Kaupallinen yhteistyö: Kilpailutuspalvelu.fi

Jatketaanpa näitä kilpailutuksista kertovia tekstejä, sillä ne tuntuvat kiinnostavan aina lukijoita. Miksipä ei kiinnostaisi, sillä näiden tekstien avulla voi itse kukin säästää satasia tai jopa tuhansia euroja. Kukapa ei haluaisi säästää rahaa?

Kilpailuttamisen ideanahan on yleensä hankkia täysin vastaava palvelu naapurifirmasta halvemmalla. Et välttämättä edes kilpailuttamisen jälkeen huomaa mitään eroa palvelussa, paitsi tietenkin laskuja maksaessa.

Kilpailuttamisessa pääsee hyvin usein tuntipalkoille. Minä olen esimerkiksi viimeisen parin vuoden aikana kilpailuttanut asuntolainani yli 7 000 euron säästöllä sekä autovakuutuksen yli 400 euron säästöllä. Nuokin kaikki rahat voi käyttää johonkin mielenkiintoisempaan, kuten vaikkapa sijoittamiseen.

Nyt ajattelin jatkaa asioiden kilpailutusta uudella kortilla. Tällä kertaa aiheena on sähkön kilpailutus. Sähkö on meille niin suuri itsestäänselvyys, että sen kilpailutus saattaa jopa unohtua. Myös sähkösopimuksen kilpailutuksella saattaa säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Säästää voi muuallakin kuin omakotitalossa

Yleinen harhaluulo tuntuu olevan se, että erityisesti kerrostaloasujan ei kannattaisi kilpailuttaa sähkösopimustaan. Legenda perustunee siihen faktaan, että kerrostaloasunnot ovat keskimäärin pienempiä sekä vähemmän sähkölämmityksestä riippuvaisia, kuin vaikkapa rivi- ja omakotitalot.

Todellisuudessa erityisesti kerrostaloasujien kannattaisi kilpailuttaa sähkösopimuksensa. Itseasiassa kerrostalossa asuvat hyötyvät kilpailutuksesta suhteellisesti eniten. Sähkönkilpailutus saattaa pienentää kerrostaloasujan sähkölaskua parhaimmillaan jopa puolella.

Vinkki kaikille kerrostaloasujille: Mikäli asut kerrostalossa, sinun kannattaa valita sellainen sähkösopimus, missä ei ole perusmaksua, tai se on mahdollisimman matala.

Opiskelijasähkö ei välttämättä halvin vaihtoehto

Opiskelijaedut ovat vallanneet myös sähkömarkkinat. Opiskelijahintainen sähkö tuntuu olevan aktiivisesti tapetilla, ja nousee esiin monien opiskelijoiden säästövinkkien yhteydessä.

Tosin olen jo aiemmin ihmetellyt sitä, miten hövelisti sähköyhtiöt lupaavat opiskelijasähköä asiakkailleen. Normaalisti opiskelijaedut ovat tarkoitettu vain oikeasti opiskeleville, ja edut saadakseen saattaa joutua esittämään nipun todistuksia. Sen sijaan opiskelijasähkön saaminen on todella löysässä. Olen joskus jopa kuullut tarinoita siitä, miten joku on saanut opiskelijahintaisen sähkön ihan vain sillä, kun on ”suunnitellut hakevansa kouluun ensi keväänä”. Tämä jos mikä kertoo sen, miten helposti opiskelijasähköä markkinoidaan kaikelle kansalle.

Opiskelijasähkö ei kuitenkaan ole automaattisesti tae halvasta hinnasta. Monissa opiskelijoille tarkoitetussa sähkösopimuksessa voi sisältää pörssisähköä, jossa on vain lähinnä madallettu kuukausimaksu. Pörssisähkön hinta päivittyy tunneittain, ja mikäli et ole hyödyntämässä yön edullisimpia tunteja, niin sopimus ei välttämättä ole sinulle kuitenkaan se kaikista halvin.

Vinkki opiskelijasähkön hankintaan: Ennen opiskelijasähkön valitsemista, selvitä mitä se pitää sisällään ja mikä on sopimuksen varsinainen ”opiskelija-alennus”.

”Säästöä ei saa, koska siirtoa ei voi kilpailuttaa”

Sähkön hinta koostuu kahdesta erillisestä asiasta; itse sähköyhtiön toimittamasta sähköstä, sekä verkkoyhtiön sähkönsiirrosta. Näistä jälkimmäistä ei voi valitettavasti kilpailuttaa lainkaan, mutta sähköyhtiön voi kuitenkin valita vapaasti.

Koska sähkön siirtämistä ei voi kilpailuttaa, monet epäilevät sähkön kilpailutuksen kannattamista. ”Ei siinä kuitenkaan paljoa säästäisi!” Tuo on mielestäni niitä kliseisimpiä lausahduksia, jotka toistuvat lähes jokaisen kilpailuttamisen kohdalla, ei siis ainoastaan sähkön yhteydessä. Kilpailuttamisissa kannattaa kuitenkin asennoitua siten, että kaikki säästetyt eurot ovat aina kotiin päin.

Sähkönsiirto pysyy sinulla aina samana kilpailuttamisesta huolimatta, sillä siitä vastaa jatkossakin paikallinen verkkoyhtiö. Eli jatkossa saat laskut kahdesta paikkaa, mutta onnistuneen kilpailutuksen jälkeen laskun kokonaissumma on jopa huomattavasti pienempi.

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa!

Kuten muutkin kilpailuttamiset, myös sähkön kilpailutus kannattaa aina. Säästöä saattaa saada kymmenistä jopa satoihin euroihin vuodessa. Tässäkin tapauksessa pienet virrat muodostavat lopulta ison joen ja muutaman vuoden kuluttua säästö saattaa olla parhaimmillaan jopa tuhansia euroja.

Jos kiinnostuit nyt tämän tekstin pohjalta tekemään sähkön kilpailuttamisen, kokeile Kilpailutuspalvelu.fi:n sähkön kilpailuttamiseen erikoistunutta sivustoa. Sen avulla saat tarjouksen sähkösopimuksesta heti.

Palvelu toimii varsin helposti. Syötät vain asumismuotosi, sähkön vuosikulutuksesi, sähkötyypin (koskee lähinnä omakotiasujia) ja valitset nykyisen sähköyhtiösi. Kilpailutuspalvelu.fi antaa sinulle erilaisia vaihtoehtoja, ja näyttää samalla myös sen, paljonko säästäisit nykyiseen sopimukseesi nähden.

Lopputulema näyttää kutakuinkin samalta kuin kuvassa. Mikäli olet tyytyväinen saamaasi tarjoukseen, voit vaihtaa sähköyhtiötäsi samassa yhteydessä.

Minä suosittelen lämpimästi kaikkia lukijoita kilpailuttamaan niin sähköyhtiönsä, asuntolainansa kuin myös vaikkapa vakuutuksensa. Säästöä syntyy ja kilpailuttaminen on niin nopeaa sekä kivutonta, että tuntipalkoille pääsee väkisinkin.

Teksti on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kilpailutuspalvelu.fi:n kanssa

Saatat olla kiinnostunut myös:
Blogin lukijat säästäneet jo tuhansia euroja vakuutuksissaan
Näin säästän kymmeniä euroja kuukaudessa ruokakaupassa
Asiaa vakuutusten kilpailuttamisesta
Kilpailutin autovakuutukseni ja säästin yli 400 euroa
Kohti omistusasuntoa – tiivistelmä kaikista teksteistä
Näin kilpailutat sähkösi helposti
Opiskelijan säästövinkit
Nextory – Ilmaista kesälukemista piensijoittajille

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Yksi kommentti kohteessa “Näin kilpailutat sähkösi helposti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *