Tämä blogikirjoitus tulee pienellä viiveellä johtuen työelämän puolella olleista kiireistä. Koko syksy on ollut varsin työntäyteistä johtuen työnantajani verkkosivu-uudistuksesta, joka saatiin menneellä viikolla painettua julkaisuun asti. Tästä syystä käsittelen blogissa nyt pienellä viiveellä parin viikon takaisia asioita.

Black friday oli ja meni – samoin kuin kaikki muutkin aiheeseen liittyvät teemapäivät aina mustasta viikosta cybermaanantaihin. Kuten tämän blogin lukijat saattavat tietää, allekirjoittanut ei ole järin suuri alennusmyyntien ystävä. Hyvin usein alennusmyynneistä tulee ostettua kuitenkin melko tarpeetonta tavaraa. Jos olet pärjännyt ilman kyseistä tuotetta jo alennusmyyntiin asti, mikset pärjäisi nytkin ilman?

Nordnet black friday

Nordnetin black friday -kampanja toimi jälleen

Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi nauttinut mistään black fridayn kampanjasta. Osakevälittäjä Nordnet piti tänäkin vuonna USA-teemaisen black friday -kampanjan, jossa USA-osakkeita sai ostaa ilman kaupankäyntipalkkioita.

Kampanja oli tänä vuonna oman valikoivan muistini mukaan poikkeuksellisen suopea, sillä kamppis mahdollisti myös USA-osakkeiden myynnin maksutta. Tämäntapaiset kampanjat ovat melko erinomaisia mahdollisuuksia siivota salkkua jostain pienistä osake-eristä, joita on saattanut ilmaantua salkkuun erilaisten spin-offien myötä.

Kävin ennen kampanjaa salkkuani läpi, mutten löytänyt sieltä mitään siivottavaa – ainakaan USA-lappujen kohdalla. Täytynee kuitenkin tehdä sama urakka vielä uudelleen vuoden loppupuolella koko salkkua silmällä pitäen.

Kuten arvata saattaa, oma osallistumiseni kampanjaan oli tänä vuonna pelkkää ostamista. Kampanjasta tarttui kyytiin kuukausiosinkoa tarjoavia firmoja, salkkuni nurkkakivenä toimivaa Realty Incomea ja noin vuosi sitten pienellä erällä salkkuuni päätynyttä Stag Industrialia.

Stag Industrial ja totaalisen pieleen mennyt osto

Kuten jo sanoin Stag Industrialia olen omistanut noin vuoden ajan, sillä tein historian ensimmäisen oston joulukuussa 2021. Vaikka ensimmäinen osto on melko tuore, on yhtiö ollut epävirallisella seurantalistallani jo vuosikausia. Itse asiassa tässä blogissakin olen maininnut Stag Industrialin kiinnostavana lappuna jo vuonna 2018.

Tuo ensimmäinen ostoni Stag Industrialiin meni suorastaan järkyttävällä tavalla pieleen. On suorastaan surkuhupaista, että enemmän tai vähemmän aktiivisesti seuraa osaketta vuosien ajan, ja ensimmäinen laukaus kajahtaa totaalisen väärään aikaan. Alapuolen kuvakaappauksesta voit katsoa Stag Industrialin osakekurssin kehittymistä ja kuvan sininen piste on meikäläisen ensimmäinen osto.

Stag Industrial

En muista noin kymmenen vuoden mittaisen sijoitustoimintani aikana yhtä pahasti reisille mennyttä ostoa – ainakaan näin lyhyellä aikavälillä. Kieltämättä olen joskus tutkinut yhtiöiden kurssidataa ja miettinyt monien terävien kurssihuippujen kohdalla sitä, että kukahan tuotakin on mahtanut ostaa tuossa kohti. Ajatukselta on vaikea välttyä esimerkiksi Nokian vuosituhannenvaihteen osakekurssia katsellessa.

Noh, sijoittamisessa ei kannata mielestäni lähteä liikaa soimaamaan itseään virheistä. Lyhyt analyysi itsensä kanssa missä tehtiin virhe ja miksi näin pääsi käymään. Sen jälkeen leuka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. Jääkiekkovalmentaja Petri Matikaisen klassikkohaastista lainatakseni: ei se mitään, syödään se paska ja jatketaan eteenpäin!

Kampanjasta haltuun lisää kuukausiosinkoja

Kampanjan myötä pääsin tekemään nyt toisen ostoni Stag Industrialiin. Osto oli niin sanottua ”korjaussarjaa”, eli uuden oston myötä verenpunaisella olevat lukemat muuttuivat asteen vaaleammiksi salkussani. Uusista osakkeista huolimatta tunnelmat jäivät yhä reippaasti pakkasen puolelle.

Kampanjasta mukaani tarttui 35 kappaletta Stag Industrialin osakkeita, mikä teki kokonaispotista 1 147,26 dollarin arvoisen. Tämän kaveriksi ostin myös 3 kappaletta Realty Incomen osakkeita, joista koostui hieman maltillisempi 194,58 dollarin lisäys.

Jos Stag Industrialin kanssa tein vasta toisen oston, niin Realtyn kanssa jouduin jo tarkistamaan tämän tiedon. Nordnetin tapahtumahistoriani osasi kertoa tämän olleen historian seitsemän Realty Incomen osto. Ensimmäiset ovat keväältä 2016 asti, jolloin olen ollut yhtä soittoa yrityksen omistaja.

Historian ja tulevaisuuden osinkoja

Salkun tapahtumahistorian ollessa jo valmiiksi auki en malttanut olla katsomatta Realty Incomen seitsemässä vuodessa tuomaa osinkopottia. Kaikkiaan Realty Income on maksanut minulle osinkoa 79 kuukautta putkeen ja yhteensä 1 747,54 dollarin edestä. Meikäläinenhän on joskus vitsaillut, että Realty on minun tunnollisin säännöllinen palkanmaksajani.

Siirretään katse historiasta kohti tulevaisuutta. Laskeskelin tuossa, että näiden ostojen jälkeen tämä kuukausiosinkokaksikko sylkee jatkossa salkkuuni osinkoja aika tarkalleen 50 dollaria joka kuukausi. Se on ihan mukava summa, etenkin kun sitä tietää odottaa aina kuukauden puolivälin paikkeilla.

Mikäli olet kiinnostunut enemmän luomaan joka kuukausi osinkoa tuovan salkun, suosittelen lukemaan tämän artikkelini noin kolmen vuoden takaa.

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *