Etsitkö vuoden 2020 korkoja? S-junan vuosi 2020 esitellään täällä!

Jopas kevät on jo pitkällä. Maaliskuu on jo ylittänyt puolivälinsä, päivä pitenee ja osinkoja kilisee tilille. Suomalainen osinkokausi alkaa olla kuumimmillaan, kun suurin osa yhtiöistä jakaa yhä osinkonsa yhdessä rytäkässä painottuen maaliskuusta toukokuuhun.

Osinkojen lisäksi kevät tarjoaa monelle piensijoittajalle muutakin rahavirtaa heitä kohti. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, maaliskuun 25. päivä saattaa olla jo ensimmäinen päivä, kun taas ensimmäiset S-junan osuusmaksun korot tulevat maksuun. Viimeistään ensimmäisten korkojen uskoisin olevan S-junan matkustajien tilillä huhtikuun 25. päivä.

Jos mietit tässä vaiheessa tekstiä, että mistä ihmeen S-junasta kirjoittaja oikein kirjoittaa, suosittelen lukaisemaan tämän tukevan tietopaketin. Tuon tekstin olemassaolon vuoksi en tässä tekstissä lähde sen enempää kertaamaan S-junan perusteita.

Artikkeli päivitetty viimeksi: 25.6.2019

Hätäisimmät odottavat jo S-junan lähtöä.

Etkot vuodelle 2019

Ajattelin tänä vuonna kokeilla hieman uutta konseptia S-junasta kirjoittamiseen. Teen tänä vuonna aiheesta vain yhden kirjoituksen, johon päivitän niin ennakoinnit tämän vuoden koroista, korkojen maksun väliaikatietoja sekä joskus juhannuksen jälkeen vedän nippuun menneet tulot sekä pohdiskelen tulevaisuutta.

Minun piti jo viime keväänä kirjoittaa tähän blogiin ”S-junan etkoista”, mutta se jäi tekemättä kiireideni vuoksi. Kirjoitin tuolloin kuitenkin Sharevilleen muutaman rivin aiheesta, jonka voit lukea täältä. Tuolloin arvioin vuoden 2018 osuusmaksujen korkojen olevan 115 euroa, joka oli kuitenkin aika paljon yläkanttiin. Lopullinen kertymä jäi vain 87 euroon, eli laskua tuli selvästi enemmän kuin uskalsin odottaa. Kaikkiaan korot laskivat viime vuonna 28 prosenttia edellisvuodesta.

Mille vuosi 2019 sitten näyttää? Valitettavasti korot ovat varmasti tänäkin vuonna laskevia. Ainakin Osuuskauppa Pirkanmaa ilmoitti jo viime kesänä vuoden 2018 korkojen olleen viimeisiä. Sen myötä S-junasta katoaa taas 8 euroa korkotuloja.

En myöskään valitettavasti usko yhdenkään osuuskunnan nostavan korkoaan, sillä paine on ollut jo vuosia alaspäin. S-ryhmä on alkanut siirtymään asiakasomistajien palkitsemisissa uusiin käytäntöihin, joissa palkitsemisen suuruus tapahtuu vihreän kortin käytön, eli siis ostojen perusteella. Tässä S-ryhmä pyrkii lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla; tapa kannustaa omistaja-asiakkaita kuluttamaan, sekä multiliittyjien on vaikeampi hyötyä järjestelmästä.

Tuosta viime vuoden 87 eurosta voi siis surutta miinustaa Pirkanmaan 8 euroa, joten vuoden 2019 korkojen summa voi olla maksimissaan 79 euroa. Minä kun tykkään laskea kaiken varman päälle, voisin miinustaa summasta vielä neljä euroa pois, ihan vain varmuuden vuoksi. Oma arvaukseni vuoden 2019 osuusmaksujen korkojen kokonaissummaksi on siis 75 euroa.

Korostan kuitenkin tekstin loppuun sitä, että tuo minun 75 euron ennusteeni on puhdas arvaus. En ole missään tekemisissä S-ryhmän osuuskuntien kanssa, eikä minulla ole mitään sisäpiiritietoa.

Tänä vuonna luultavasti asiakasomistajiaan muistavat osuuskunnat tulevat olemaan:

Osuuskunta KPO
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Osuuskauppa Suur-Savo
Turun Osuuskauppa
Osuuskauppa Keskimaa
Satakunnan Osuuskauppa
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepee
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO

Hieman myös virallista dataa

Jotta teksti ei sisältäisi pelkästään kirjoittajan omia arvauksia, tarjoan teille myös hieman ihan oikeaa dataa. Tästä datasta voitte tehdä ainakin omia johtopäätelmiänne, jos minun arvaukseni tuntuvat täysin perättömiltä.

Vuosien 2008-2018 osuusmaksujen korot voitte nähdä alapuolen kuvaajasta. Kuten näette, valitettavan radikaalia on putoaminen ollut. Vielä kaksi vuotta S-junasta pystyi puhumaan maailman helpoimpana satasena, mutta nyt mennään jo reippaasti alle satkussa.

Jos teitä taas kiinnostaa milloin tietyt osuuskunnat ovat lopettaneet korkojen maksunsa, ne on lueteltuna tässä. Suluissa oleva vuosi kertoo viimeisen vuoden, kun osuuskunnat ovat korkoja maksaneet.

Pirkanmaa (2018)
HOK-Elanto (2017)
Hämeenmaa (2017)
Maakunta (2017)
Varuboden-Osla (2015)

Maksujen päivämäärätkin saattavat kiinnostaa jotakuta lukijaa.

2015: 25.3. (1 kpl), 25.4. (1 kpl), 25.5. (6 kpl), 25.6. (5 kpl), 25.8. (1 kpl)
2016: 25.4. (1 kpl), 25.5. (5 kpl), 25.6. (6 kpl), 25.8. (1 kpl)
2017: 25.4. (1 kpl), 25.5. (4 kpl), 25.6. (7 kpl)
2018: 25.4. (2 kpl), 25.5. (3 kpl), 25.6. (5 kpl)

Olisikohan tässä tarpeeksi tekstiä tälle kertaa? Tulen päivittämään tätä tekstiä sitä mukaa kun korkoja tulee. Nopeimmillaan päivitystä tapahtuu siis vielä maaliskuun aikana, mutta viimeistään palataan asiaan huhtikuun lopulla.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Huhtikuun saldo: 10e – kehno startti

Kirjoitettu 1.5.2019

Nonni, ensimmäiset korot tälle kevälle on nyt saatu huhtikuussa. Tai miksi edes puhun monikossa, kun tänä vuonna huhtikuussa korkoja maksoi ainoastaan Osuuskauppa KPO. KPO:n korko oli tänä vuonna vain 10 euroa aikaisemmat 20 euron sijasta, joka on iso takapakki minun arvailuideni toteutumisessa. Olisin veikannut KPO:n pysyvän yhä 20 eurossa, mutta näemmä leikkuri leikkasi osuusmaksun koron puoleen. Samalla voidaan heittää lopullisesti hyvästit noille ”jopa 20 %:n tuotoille”, joilla S-junaa on joskus markkinoitu.

Eivätkä valitettavasti ne ikävät uutiset keskipohjalaisten leikkureihin jäänyt, vaan synkkiä pilviä ilmaantui S-junan ylle myös Etelä-Karjalasta. Etelä-Karjalan Osuuskauppa ilmoitti siirtyvänsä omistajien palkitsemisessa ylijäämänpalautukseen, eikä tarjoa täten lainkaan osuusmaksun korkoa tänä vuonna. Siinä on taas yksi kuollut osuuskunta lisää. Etelä-Karjala ei ollut mitenkään erityisen hyvä koronmaksaja. Viime vuonna sieltä tuli osuusmaksun korkoa 5 euron edestä, eli takapakki ei tässä tapauksessa ole kuitenkaan femmaa enempää.

Kuitenkin, kokonaispotti jäänee tänä vuonna melko nihkeäksi. Mikäli kaikki loput osuuskunnat pitävät kiinni viime vuoden koroista (johon en valitettavasti kyllä usko), jäisi S-junan tuotto tänä vuonna 64 euroon. Jäädään siis odottamaan millaisia uutisia toukokuu tuo S-junan matkustajille.

Toukokuun saldo: 17 euroa – Maakunta heräsi henkiin!

Kirjoitettu 25.5.2019

No jopas oli toukokuu S-junassa vuonna 2019! Kuukauteen mahtui niin negatiivisia, kuin myös positiivisia yllätyksiä. Lähdetään liikkeelle negailusta.

Satakunta sekä HOK-Elanto julkaisivat jo, etteivät he aio maksaa tänä vuonna mitään. Näistä Elanto oli jo oikeastaan tiedossa, sillä se ei maksanut mitään myöskään viime vuonna. Sen sijaan Satakunta tuli vähän yllätyksenä, ja sieltä katosi taas 6 euroa S-junan tuotoista.

Toukokuussa korkoja maksoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO, joka piti kiinni vanhasta 12 euron korosta. Tuo 12 euroa on muuten tällä hetkellä S-junan kovin tuotto, joten tämä oli erittäin mieluisa uutinen. PKO:n lisäksi näimme todellisen jokerikortin, sillä Osuuskauppa Maakunta heräsi kuolleista! Viime vuonna nollatuotolla masinoinut Maakunta maksoi nyt 5 euroa osuusmaksun korkoa. Ähäkutti vain heille, jotka menivät lunastamaan Maakunnan viime vuonna ulos. Näköjään ohitse nukutun vuoden jälkeen on vielä mahdollista nousta takaisin elävien kirjoihin.

Maakunta ei ollut ainoa jokerikortti toukokuussa. Omalle S-pankin tililleni oli ilmestynyt varsin yllätykselliset 1,41 euroa ylijäämän palautusta Kymen Seudun Osuuskaupasta. Kaikki tuotto otetaan vastaan mitä tulee. Sen sijaan en kyllä tiedä sitä, mistä tuo 1,41 euroa tuli. En nimittäin muista asioineeni vuosikausiin Kymen Seudun Osuuskaupan alueella. Noh, ei valiteta tästä.

Kesäkuun saldo: 21 euroa – Jäikö koko vuoden tulot 48 euroon?

Kirjoitettu 25.6.2019

No nyt on ilmeisesti vuoden viimeisetkin korot saatu näppiin, mutta fiilis on vähän outo. Lähdetään liikkeelle maksaneista. Turun osuuskauppa maksoi tänäkin vuonna kympin, kuten viime vuonna. Samoin Keskimaa piti kiinni tutuksi tulleesta 6 eurosta. Viimeisenä Eepee, joka maksoi vitosen edestä osuusmaksun korkoja.

Jos (ja ilmeisesti kun) koko vuoden korot ovat nyt maksettu, vuoden kokonaispotti jäänee 48 euroon, kun se oli vuotta aiemmin vielä 87 euroa.

Tällä hetkellä odottelen vielä mahdollisia korkoja Suur-seudun Osuukauppa SSO:lta, Etelä-Karjalalta, Satakunnalta ja Suur-Savolta. Nämä kaikki ovat olleet tänä vuonna vielä hiljaa korkonsa suhteen, vaikka viime vuonna rahaa tuli, enkä muista saaneeni heiltä pakkeja. Noh, ei kai auta kuin odottaa.

Päivitän tätä artikkelia vielä kerran tänä vuonna, kunhan loppujen korkojenkin kohtalo selviää. Viimeisessä päivityksessä vedetään tarkemmin nippuun koko vuosi 2019 ja samalla pohditaan vähän miltä S-junan vuosi 2020 tulee kenties näyttämään.

Muut S-junaa koskevat tekstini:

S-junaan sijoittamisen ABC – ”maailman helpoin satanen”
Keskimaan edustajistovaalit – tavoitteena torjuntavoitto
S-junan matka yskii pahasti – vuoden 2018 osuusmaksun korot käsittelyssä
S-juna elää yhä! – Täältä vinkit vuodelle 2019
S-juna 2019 – Etkot, juhlat ja jatkot!
S-juna 2020 – pysäyttääkö koronavirus myös S-junaliikenteen?
Yleisön pyynnöstä: S-juna 2021 – Vieläkö irtoaa osuusmaksun korkoja?

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

35 kommenttia kohteessa “S-juna 2019 – Etkot, juhlat ja jatkot!

 1. Kitupiikki vuorotteluvapaalla kommentoi:

  Joo S-junan loiston päivät ovat mennyttä. Itsekin sain aikaiseksi koko perheen (4kpl) multiosuuksia pienennettyä ekaa kertaa. neljä jäsenyyttä lopetettiin jokaiselta.

  Ehkä tämä oli liian hyvää ollakseen totta. Tai pysyvää.

  Jos aletaan olla jossain keskimäärin 5% tuotossa niin taidan lunastaa vaan nuo kaikki pois. Eipähän sitten tarvitse vahdata joka vuosi että milloin loputkin rippeet on viety.. Kyllä tuohon tuottoon pääsee jo jollain muullakin konstilla. Keskimäärin 10% nettotuotto oli kyllä nannaa.

  • RJW kommentoi:

   Olen eri mieltä tuosta, että 5 %:n kohdalla kannattaa lunastaa kaikki ulos. Kannattaa muistaa se, että osuuskunnat ovat huomattavasti kevyemmin verotettuja (vielä pari vuotta sitten nämähän olivat täysin verovapaata tuloa) kuin vaikkapa osakkeet. Keskimääräinen 5 %:n tuotto on yhä suunnilleen osakkeiden keskimääräisen tuoton tasoista, kun ottaa verot huomioon. Ja sehän on selvä homma, että riskiä on aivan eri tavalla S-junassa kuin pörssiosakkeissa.

   Minun mielestäni se kipuraja pyörii jossain 3 %:n tietämillä. Tuosta kevyemmästä verotuksesta johtuen saattaisin pitää jopa silloinkin vielä rahojani kiinni S-junassa.

 2. Anonyymi kommentoi:

  Minäkään en ole luopumassa vielä. Tuotto on tässä vaiheessa jo täysin passiivinen, käyn kerran vuodessa siirtämässä korot tililtä Nordnetin rahastoon. Työmäärä 5 min, tuntipalkka kohtuullinen��.

 3. Anonyymi kommentoi:

  Olen ollut S-junan kyydissä vuodesta 2014. Lähetin hiljattain meiliä HOK-Elantoon, Maakuntaan, Varuboden-Oslaan ja Hämeenmaahan ja kysyin niiden koronmaksusuunnitelmista. Kaikista vastaus oli, että eivät ole päättäneet maksavatko korkoa tänä keväänä ja että edustajisto tekee päätöksen joka vuosi. En siis ihan vielä uskalla luopua niistä, mutta Pirkanmaa saa nyt mennä, kun ovat selkeästi ilmoittaneet, etteivät enää tule maksamaan korkoa.

  • Unknown kommentoi:

   Meinasin itse luopua jo aiemmin Maakunnasta mutta tänään näkyy tilillä että 5€ olisi maksettu, positiivinen yllätys!

 4. Unknown kommentoi:

  Osasta on kyllä nyt luovuttava. Osaako joku arvioida kuinka nopeasti noista lopetetuista jäsennyyksistä saa tuon osuusmaksun takaisin ja onnistuuko lopettaminen ainoastaan S-pankin pisteillä?

  • RJW kommentoi:

   Kaikki kuulemani henkilöt ovat sanoneet saaneensa rahat heti ulos. Mielestäni sinun täytyy käydä S-pankissa lunastamassa ne pois, eli ei voi netin kautta. Korjatkaa muut jos olen väärässä.

  • Anonyymi kommentoi:

   Menee juuri noin kuim laitoit eli lopettaminen pitää tehdä S-Pankin palvelupisteellä kuten aina liittymisetkin. Sijoitetun osuuspääoman saa heti takaisin joko käteisenä tai omalle S-tilille. Onko muuten kenelläkään tietoa maksaako HOK-Elanto, Satakunta tai Turun osuuskauppa tänä vuonna jotain? Kaikista muista on tieto nähdäkseni tullut selkeästi.

  • Anonyymi kommentoi:

   Joo Satakunta ei maksa mitään eikä myöskään HOK-Elanto. Turun Osuuskauppa vielä kysymysmerkki.

 5. RJW kommentoi:

  Tämähän oli hyvä päivä! Maakunta tuli jokerikorttina mukaan 5 eurolla. PKO jatkaa S-junan veturina 12 eurolla. Lisäksi minulle tuli Kymen seudulta ylijäämänpalautusta 1,41 euroa 😀 jännä juttu, sillä en millään muista liikkuneeni Kouvolan seudulla.

 6. Anonyymi kommentoi:

  En ymmärrä mitä järkeä on käyttää monta tuntia vuodessa sijoituksen seuraamiseen, jonka tuotto tuntuu pienenevän vuosi vuodelta ja joka tuottaa enää 44€ vuodessa nettona (ensi vuonna taas sitten vähemmän). Aika heikko tuntipalkka on joo.

  Itse lunastin jo viime vuonna kaiken ulos, koska trendi oli jo melko selvä. Maksoivat kaikki osuuteni ulos käteisenä 1100€, varmaan vain vittuillaakseen…

  • RJW kommentoi:

   Sijoittajana olen kanssasi samaa mieltä, ettei tähän kannata hirveästi ajatustaan tuhlata. Sen sijaan bloggaajana olen kyllä tyytyväinen siihen, että porukka jaksaa S-junaan perehtyä vielä tänäkin päivänä. Pelkästään minun blogissani S-junaa koskevia aiheita klikkaillaan auki kymmeniä tuhansia kertoja vuodessa, mikä on ihan huikea luku 😀

 7. Rahakirstunvartija kommentoi:

  Kyllä S-juna taitaa olla tämän vuoden osalta pääteasemalla.

  Edustajiston kokoukset on jo pidetty Suur-Seudun Osuuskaupassa, Etelä-Karjalassa ja Suur-Savossa. Ylijäämänpalautuksia maksettiin, korkoja ei.

  Satakunta on yksi niistä osuuskaupoista, joissa bonustaulukko laitettiin viime vuonna uuteen uskoon. Ylijäämästä ei heru korkoja tai ylijäämänpalautusta.

  Mikä onkaan tuo osuuskauppa, joka on maksanut takavuosina koron vasta 25.8.? Se voisi vielä yllättää.

  • RJW kommentoi:

   Tuo elokuun osuuskunta oli Pirkanmaa, joka siis on jo ilmoittanut aiemmin, ettei maksa tänä vuonna mitään. Aika olemattomat mahdollisuudet taitaakin siis olla sille, että vielä tänä vuonna nähdään vielä korkoja. Valitettavasti näin.

 8. Anonyymi kommentoi:

  Mitä mieltä olet tällä hetkellä S-junaan lähtemisestä, kannattaako edelleen marssia Prismaan ostamaan jäsenys kaikkiin osuuskuntiin? Kävin hieman tekstejäsi läpi aiheesta ja ilmeisesti ei ole ainakaan niin houkuttava kuin ennnen?

  • RJW kommentoi:

   Jos aloittaisin nyt tyhjältä pöydältä, en ehkä liittyisi enää kaikkiin 15 osuuskuntaan. Pyrkisin valikoimaan vain korkoa maksavat osuuskunnat. Toki tänä vuonna pitkästä aikaa Maakunta nousi kuolleista ja alkoi maksaa tauon jälkeen taas korkoja. Kenties joku muukin osuuskunta vielä palaa maksujen tielle, ken tietää.

 9. Nimetön kommentoi:

  KPO:n hallitus esittää edustajistolle 5%:n osuusmaksun korkoa ja lisäksi 1%:n ylijäämäpalautusta. Bongattu S-ryhmän julkaisemasta lehdestä (Yhteishyvä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *