Kirjoitellaanpa taas kerran blogin tulopuolesta. Ihan siitä syystä, että ne tuntuvat kiinnostavan paljon lukijaa. Avasin teille elokuussa blogini ensimmäisen vuoden tulopuolta, ja silloin puhuttiin noin parin satkun vuosituloista mitä Google AdSense kykeni minulle maksamaan.

Nyt on kulunut reilu kolme kuukautta tuon tekstin julkistamisesta, ja teen tässä itseni kanssa pientä tilannekatsausta. AdSensen mainostulot ovat valuneet jatkuvasti vain huonompaan ja huonompaan suuntaan. Vielä alkuvuodesta tienasin Googlen mainoksilla jopa 30 euroa kuukaudessa, mutta nyt tulot ovat suorastaan kuolleet täysin.

Tämä teksti on kirjoitettu vähän köpöisesti kahdessa osassa. Viimeistä kahta kappaletta lukuun ottamatta teksti on kirjoitettu lokakuun alkupuolella, mutta tämän julkaisu jäi kiireiden vuoksi tekemättä. Nyt reilua kuukautta myöhemmin AdSense-tulot ovat taas heränneet eloon. Tästä huolimatta ajattelin julkaista tekstin, sillä se osoittanee hyvin sen, miten paljon tulopuoli voi bloggaamisessa heitellä.

Laskepa Haatajan pelipaidan mainosten lukumäärä

Missä mättää Google AdSensen suhteen?

Syitä romahdukselle voi vain arvata. Itse blogi tavoittaa vähintään yhtä paljon lukijoita kuin ennenkin, joten siinä ei ole syy. Enkä myöskään jaksa uskoa että Google olisi noin vain ruuvannut taksojaan alaspäin.

Alamäki alkoi oikeastaan heti sen jälkeen, kun otin kesäkuussa blogiini TradeTrackerin mainokset käyttöön. Voi olla että foliohattuni rapisee tässä kohti, mutta luulen mainostulojen tipahtaneen juuri kilpailevan mainossysteemin tultua blogiin.

Ennen TradeTrackerin ottamista blogiin AdSense tuotti minulle aina vähintään 10-20 snt joka päivä. Nyt TradeTrackerin jälkeen ”normaalit päivät” ovat sellaisia 0,00e – 0,01e tuloja. Klikkauksia satelee sormilla laskettava määrä kuukaudessa, ja niistäkin tienaa jotain 20 snt per klikki. ”Yli euron päivät”, mitä aiemmin tuli vastaan vähintään kerran viikossa, ovat nykyään muisto vain.

Kun kirjoitin syyskuussa finanssikriisin aikaisista osinkojen leikkauksista, tekstini sai mahtavan vastaanoton. Se pongahti suoraan luetuimpien tekstieni TOP10-listalle. Suosio ei kuitenkaan näkynyt lainkaan AdSensen puolella, vaan tekstin julkaisusta seuraavat kymmenen päivää tuottivat minulle yhteensä peräti 0,57 euroa mainostuloja. Jos sitä vertaa siihen, että Facebookin eri ryhmissä sekä Sharevillessä teksti keräsi yli 200 tykkäystä sekä useita tuhansia klikkauksia, niin onhan tuo tulos aika kehno.

Tulos tai ulos?

Mietin tässä juuri mitä tehdä tulevaisuudessa AdSensen kanssa. Sinänsä hitaasta tulosta ei ole mitään haittaa, mutta ongelmakohdaksi tuntuu nousevan AdSensen 70 euron nostoraja. Mainostuloja pitää olla vähintään sen verran tilillä, että saan siirrettyä rahat ulos AdSensestä. Ja jokainen matematiikkaa osaava voi laskea kuinka kauan tuon 70 euron täyttymiseen menee, jos kuukaudessa tulee euroja yhden käden sormin laskettava määrä.

Jos rahat olisivat nostettavissa AdSensestä koska tahansa, en näkisi välttämättä mitään ongelmaa. Siinähän ne hilut tippuisivat tilille tasaiseen tahtiin. Yhdestä kerrasta aina muutamaan kertaan vuodessa voisi saada pientä lisätuloa itselleen, mikä olisi verrattavissa vaikka osinkotuloon. Mutta ei, tällä tahdilla AdSensestä voi pian saada tuloja harvemmin kuin kerran vuodessa.

Tällä hetkellä (lokakuun puoliväli) AdSense-tililläni on noin 40 euroa, eli puoliväli matkalla seuraavaan tilikatkoon on ylitetty. Minun tulee varmaan tehdä päätöksiä sillä hetkellä, kun tuo 70 euroa tulee täyteen. Jos lopetan AdSensen käytön ja tilille jää alle 70 euroa, rahat jäävät käsittääkseni Googlelle.

Mitä sitten Google AdSensen tilalle?

Mitä sitten tilalle? Välttämättä ei mitään. En edes tiedä olisiko AdSenselle potentiaalista helppokäyttöistä kilpailijaa.

Sen tiedän kuitenkin, että ns. ”ammattibloggaajat” eivät koske pitkällä kepilläkään AdSenseen. Syitä on monia, mutta päällimmäisenä varmasti AdSensen tarjoamat kehnot tulot. Mainostilaa on blogeissa kuitenkin suht rajallinen määrä, joten se vähäinen tila kannattaa käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Se taas tarkoittaa sitä, että mieluummin kannattaa asetella sivuille mainoksia, joista nettoaa oikeasti rahaa.

Ammattilaiset eivät suostu käyttämään AdSenseä myöskään sen takia, että mainosten asettelu voi olla rumaa, tai Google saattaa tarjota sellaisia mainoksia, jotka eivät sovi blogiin mitenkään. Jälkimmäisen olen muuten havainnut myös tässä omassa blogissani. Olen joskus naurahdellut sille, kun tiettyjä pankkiiriliikkeitä kritisoivissa teksteissäni pyörii juuri samaisen pankkiiriliikkeiden mainokset. Minähän en noita mainoksia päätä, vaan Google asettaa ne minun selainhistoriani perusteella, ja sattumalta minulle näkyy usein talousaiheisia mainoksia.

Voiko yksinkertainen olla tuottavaa?

Voi olla että jatkossa tiputtelen hieman mainosten määrää pois. Haluan ainakin uskoa siihen, että yksinkertainen voi olla kaunista ja toimivaa. Kenties panostaminen pelkästään tämän hetken tuottavimpiin mainoksiin, eli Nordnetiin sekä POP Vakuutukseen toisi aiempaa paremman tuloksen.

Seuraan aktiivisesti jääkiekkoa, ja joskus olen ihmetellyt seurojen halua myydä pelipaitansa viimeistä neliösenttimetriä myöten täyteen mainoksia. Tai lähinnä miksi yritykset haluavat oman logonsa tuohon tilkkutäkkiin. Erityisesti Oulun Kärppiä ollaan lätkäpiireissä naljailtu mainosten ylibuukkaamisesta pelipaitoihin. Suureen mainostulvaan hukkuvat niin seuran omat logot ja värit kuin myös sponsorien logot.

Toki samaan hengenvetoon täytyy vielä muistuttaa, että Oulun Kärpät tekee aivan saakelisti rahaa pelipaitojensa mainoksilla. Näillä rahoilla sitten palkataan hyviä pelaajia, jotka ratkovat mestaruuksia Ouluun. Täytyy olla vähän katkera oululaisille, sen verran paksu pölykerros hyllyssäni olevalle JYP-Suomen mestari 2012-lippalakin päälle on ehtinyt kasaantua.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Jälkikirjoitus: hyvin jinxattu

Tämä tekstin loppuosa tulee noin kuukauden perässä aiempaan tekstiin nähden. Aiemmat runoilut kirjoitin syyslomalla lokakuun puolivälissä, mutta teksti jäi sitten julkaisematta erilaisten kiireiden vuoksi.

En tiedä onko tässä jotain kohtalon ivaa, mutta heti tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen AdSense-tulot ovat lähteneet selvään nousuun. Elokuusta aina lokakuun puoliväliin AdSense-tuloni olivat kokonaisuudessaan kympin pintaan, eli aika kehnoa kehitystä. Nyt viimeinen 30 päivää on tuonut AdSense-tililleni noin euroa päivässä. Tällä tahdilla en ole miettimässä AdSensen hylkäämistä.

Tällä hetkellä päässäni rapisee foliopaperi, mutta vähän ihmettelen AdSensen liikkeitä. Mainostuloja tuli ihan kiitettävästi niin pitkään, kunnes repäisin TradeTrackerin mukaan kuvioihin. Sen jälkeen tulot himmenivät selvästi. Nyt taas kun uhosin lopettavani AdSense-tilini, kummasti heti seuraavina päivinä tulot räjähtivät taas ylös.

Noh, en tiedä onko tämä kaikki vain puhdasta sattumaa. Niin tai näin, annan AdSenselle vielä uuden mahdollisuuden. Jos kaikki menee kuten pitääkin, Google ei tee vähennyksiä marraskuun tuloihin tai maksut eivät jää matkalle, meikäläinen saa tuon 70 euron rajan täyttymään tämän kuukauden aikana. Aika huimaa, vastahan tekstin alussa valittelin miten tilillä on vain 40 euroa ja tili täyttyy valitettavan hitaasti.

Blogitulot varsin epävarmoja

Tarinan opetus on kuitenkin ehkä se, että blogituloja on hyvin vaikea ennustaa eteenpäin. Vedin pitkään noin 50 snt per päivä-tahdilla, mutta hetkessä kaikki muuttui euro per viikko-tahtiin. Nyt on menty jo reilu kuukausi yli euron per päivä-tahdilla.

Bloggaamisesta on hyvin vaikea sanoa tulevaa tulotasoaan. Se nyt on varmaan kaikille selvää, että erityisesti nuo kumppanuusmarkkinoinnit kuten Nordnet* sekä POP Vakuutus voivat olla mitä vaan. Tuloni riippuvat täysin siitä, miten lukijat innostuvat kilpailuttamaan vakuutuksiaan tai avaamaan Nordnet-tilejä. Niitä voi mennä nyt hyvin, mutta mikään ei takaa sitä, että tulevaisuudessa homma jatkuu yhtä kannattavana. Nopeasti saattaisi kuvitella, että mainospuolella homma olisi huomattavasti vakaampaa, mutta tämä teksti osoittaa täysin toista. Myöskään mainosten puolella ei ole mitään ”takuuta” sille, että tuloja tulee samaan tahtiin myös ensi kuussa.

Blogituloni ovat siis varsin epävarmoja, eikä minulla ole mitään ”takuupalkkiota” tästä harrastuksesta. Tämän vuoksi en voisi kuvitellakaan pelkällä blogilla elämistä, vaikka se ehkä jonkinlainen unelma minulle tällä hetkellä olisi. Tulojen pitäisi vähintään kymmenkertaistua, sekä osan palkkioista tulisi olla ”varmoja”, että uskaltaisin hypätä pelkän blogin varaan. Tästä huolimatta aion jatkaa kirjoittelua ja blogin kehittämistä.

Lopuksi vielä hieman asiaa siitä, mitä aion tehdä blogituloillani. Jos ja kun nuo Google AdSensen mainostulot tulevat tililleni, ajattelin sijoittaa ne Nordean kautta luultavasti Nokian Renkaisiin tai UPM:ään. Mutta ei mennä kuitenkaan vielä asioiden edelle.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

5 kommenttia kohteessa “Talousblogilla tienaaminen, osa II – pitäisikö Google AdSense heittää mäkeen?

 1. OsinkoInsinööri kommentoi:

  Itse otin blogistani jo adsensen mainokset poissa, koska niistä ei tosiaan tienaa yhtään mitään varsinkin omalla kävijämäärällä (ehkä noin 10-20 % sinun blogisikävijämäärästä). Nämä mainokset ovat yleensä varsin irrelevantteja ja hieman ärsyttäviäkin 😀 Itsellä olisikin mennyt 9 vuotta saada kyseinen 70 € täytee. Mutta blogituloni kuitenkin räjähtivät ihan uusiin sfääreihin tässä kuussa, kun kaksi lukijaa oli jopa rekisteröinyt nordnetin linkin kautta 😀

  • RJW kommentoi:

   Oho, 130e/kk?! Vai pitääkö tuo sisällään muutakin kuin AdSensen tyyppiset mainostulot? Teikäläinenhän teki muistaakseni ainakin jossain vaiheessa myös YouTuben puolelle materiaalia, ja mitä olen joidenkin tubettajien kanssa jutellut niin YouTuben puolella mainoksista tienaa selvästi Bloggeria paremmin.

   Meikäläiselläkin on noita muita tuloja joita en tässä tekstissä vielä avannut. Ne ovat vielä sen verran tuoreita tapauksia, että keräilen hetken dataa ennen kuin lähden sieltä julkistamaan lukuja.

  • Puoli miljoonaa pääomaa kommentoi:

   Youtube ei tuota mitään (pelkkää menoa kun piti hommata vähän tekniikaa ja videonkäsittelyyn ohjelmaa). En laskisi youtuben varaan mitään… heheh. Paitsi on nuo tubevideot ihan kiva tehdä eli ehkä ne tuottaa itselle hyvää mieltä. Youtubessa pitää olla paljon tilaajia ja paljon näyttökertoja ja paljon näyttöaikaa. Minun kanavalla noista mikään ei täyty, kun resurssit ovat nämä, mitä minulla on… heheh. Mutta voisin tehdä laskelman blogiini noista blogituloista (mistä tulee ja paljonko). Tuo on päästä otettu arvio, mutta uskon että se pitää aika hyvin paikkansa. Minun piti kyllä tehdä tuo tarkka laskelma jo aikaa sitten…

  • RJW kommentoi:

   Tee ihmeessä joskus laskelmat! Meillä jokaisella bloggaajalla on kuitenkin aika erilainen paletti käytössä ja sen vuoksi tulolähteet vaihtelevat suuresti. Olisi kiva tietää miten kaverit tienaavat bloggaamisella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *