Kaupallinen yhteistyö: POP Vakuutus

Vakuutusten kilpailuttaminen on ollut yksi tämän blogin kivijalka jo alusta asti. Monet lukijoista muistavat miten taannoin kilpailutin autovakuutukseni säästäen 400 euroa vuodessa. Uhrasin muutaman tunnin kilpailutusprosessin tekemiseen, mutta koin ehdottomasti päässeeni kilpailutuksen teossa tuntipalkoille.

Tällä kertaa jätetään auto talliin ja keskitytään omaan kotiin sekä yhteen yleisimpään vakuutukseen: kotivakuutukseen. Aloitan tekemällä pienen paljastuksen. Oma kotivakuutukseni ehti täyttää jo kolme vuotta, vailla minkäänlaista kilpailutusta. Ei hyvä juttu laisinkaan, mutta parempi kilpailuttaa myöhemmin kuin ei milloinkaan.

POP Vakuutus kotivakuutus kokemuksia sinkuille

Uutuus: kotivakuutuksen hinta asujien määrän mukaan

Olen tehnyt POP Vakuutuksen kanssa yhteistyötä vuodesta 2018 asti. Yhteistyön keihäänkärki on blogin oma INSSIN-alennuskoodi, jolla saatte 25 euron alennuksen kaikista vapaaehtoisista POP Vakuutuksen vakuutuksista (jota kotivakuutuskin on).

Autovakuutusten kanssa toimineet saattavat tietää POP Vakuutuksen käytännön, jossa autolla ajettavat kilometrit vaikuttavat vakuutuksen hintaan. Mitä vähemmän ajat vuodessa, sitä vähemmän maksat. Tämä perustuu siihen, että mitä vähemmän kansalaiset ajavat, sitä pienempi todennäköisyys on vahingolle. Minkä takia vähän ajava maksaisi saman hinnan vakuutuksesta, kuin paljon kilometrejä nielevä autoilija?

POP Vakuutuksen uusi Kotivakuutus sinkuille -tuote perustuu samaan ideaan, kuin kilometripohjaiset ajoneuvovakuutukset. Tällä kertaa lasketaan vain kilometrien sijasta asunnossa asuvia päitä. POP Vakuutuksella ollaan räknätty Exceleitä ja siellä ollaan huomattu, miten kotivakuutuksen piikkiin sattuu keskimäärin sitä enemmän, mitä enemmän kodissa on asukkaita. Tässäkin tapauksessa yksinasuvat maksavat monesti kotivakuutuksesta saman, kuin isompi perhe.

Vaikka uuden tuotteen nimessä mainitaan sinkut, koskee tarjous myös kaksin asuvia. Voidaan siis sanoa, että sinkut ja parit saavat kotivakuutukseensa POP Vakuutuksella ylimääräistä alennusta.

Minäkin kilpailutin juuri kotivakuutukseni

Laskin juuri minun asunnossani asuvat henkilöt ja päädyin lukuun kaksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että myös minä pääsen hyödyntämään tätä alennusta.

Kävin huvikseni läpi tämän sinkkuvakuutuksen hinnoittelumallia ja vertasin oman kotivakuutukseni hintaa riippuen siitä, asunko yksin, kaksin tai vähintään kolmisin. POP Vakuutuksella on käytössään kolme eri tasoista kotivakuutusta, Irtaimisto S-, M- ja L-paketit. Käytin laskuja laskiessani INSSIN-kampanjakoodia, jolla sain kaikkiin vakuutuksiin 25 euron alennuksen.

POP Vakuutus kampanjakoodi
Hinnat laskettu INSSIN-alennuskoodia käyttäen

Kuten yläpuolen pylväsdiagrammi näyttää, sinkut saavat todellakin vakuutuksensa hieman muita halvemmalla. POP Vakuutus mainostaa itse alennuksen sinkuille olevan jopa 20 %, mutta näillä minun esimerkkilukemillani alennukset näyttivät olevan 24-30 %.

Meikäläinen valitsi omaksi kotivakuutuksekseni keskimmäisen Irtaimisto M-paketin. Sen ero L-pakettiin on matkatavaravakuutuksen ja irtaimiston rikkoutumisen puute, mutta M-paketti pitää sisällään mm. asumisen keskeytysturvan, varkaudet ja vuotovahingot.

Muistakaa tälläkin kertaa se, että vakuutusten hinnat vaihtelevat yksilökohtaisesti. Esimerkiksi minulla ja isälläni on identtiset autot varusteita ja melkein valmistusviikkoa myöten, mutta vakuutustemme hinta samassa yhtiössä on eri, koska olemme eri ikäisiä ja asumme eri postinumeroissa.

INSSIN-alennuskoodi toimii jälleen

Kerkesinkin mainita jo ohimennen käyttäneeni tälläkin kertaa INSSIN-alennuskoodia, jolla saa kaikista POP Vakuutuksen vapaaehtoisista vakuutuksista 25 euroa pois hinnasta vaikuttamatta vakuutuksen laatuun.

Kotivakuutuksessa jos missä kannattaa käyttää tuota kampanjakoodia, koska kiinteä 25 euron alennus tarjoaa hurjia alennusprosentteja näissä halvemman hintaluokan vakuutuksissa. Esimerkiksi tässä tapauksessa Irtaimisto S-paketti sinkulle maksoi ilman alennusta 59,58 euroa, josta 25 euron alennus niistää peräti 42 % pois hinnasta.

INSSIN-koodia voi käyttää useampaan kertaan, eli se vaikka olisitkin käyttänyt sitä jo aiemmin, niin siinä riittää yhä virtaa. Inssin osinkojen lukijat ovat ottaneet jo aiemmin koodin hyvin vastaan, sillä kampanjakoodin avulla blogin lukijat ovat säästäneet jo tuhansia euroja pelkästään koodin avulla. Puhumattakaan siitä, kuinka moni on innostunut koodin myötä kilpailuttamaan oman vakuutuksensa ja löytänyt jostain itselleen halvemman vakuutusyhtiön.

Vinkki kotivakuutuksen kilpailuttamiseen: muista irtisanoa vanha kotivakuutus

Loppuun vielä yksi rahanarvoinen vinkki. Kotivakuutuksen hankinta eroaa hieman ajoneuvovakuutuksen hankinnasta, sillä siinä tarvitaan vähän enemmän oma-alotteisuutta.

Autovakuutuksen kilpailuttaminen on siinä mielessä vähän helpompi, kuin kotivakuutuksen kilpailutus, että autovakuutuksien kanssa pelattaessa vakuutukset siirtyvät automaattisesti yhtiöstä toiseen. Käytännössä kun otat ajoneuvovakuutuksen omistamaasi autoon, uusi yhtiö katkaisee vanhan vakuutuksen puolestasi. Ajoneuvojen vakuutukset päättyvät automaattisesti Traficomin tietojen mukaisesti.

Kotivakuutuksen kohdalla kannattaa muistaa se, ettei vakuutus automaaattisesti irtisanoudu entisestä yhtiöstä. Voit kyllä kilpailuttaa oman kotivakuutuksesi koska tahansa, mutta vaihtaessasi vakuutusyhtiötä sinun tulee muistaa irtisanoa vakuutus itse. POP Vakuutuksen tapauksessa voit myös ulkoistaa vanhan vakuutuksen irtisanomisen POP Vakuutuksen harteille.

Tätä ei kuitenkaan kannata missään nimessä säikähtää, sillä prosessi on varsin yksinkertainen: laitat vain viestin irtisanomisesta vanhan vakuutusyhtiön palvelun kautta, joka riittää vanhan kotivakuutuksen päättämiseen.

Uusi kotivakuutus astuu voimaan oman valintasi mukaan, esimerkiksi heti samana päivänä, jolloin et jää kotivakuutuksen suhteen minkäänlaiseen ”katvealueeseen”, vaan uusi vakuutus astuu voimaan vanhan poistuessa. Uusi vakuutusyhtiö on ehtojensa mukaisesti korvausvelvollinen heti vakuutuksen alkamisen jälkeen sattuneissa vahingoissa

Loppupäätelmät: Vakuutukset kannattaa aina kilpailuttaa

Kuten minun tarinani osoittaa, vakuutusten kilpailuttaminen unohtuu herkästi. Vuodet vierivät joskus yllättävänkin nopeasti, minkä vuoksi kilpailuttaminen saattaa päästä kaiken arjen touhuamisen keskellä unohtumaan.

Myös kotivakuutus kannattaa kilpailuttaa, vaikka se onkin yksi halvimpia vakuutuksia. Sieltä saa kuitenkin varsin pienellä ajallisella panostamisella mukavaa säästöä, ja tunnetusti kaikki säästetyt eurot ovat aina kotiin päin.

Kuten olen aiemmissa säästövinkkiaiheisissa artikkeleissani sanonut, oman talouden ylläpito koostuu monista pienistä teoista, joista vakuutusten kilpailutus on yksi. Kilpailuttamalla voit säästää rahaa ja käyttää sen johonkin mieluisampaan asiaan, kuin vakuutukset.

Tutustu POP Vakuutuksen kotivakuutuksiin täältä.

Saatat olla kiinnostunut myös:

 

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *