihan jo noin vuotta aiemmin ehtinyt jutustelemaan Taloussanomille kesällä tekemästäni asuntolainan kilpailutuksesta. Haastattelutilanteesta ei nyt sen erikoisempia ajatuksia, olisiko noin parikymmentä minuuttia juteltu kaikkea sijoittamisistani.

Jo seuraavana päivänä sain käsiini oikolukuun tuon artikkelin, johon ei juurikaan punakynää tarvinnut käyttää. Minua tosin hymyilytti se, että näköjään tuosta metsätalousinsinööriydestä ei tahdo päästä millään eroon. Tällä hetkellä opiskelen tosiaan IT-alalla, mutta aika metsäinen teema tuohon juttuun tuntui tulevan. Eipä sillä, kerran metsäinssi, aina metsäinssi.

Meikäläisen piti vielä toimittaa jonkinlainen kuvituskuva itsestäni artikkelin jatkoksi. Heittäydyin hieman villiksi, ja päätin hakea jotain metsäistä teemaa kuviin. Eivätpähän luule meikäläistä aivan kaupunkilaiseksi. Lähetin Talouselämälle useampiakin vaihtoehtoja, ja he päätyivät lopulta kuvaan, jossa nojailen vanhaan Valmetin traktoriin.

Jos jotain oleellista haastattelusta jäi pois, niin juttelin puhelimessa myös oman salkkuni rahastoista. Omaan strategiaani kuuluu joka toinen viikko Nordnetin Superrahastojen ostoa. Laitan aina vetämään 25 euron potit sekä Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoihin. Tämä yksityiskohta ei juttuun päätynyt, ilmeisesti rahastosijoittaminen häviää mielenkiinnossa niin pahasti suorille osakkeille.

Juttuni löytyy Talouselämän numerosta 41/2018 sivulta 49. Jos lehti ei ole nyt saatavilla, juttu on myös luettavissa Talouselämän nettisivulta: Metsäinsinööri sijoittaa opintolainaa hyviin osingonmaksajiin – ”Lähinnä ostan, en myy”

OSKL: Taloudellinen riippumattomuus

Joku saattoi spotata meikäläisen kirjoitelmaa myös Osakesäästäjien keskusliiton markkinointimateriaalista. Sain mahdollisuuden kirjoittaa OSKL:n vieraskynä-osioon tekstin, ja teksti julkaistiin lokakuun lopussa.

Tästä mahdollisuudesta kiitän Jesseä, eli Osinkoinsinööriä. Jesse vinkkasi tästä minulle kirjoitettuaan ensin itse vieraskynään oman vastaavan tekstin.

Minulle annettiin OSKL:n puolesta vapaat kädet aiheelle, ja repäisin takataskustani puolivalmiin tekstin, jossa kerroin miten sijoitukseni ovat ehtineet hyödyttää minua jo nyt minua elämän koukeroissa. Usein se motivaatio sijoittamiseen löytyy kaikilta taloudellisesta riippumattomuudesta, mutta harvempi tajuaa sijoitusten voivan hyödyttää sinua parhaimmillaan vaikka jo lähivuosinakin.

Voit lukea OSKL:lle kirjoittaman vieraskynäni täältä: Vieraskynä – Sijoittaminen voi hyödyttää myös ennen taloudellista riippumattomuutta

Talouteni: Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2018

Blogini päästi myös Talouteni-sivuston keräämien säästöblogien listalle. Sivusto painottaa esittelyssään, miten suomalaisia säästöblogeja nykyään hyvin, ja niistä saa neuvoja niin säästämistä aloitteleville, kuin kovimmille pennin venyttäjillekin.

Jutussa esitellään blogini seuraavilla saatesanoilla: Metsätalousinsinöörin blogista pääsee lukemaan asiaa sijoittamisesta, säästämisestä sekä rahasta. Nämä ovat blogin yleisimmät aiheet, mutta kirjoituksia tulee myös työllisyydestä, lainoista sekä hieman politiikasta. Blogia on aloitettu kirjoittamaan vasta 2017 keväällä, mutta kirjoittaja, Rikhard, on aloittanut sijoittamisen ja säästämisen jo vuosia aikaisemmin, joten kokemusta tältä linjalta löytyy.

Meikäläiseltä pyydettiin ennen jutun julkaisua myös lyhyet kommentit siitä, miten neuvoisin aloittelevaa sijoittajaa. Aloittelijan tärkeimmät asiat ovat mielestäni seuraavat; aloita, opiskele, tutki omaa talouttasi ja sijoita säästynyt raha.

Saatat olla kiinnostunut myös:
Insinööri eksyi Talsan sivuille

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *