Kaupallinen yhteistyö: POP Vakuutus

Lukeminen kannattaa tunnetusti aina. Tässä tapauksessa myös minun blogini lukeminen. Jos ette ole saaneet mitään muuta irti blogistani näiden 25 kuukauden aikana, toivottavasti olen onnistunut kannustamaan teitä kilpailuttamaan vakuutuksianne.

Minulla on ollut ilo tehdä jo lähes vuoden ajan yhteistyötä POP Vakuutuksen kanssa. Tuon lähestyvän vuosipäivän kunniaksi voisinkin nyt availla taas hieman vakuutusasioita.

Vakuutusten kilpailuttaminen on mielestäni yksi parhaita säästökohteita tavalliselle pulliaiselle. Meillä kaikilla on luultavasti joitakin vakuutuksia. Ne ovat jossain määrin ”pakollinen paha” omissa menoissamme, joita vain yksinkertaisesti joutuu maksamaan.

Onneksi vakuutuksia voi kuitenkin aina kilpailuttaa. Kilpailutus kestää parhaimmillaan vain muutamia minuutteja, mutta säästöt voivat olla useita satoja euroja. Toisin kuin yleensä luullaan, vakuutuksia voidaan kilpailuttaa oikeastaan koska tahansa, joten nyt voisi olla taas hyvä kartoittamiselle. Tässä tekstissä annan vinkkejä siitä, mitä vakuutusten kilpailuttamisessa kannattaa ottaa huomioon.

Useiden tuhansien eurojen säästöt POP Vakuutuksen alennuskoodilla

Ennen kuin mennään itse vinkkeihin, pakko olla ylpeä kuluneen vuoden saldosta. Blogini ”INSSIN”-koodia on naputeltu todella mukavasti POP Vakuutuksen vakuutusten ottamisen yhteydessä. Miksei olisi, sillä saahan sen avulla peräti 25 euron alennuksen kaikista vapaaehtoisista POP Vakuutuksen vakuutuksista.

Eli jos sinulla on esimerkiksi autossasi jonkinlainen kasko, tai vaihtoehtoisesti olet ottanut koti-, matka- tai tapaturmavakuutuksen, näpyttämällä ”INSSIN” olet saanut sipaistua vakuutuksen hinnasta 25 euroa pois. Alennuskoodi on mukava etenkin halvempien vakuutusten kanssa, sillä niiden kanssa säästöä saattaa tulla äkkiä kymmeniä prosentteja.

Erityisen hienoa tässä yhteistyössä on ollut nähdä se, miten paljon alennuskoodia on käytetty. Tätä kirjoittaessa alennuskoodia on käytetty jo päälle sata kertaa, joten blogini lukijat ovat ihan jo tässä vaiheessa todistetusti säästäneet useita tuhansia euroja. Tämä on mielestäni mahtava juttu, sillä lukijoilleni jää nyt enemmän rahaa muihin asioihin, kuten vaikkapa sijoittamiseen.

Todellisuudessahan lukijoideni säästämä kokonaissumma on vielä rutkasti suurempi, sillä luultavasti itse vakuutuskin on kilpailutuksen myötä tullut halvemmaksi. Toisin sanoen säästö ei ole rajoittunut pelkästään tuohon 25 euroon. Esimerkiksi itse kilpailutin taannoin oman autovakuutukseni, ja säästin siinä rytäkässä yli 400 euroa.

Alennuskoodiahan voitte käyttää myös useamman kerran, eli sen käyttöä ei ole sidottu vain yhteen kertaan. Jos kilpailutat kaikki vakuutuksesi kerralla, voit käyttää koodia esimerkiksi perheen kaikkiin autoihin.

Vinkkejä vakuutuksen kilpailuttamiseen

Noh, sen tuosta POP Vakuutuksen alennuskoodista. Puhutaan nyt vakuutuksista taas yleisellä tasolla. Kuten jo sanoin, niiden kilpailuttaminen on nopeaa, kivutonta ja tehokasta.

Näin juhannuksen alla voisin kannustaa teitä kilpailuttamaan vakuutuksia juhannusta varten. Kilpailuttaessasi kaikki taloutesi mahdolliset vakuutukset, saatat melko nopeasti säästää juhannuksen ruoka- ja juomakustannuksen verran rahaa. Parhaimmat saattavat säästää jopa vuokramökin hinnan verran.

Vakuutusten kilpailuttamisessa on useita eri vaihtoehtoja ja variaatioita, joita ajattelin käydä seuraavaksi läpi. Koostin kaikkiaan viisi hyvää vinkkiä vakuutusten kilpailuttamiseen. Näiden avulla säästät toivottavasti tukun rahaa.

1. Vakuutusten kilpailuttaminen alkaa nykyhetken kartoituksesta

Jotta voit kilpailuttaa vakuutuksesi mahdollisimman tehokkaasti, kannattaa ensiksi päästä kärryille nykytilanteesta. Alkukartoitus kannattaa aloittaa seuraavien kysymyksien avulla:

 • Mitä vakuutuksia sinulla tällä hetkellä on?
 • Missä yhtiössä vakuutukset tällä hetkellä ovat ja paljonko maksat niistä?
 • Ovatko vakuutukset ajantasalla?
 • Maksatko kenties turhia vakuutuksia?

Jotta voit kilpailuttaa vakuutuksia mahdollisimman tehokkaasti, täytyy sinun tietää mitä vakuutuksia sinulla on, missä ja mihin hintaan. Lisäksi on hyvä selvittää mitä nykyiset vakuutukset pitävät sisällään ja onko niiden sisältö yhä ajantasaista.

Yksi hyvä esimerkki vakuutuksen ”ajantasaisuudesta” on esimerkiksi autot, joiden arvo tippuu tasaisen tappavalla tahdilla vuodesta toiseen. Autosi vakuutus on saattanut olla silloin muutama vuosi sitten suhteutettu hyvin auton arvoon, mutta vuosien myötä auton arvo on tippunut, joten se ei ehkä enää vaadi niin kattavia vakuutuksia.

Perheen kakkosauton suhteen tilanne voi taas olla täysin päinvastainen; silloin joskus aiemmin on laskettu, ettei autolla ajeta juuri ollenkaan, joten suppeat vakuutukset riittävät. Nyt kuitenkin myös perheen toinen auto on aktiivisesti liikenteessä, joten olisiko kenties aika hankkia sille hieman kattavampi vakuutuspaketti?

POP Vakuutuksella on muuten valikoimassaan kilometreihin sidottu vakuutus. Vähemmän ajavat saavat aina alennusta kilometriensä mukaan, kulloinkin voimassa olevan alennustaulukon mukaisesti. Tämä on näppärä vaihtoehto perheen kakkos- tai kolmosautoille, joilla ajetaan harvemmin.

Alkukartoituksessa on myös hyvä selvittää se, maksatko kenties yhä jotain vakuutusta, jota et ole tarvinnut aikoihin. Näitä saattaa jäädä helposti roikkumaan, etenkin jos sinulla on useita vakuutuksia samassa yhtiössä. Näin on sattunut myös minulle; olen maksanut joskus lähes 1,5 vuotta kotivakuutusta asuntooni, jossa en ollut asunut. Pieni summa hautautui muiden yhtiön vakuutusten sekaan näppärästi, ja menin maksamaan sen muiden mukana. Siinä yhteydessä poltin siis ihan suotta rahojani.

2. Netin kautta on helppo kilpailuttaa vakuutukset

Mikäpä ei tänä kauniina internet-aikakautena onnistuisi kotisohvalta käsin sinulle sopivampana aikana? Myös vakuutukset on helppo kilpailuttaa netissä. Tässä blogikirjoituksessa listaan läjän vakuutusyhtiöitä, ja arvioin heidän nettijärjestelmiensä käyttäjäystävällisyyksiä. Suurimmasta osasta listan yhtiöistä tarjouksen vakuutuksesta sai käteen ihan parissa minuutissa.

Tietysti myös soittaminen tai jopa perinteinen konttorilla vierailu voivat olla vaihtoehto vakuutusten kilpailuttamiselle, mutta ainakin itse olen saanut parhaat tarjoukset aina netin kautta.

3. Vakuutuksen voi kilpailuttaa lähes koska tahansa

Yksi yleinen harhaluulo vakuutusten kilpailuttamisen suhteen liittyy kilpailutuksen ajankohtaan. Jostain syystä monet kuvittelevat, että vakuutuksia voi kilpailuttaa ainoastaan laskun ollessa ajankohtainen. Ei ole kerta eikä kaksi, kun joku kommentoi vakuutuksen kilpailuttamiseen, että ”voi hitsi, just laitoin vakuutuksen maksuun, täytyy sit vuoden päästä tehä toi kilpailutus.

Tämä on kuitenkin virheellinen olettamus. Miksi odottaa huomista, jos asian voi hoitaa jo tänään? Sama pätee myös vakuutuksiin. Vaikka olisit juuri laittanut esimerkiksi autosi vakuutuksen maksuun, mikään ei estä sen kilpailuttamista nyt heti. Voit säästää silti rahaa. Mikäli löydät jostain halvemman vakuutuksen autollesi, voit vaihtaa yhtiötä lennosta. Uusi vakuutusyhtiö hoitaa vanhan yhtiön kanssa vakuutuksen katkaisemisen, sekä saat vakuutuksesi hinnan takaisin siltä ajalta, miltä et ehtinyt sitä vanhassa yhtiössä kuluttamaan.

4. Älä usko kaveria, vaan hoida kilpailutus itse

Yksi yleinen sudenkuoppa vakuutusten kilpailuttamiseen liittyy kaverin komppaamiseen. Jotkut laiskat kilpailuttavat vakuutuksensa kyselemällä kavereiltaan hyviä yhtiöitä, tai etsimällä hintakokemuksia netin syövereistä.

Tämä ei kuitenkaan ole järin hyvää kilpailuttamista, sillä vakuutusten hintaan vaikuttavat useat eri asiat. Se että kaverisi tai joku nettifoorumin Pena sai jostain yhtiöstä halvimman vakuutuksen, ei takaa välttämättä sinulle kaikista parasta tarjousta. Valitettavasti joudut tekemään kilpailutuksen työt aina itse, jos haluat kaikista suurimman säästön.

Hyvänä esimerkkinä palattakoon jälleen kerran tuohon vanhaan blogikirjoitukseeni autovakuutuksen kilpailuttamisesta. Minulla ja isälläni on tismalleen samanlaiset autot varustetasoja sekä valmistusajankohtaa myöten. Vaikka automme ovat käytännössä identtiset, vakuutuksiemme hinnat vaihtelivat melko paljon, vaikka otimme samanlaisia tarjouksia samoista yhtiöistä. Syitä eroaviin hintoihin olivat ainakin ikämme (vakuutuksen ottajan ikä vaikuttaa melko radikaalisti hintaan) sekä kotikaupunkimme.

5. Seuraa vakuutuksiasi myös tulevaisuudessa

Omia vakuutuksia kannattaa seurata myös jatkossakin, sillä moni vakuutusyhtiö tarjoaa ensimmäisen vuoden halpaan hintaan. Myöhempinä vuosina vakuutuksen hinta nouseekin merkittävästi, sillä monet vakuutusyhtiöt luottavat siihen, ettei asiakas jaksa kilpailuttaa vakuutustaan enää seuraavana vuonna.

Huomasin itse tämän asian samaisessa autovakuutukseni kilpailuttamisessa. Sain melko kalliin laskun vakuutuksesta kotiini, jota lähdin kilpailuttamaan netissä. Menin välittömästi samaisen vakuutusyhtiön nettisivulle, jonka kautta pyysin tarjousta uudesta vakuutuksesta. Oli aika hauskaa nähdä, miten samasta yhtiöstä haettu samalle autolle haettu vakuutus olikin nyt lähes 250 euroa halvempi, kuin kotiini tullut lasku.

Tiivistelmä: vakuutuksia todellakin kannattaa kilpailuttaa!

Kuten tästä tekstistä on varmasti tullut ilmi, minä kannustan teitä suuresti kilpailuttamaan vakuutuksianne. Vakuutuksia kilpailuttamalla saattaa helposti säästää useita satoja euroja vuodessa riihikuivaa rahaa, jota voi käyttää johonkin itselle mieluisampaan tarkoitukseen. Itse olen lähinnä sijoittanut kilpailutuksella säästämäni rahat.

Vakuutusten kilpailuttaminen onnistuu meiltä kaikilta, eikä siihen mene edes sen suuremmin aikaa. Eniten aikaa taitaa oikeastaan mennä nykytilan kartoitukseen, kun taas itse tarjousten pyytäminen on varsin nopeaa ja jouhevaa.

Mikäli säästäminen kiinnostaa enemmänkin, huomioithan blogini muut säästämistä koskevat tekstit.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

5 kommenttia kohteessa “Blogin lukijat säästäneet jo tuhansia euroja vakuutuksissaan

 1. UnelmanaOikis kommentoi:

  Hyvää pohdintaa. Itse kilpailutin viimeksi viimeisen kahden viikon aikana vakuutuksia ja pyysin jokaiselta yhtiöltä tarjouksen. Tämän jälkeen karsin suoraan huomattavasti kalliimmat vaihtoehdot pois ja vertailin jäljelle jääneitä yhtiöitä. Tämän jälkeen kerroin kahdesta jäljelle jääneestä yhtiöstä toiselle saaneeni halvemman tarjouksen, ja kysyin pystyvätkö he kilpailemaan vielä hinnalla: lopputuloksena oli, että ammattiliiton jäsenyydellä saatiin hintaa vielä nipistettyä.

  Lopuksi laitoin vielä tämän uuden tarjouksen sähköpostilla toiseen yhtiöön ja pyysin heitä joko kilpailemaan vielä hinnalla tai osoittamaan vakuutusehtojen paremmuuden, mikäli mahdollista. Vielä päästiin hinnassa alaspäin ja vakuutusyhtiöksi valikoitui yhtiö, jonka asiakaspalvelusta olin myös pitänyt kilpailutuksen aikana 🙂

  Varoituksena pitää tosin sanoa, että yhtiöiden ehdoissa ja vakuutusten sisällöissä saattaa olla hyvinkin paljon eroja ja tällöin pelkkään hintaan tuijottaminen ei kannata.

  • RJW kommentoi:

   Kiitos kommentistasi! Noin pitkälle en ole vielä vakuutusten kanssa mennyt, että tinkisin jo saatuja tarjouksia. Asuntolainani kanssa tein noin*, mutta vakuutuksissa se on vielä kokeilematta. Millainen kuva sinulle jäi, tippuiko hinta vielä paljonkin "viimeisellä kierroksella"?

   Tuohon viimeiseen kappaleeseen olen ottanut kantaa tuossa autovakuutustekstissä. Olet oikeassa, mutta sitten on valitettavasti myös niin, ettei raaka perehtyminenkään ei aina aivan täysin kerro kaikkea. Onhan noita tilanteita saanut lehdestä lukea, missä joku on joutunut onnettomuuteen tai vastaavaa, ja vakuutusyhtiö koittaa silti pestä tilanteessa käsiään. Eli tähän voisi sanoa, että pahimmassa tapauksessa vakuutuksen kattavuuden ymmärtää vasta kakkelin osuttua tuulettimeen. Toivottavasti ei tarvitse itse joutua koskaan tuollaiseen tilanteeseen.

   *) https://inssinosingot.fi/2017/09/­kohti-omistusasuntoa-tiivistelma

  • UnelmanaOikis kommentoi:

   Jaaha, kävi näköjään klassiset, että luulin laittaneeni kommentin, mutta en sitten kuitenkaan. Lyhyesti uudestaan: yhtiöllä X taisi eka tarjous olla n. 230e ja yhtiöllä Z 313e. Sitten tippui X:lla 313e –> 250e ja lätkäsin tämän tarjouksen Z:lle ja sieltä tippui 208 euroon.

   Jo ensimmäisen tarjouskierroksen jälkeen yhtiön X asiakaspalvelu vakuutti eniten, joten salaa toivoin, että myös itse tarjous olisi paras. Onnellinen loppu 🙂

 2. Anonyymi kommentoi:

  Minusta vakuutusten kilpailuttaminen on erittäin haastavaa juuri siitä syystä, että yhtiöiden myymät tuotteet vakuutusten sisältöjen suhteen vaihtelevat. Tähän kun lisää kaiken maailman bonus-järjestelmiä, OP etunenässä, ollaan melkoisen mahdottoman yhtälön ääressä.

  Olen useamman kerran itse laittanut olemassa olevat vakuutukseni kilpailutukseen ja pyytänyt vastaavanlaajuisista vakuutuksista tarjouksia yhtiöiltä. Kertaakaan en ole tällaisia saanut, vaan aina alkaa se sillisalaatti, että "ihan vastaavia meillä ei ole, mutta tässä tulisi sitä ja tätä ja tuota".

  • RJW kommentoi:

   Itse olen vähän oikaissut tässä, enkä jaksa juuri bonuksille antaa arvoa. Totta kai jos pöydällä on kaksi hinnaltaan identtistä tarjousta, ja vain toinen tarjoaa bonukset, tällöin on helppo kaataa kuppi bonusten puolelle. Muuten en jaksa bonuksia hirveästi lähteä penkomaan, sillä ne ovat aika loputon suo. Mulla on asuntolaina OP:sta, mutta rehellisesti sanoen en vieläkään tiedä miten nuo bonukset toimivat.

   Ilmeisesti tuollainen "avoin hakemus" vakuutuksille ei ole järin kannattavaa. Näin olen vähän ounastellutkin, etteivät vakuutusyhtiöt hirveästi tykkää "tarjoushaukoista", vaan haluavat ohjata ennemmin netin kautta hakemaan tarjousta. Vaivattomampaa molemmille osapuolille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *