Kaupallinen yhteistyö: POP Vakuutus

Ei vuotta ilman vakuutusaiheista artikkelia. Aiemmin Inssin osingot -sijoitusblogissa ollaan käyty läpi mm. autovakuutuksia sekä kotivakuutuksia, ja tällä kertaa otetaan pöydälle pureksittavaksi matkavakuutus.

Matkavakuutus on ollut viimeisen parin vuoden aikana hyvin paljon tikun nokassa, sillä matkustaminen on muuttunut merkittävästi koronapandemian aikana. Aiemmin matkavakuutus nähtiin oleellisena osana ulkomaan matkaa, siinä missä vaikkapa passin hankinta. Nyt kun ulkomaille ei ole juurikaan reissattu, moni on nähnyt matkavakuutuksen jopa vähän turhana vakuutustuotteena.

Näin ei kuitenkaan missään nimessä ole, sillä matkavakuutuksesta on hyötyä myös matkustamisesta Suomen rajojen sisäpuolella. Ylipäätään matkavakuutuksessa tuntuu olevan kaikista vakuutuksista eniten erilaisia stereotypioita, joita ajattelin ampua tässä artikkelissa alas.

POP Vakuutus matkavakuutus

Milloin matkavakuutus on voimassa? Pitääkö reissun olla ulkomaille asti?

Tähän kysymykseen tulikin itse asiassa jo vastattua artikkelin alkupuheissa. Toisin kuin monesti luullaan, matkavakuutus on ystävä myös Suomessa matkaillessa. Matkasi ei tarvitse suuntautua aina rajojen ulkopuolelle, jotta matkavakuutuksesta on hyötyä.

Matkavakuutuksen ottaneen kuluttajan on kuitenkin hyvä varmistaa oman vakuutuksensa ehdot, sillä kaikilla vakuutusyhtiöillä ei kotimaan matkan kuulu aina automaattisesti pakettiin. Joillakin vakuutusyhtiöillä matkavakuutus voi ensisijaisesti koskea vain ulkomaan matkoja, mutta optiona sen voi asettaa voimaan myös Suomen rajojen sisäpuolella.

Nyt kun koronapandemia on vähentänyt matkustelua ulkomaille, monen matkakuumetta lääkitään liikkumalla kotimaan rajojen sisäpuolella. Viimeiset kaksi kesää omien kavereideni someseinät ovat täyttyneet kuvista vuokramökeillä tai erilaisista ulkoilukohteista, kuten vaikkapa luontopolut tai kansallispuistot.

Matkavakuutuksen ehdot saattavat vaihdella hieman eri vakuutusyhtiöiden kesken, mutta yleensä matkavakuutus astuu voimaan silloin, kun reissu asettuu vähintään 50 kilometrin päähän kotoa. Tätä 50 kilometrin sädettä omasta kotiosoitteesta pidetään ”normaalina elinympäristönä”, eli sitä ei lasketa vakuutuksen silmissä vielä matkaksi.

Tässä 50 kilometrin säännössä on pari poikkeusta. Esimerkiksi työmatkat tai kesämökit eivät kuulu matkavakuutuksen piikkiin, vaikka ne sijaitsisivatkin yli 50 kilometrin päässä kotoa. Työmatkoilla tapahtuneet vahingot menevät työnantajan työtapaturmavakuutukseen ja mökkimatkoille on olemassa omat vakuutukset.

Se poikkeussäännöistä. Muuten kaikenlaiset matkat yli 50 kilometrin päässä kotoa menevät matkavakuutuksen piikkiin. Sillä ei ole sinänsä väliä, mihin matka kohdistuu. Matkavakuutus kattaa esimerkiksi kesälomamatkalla, ostoskeskusmatkalla tai matkalla luontokohteeseen sattuneet ongelmat ja vahingot.

Määräaikainen vai jatkuva matkavakuutus?

Harva tuntuu muistavan sitä, että matkavakuutuksia on olemassa kahdenlaisia: jatkuvia ja määräaikaisia. Nimensä mukaisesti toinen niistä on voimassa ”aina”, kun taas toisen voi kytkeä päälle vain tietyksi ajaksi, esimerkiksi juuri matkan ajaksi.

Jatkuva matkavakuutus näistä kahdesta se kenties yleisempi ja tunnetumpi. Se on voimassa Suomessa ja ulkomailla kolme kuukautta matkan alkamisesta, eli vakuutus on voimassa myös vähän pidemmilläkin reissuilla.

Jatkuva matkavakuutus on kaksikosta se edullisempi vaihtoehto, jos teet vuodessa enemmän kuin yhden matkan joko kotimaassa tai ulkomailla. Käytännössä siis uskallan väittää, että valtaosalle meistä jatkuva matkavakuutus on se edullisempi vakuutusvaihtoehto.

Määräaikainen matkavakuutus sopii sen sijaan henkilöille, jotka matkustavat maksimissaan kerran vuodessa. Vakuutus tulee ottaa joka kerta erikseen jokaista matkaa varten, ja se myös päättyy automaattisesti matkan loputtua. Määräaikaisen matkavakuutuksen voi ostaa maksimissaan 45 vuorokautta kestävälle matkalle, eli sitä ei voi ottaa yhtä pitkäksi aikaa, kuin jatkuvaa matkavakuutusta.

Määräaikaisen vakuutuksen sisältö on pääpiirteittäin sama, paitsi sen voi ottaa vain ulkomaanmatkalle. Käytännössä molemmissa malleissa vakuutus kattaa samat asiat, mutta vakuutuksen voimassaolo ja sitä myötä hintalappu muuttuu. Jos satut reissaamaan muita vähemmän, niin ei ole mikään ”häpeä” ottaa määräaikaista vakuutusta, vaan se kattaa matkan aikana sattuneet epämukavuudet ihan samaan tapaan, kuin perinteisempi jatkuva vakuutus.

POP Vakuutuksen sivustolta löytyy simppeli matkavakuutuslaskuri, jolla voit laskea hinnan nopeasti. Käytännössä laskurissa sinulta kysytään, haluatko matkavakuutuksen määräaikaisena vai jatkuvana, kelle vakuutus otetaan ja syötetään omat tiedot, jonka jälkeen saat vakuutuksen hintalapun nenäsi eteen.

Mitä matkavakuutus sisältää?

Kuten oikeastaan aina vakuutuksissa, vakuutusten sisällöt saattavat vaihdella niin yhtiöittäin, kuin minkälaisen paketin asiakas itselleen haluaa ottaa. Matkavakuutus ei ole siis yksi ja sama tuote kaikille henkilöille yhtiöstä riippumatta, vaan oman matkavakuutuksen sisältö tulee aina tarkistaa itse.

Yksi hyvä varmistettava matkavakuutukseen liittyvä asia on matkatavaraturva, jonka voi rastittaa POP Vakuutuksen kohdalla tilausvahvistuksen yhteydessä. Matkatavaravakuutus kattaa kaikkien yhdessä matkustavien ja samassa taloudessa vakinaisesti asuvien perheenjäsenten matkatavarat.

Matkatavaravakuutus nousee arvoon arvaamattomaan erimerkiksi niissä tilanteissa, jos matkatavarat hukkuvat, varastetaan, vaurioituvat tai myöhästyvät yli kahdeksalla tunnilla. Lisäksi matkatavaravakuutus korvaa myös matkalla toiselle aiheutetut henkilö- tai esinevahingot, josta olet lain mukaan korvausvastuussa.

Matkavakuutuksessa on mukana hyvinkin paljon erilaisia tilanteita, joissa siitä on hyötyä. Esimerkiksi lääkärihoitoa vaativassa sairastumisessa tai tapaturmassa matkan aikana matkavakuutuksen kautta pääsee nopeammin hoitoon yksityiselle puolelle. Samoin matkavakuutus voi auttaa matkalta myöhästymisen, matkan keskeytyksen tai vaikkapa luonnonilmiöiden osuessa kohdalle.

Peruuntumisturvan ansiosta matkavakuutus voi auttaa myös silloin, vaikka matkalle asti ei olisi edes päästy. Matkahan voi peruuntua mitä erilaisemmista syistä, kuten vaikkapa vakuutuksenottajan läheisen vakavasta sairastumisesta tai kuolemasta. Joskus peruuntuminen voi johtua myös omaan omaisuuteen liittyvään vahinkoon, mikä pakottaa jäämään vahinkopaikalle.

Vanhemman matkustajavakuutus kattaa myös mukana matkustavat alaikäiset lapset. Vakuutuksen ehtona on vain se, että perhe matkustaa kohteeseen yhdessä. 

Mitkä tekijät vaikuttavat matkavakuutuksen hintaan?

Luonnollisesti vakuutuksen kattavuus vaikuttaa suoraan matkavakuutuksen hintaan. Mitä laajemman matkavakuutuksen itselleen räätälöi ja mitä suuremmat korvaussummat vakuutukselle asettaa, sitä enemmän vakuutukselle tulee hintaa. Tämän vuoksi matkavakuutusta hankkivan kannattaakin miettiä tarkoin sitä, minkälainen vakuutus istuu juuri omaan tarpeeseen.

Matkavakuutushan on tavallisesti halvimmasta päästä vakuutuksia. Halvimmillaan matkavakuutus on muutamia kymppejä ja kattavimmillaan ”jokunen satanen”. Suosittelen punnitsemaan tarkasti sitä, kannattaako vakuutuksen keventäminen muutaman kympin säästön tähden, jos matkustat usein.

Esimerkkinä vakuutuksen hinnanmäärittelystä, pelkkä matkustajavakuutus maksaisi meikäläiselle 38,75 euroa (sis. 25 euron arvoisen INSSIN-alennuskoodin, josta myöhemmin lisää) ja matkatavaravakuutuksen kera 77,75 euroa. Vajaan 40 euron lisähinnasta saan siis leivottua pakettiin mukaan myös matkatavarat.

Matkustajavakuutus POP Vakuutus

Vakuutusten hintalapun kohdalla keskusteluissa nousee hyvin usein myös puheet omavastuista ja niiden hinnoista. POP Vakuutuksen kohdalla matkustajavakuutuksessa ei ole omavastuuta ollenkaan. Matkatavaravakuutuksen kohdalla asiakkaan on mahdollista valita vakuutus joko omavastuun kanssa tai ilman.

INSSIN-alennuskoodilla 25 euron alennus

Ehdinkin jo mainita kertaalleen blogini oman INSSIN-alennuskoodin ja sen kautta saatavan 25 euron alennuksen, mutta omistetaan aiheelle nyt kokonaan oma kappale. Minulla on ollut ilo ja kunnia tehdä POP Vakuutuksen kanssa yhteistyötä vuodesta 2018 asti ja yhteistyön näkyvin osuus on ollut tämä blogin oma alennuskoodi.

Alennuskoodi on toiminut alusta asti samalla kaavalla, eli se syötetään vakuutuksen tilauksen yhteydessä sille varattuun kohtaan, jonka jälkeen vakuutuksen hinnasta lähtee 25 euroa pois. Koodin käyttö ei luonnollisesti supista vakuutustasi lainkaan.

POP Vakuutus INSSIN alennuskoodi

INSSIN-koodi toimii kaikissa POP Vakuutuksen vapaaehtoisissa vakuutuksissa. Jos otetaan esimerkiksi vaikkapa auton vakuutukset, niin pelkästä pakollisesta liikennevakuutuksesta et saa alennusta, mutta vapaaehtoisesta kaskosta saat alennuksen. Koska matkavakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, INSSIN-koodi kannattaakin laittaa matkavakuutuksen tilauksen yhteyteen.

Meikäläisen omalla alennuskoodilla ei ole mitään rasittavia pikkupränttejä, missä se olisi rajattu koskemaan vain tiettyjä tuotteita, uusia asiakkaita tai se olisi voimassa vain tietyn määräajan. Koodi kannattaakin painaa mieleen asioidessasi POP Vakuutuksen kanssa.

Vaikka INSSIN-alennuskoodin käytöllä ei ole umpeutuvaa takarajaa, POP Vakuutus tahtoo kuitenkin heittää teille porkkanan hoitaa matkavakuutukset kuntoon nyt heti. POP Vakuutuksella on alkamassa nyt matkavakuutukseen liittyvä kampanja, jossa matka– ja tapaturmavakuutukset ovat koko joulukuun ajan 20 %:n alennuksessa. Kampanjasta huolimatta voitte käyttää INSSIN-koodia normaaliin tapaan.

Artikkelin sanoma tiivistettynä on se, että matkavakuutus auttaa myös kotimaan matkailussa, eikä suinkaan pelkissä ulkomaanmatkoissa. Sen vuoksi matkavakuutus kannattaakin olla olemassa myös pandemian aikana. Sitä paitsi matkustaminen ulkomaille tuntuu heräilevän pikkuhiljaa takaisin eloon, joten ennen matkalle lähtöä kannattaa varmistaa omien matkavakuutusasioiden ajantasaisuus, jos vakuutuksia on mennyt pandemian aikana irtisanomaan tai keventämään.

Saatat olla kiinnostunut myös:

 

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥