Suuri osa suomalaisista saa palkkaa joko kerran tai kaksi kuukaudessa. Minulla on omalta työuraltani kokemusta molemmista tavoista. Vanhassa työssä metsäteollisuudessa palkka kilahti tilille joka toinen perjantai, kun nykyisessä työpaikassa palkkapäivä on aina kuukauden seitsemäs päivä.

Oli palkkapäiviä kuukausittain sitten yksi tai kaksi, ne ovat aina varsin odotettuja. Itselläni palkkapäivän seutuville liittyy rituaali tulevan kuukauden menojen tekemisestä. Koska kivijalkapankit eivät maksa lähtökohtaisesti mitään korkoa talletuksilleni, en halua pitää ylimääräistä rahaa seisomassa näillä nollakorkoisilla tileillä.

Palkkapäivän yhteydessä katson paljollako työnantajani muisti minua menneestä kuukaudesta, ynnään tulevan kuukauden menot (asuntolainan lyhennys, yhtiövastikkeet, luottokorttilasku ja muut kulut) sekä lasken paljonko viime kuukaudelta jäi yli. Tämän perusteella sitten siirtelen rahojani parempiin kohteisiin, joko sijoituksiin tai väliaikaisparkkiin erilaisille säästötileille.

Kuukausittain osinkoa kvartaaliosingot osinkotulo

Haluatko lisää ”kuukausipalkkaa” itsellesi?

Kukapa ei haluaisi itselleen lisää rahaa palkkapäivänä? Yleensä isompi tili palkkapäivänä vaatii joko palkankorotuksen (ja sen perustelun), enemmän työtunteja tai muita lisäansioita (kuten vaikkapa nettikyselyitä). Nämä kaikki vaativat sinulta yleensä enemmän tai vähemmän ylimääräistä ponnistelua.

On olemassa kuitenkin yksi keino, jonka avulla pystyt hankkimaan itsellesi passiivista tuloa, joka ei siis vaadi sinulta jatkuvaa ylimääräistä työtä; osinkotulot. Osinko on sinulle passiivista tuloa, mitä nyt oikeiden osinko-osakkeiden valitsemiseen palaa hieman aikaa.

Ne jotka ovat hieman jo vihkiytyneet osakesijoittamisen pariin, saattavat tuntea kotimaisten pörssiyhtiöiden osinkokäytännöt. Suurin osa suomalaisista pörssiyhtiöistä maksaa osinkonsa yhdessä erässä, kaiken huipuksi sijoittuen keväälle. Tämä malli ei siis tuo sinulle kuukausittaista tuloa, vaan korkeintaan keväälle sijoittuvan vähän tuhdimman potin.

Unohda Suomi – tavoittele kvartaaliosinkoja Amerikasta

En tiedä teistä, mutta itse en lämpene ajatukselle, jossa saan tuloja vain kerran vuodessa. Koska kaikki tulot sijoittuvat vain muutaman viikon mittaiselle jaksolle, niillä eläminen ympäri vuoden voisi olla vaikeaa (vaikkakin aihe on vielä varsin kaukainen näillä tuloilla minulle). Lisäksi osinkojen uudelleensijoittaminen osuisi pitkälti keväälle, mikä on ajallisen hajautuksen kannalta huono astia.

Sen vuoksi kannustaisi kääntämään katseet Yhdysvaltoihin, jossa osinkokäytännöt ovat mielestäni selvästi Suomea edellä. Jenkit ovat tottuneet maksamaan osinkoa neljästi vuodessa, eli kerran kvartaalissa, mikä tasoittaa osinkokertymiä mukavasti ympäri vuotta.

Suomessakin on nyt viimeisten vuosien aikana alettu liikkumaan kohti tätä mallia. Meilläkin jotkut yhtiöt siirtyneet kahteen osinkokertaan vuodessa, eli tilipäivä koittaisi jatkossa kerran puolessa vuodessa.

Myös kvartaaliosinkojakin on nähty, joskin sattumalta juuri nämä yhtiöt ovat olleet osinkonsa kanssa vähän ongelmissa. Esimerkiksi Nokia ja Ovaro (entinen Orava) ovat kertaalleen siirtyneet kvartaaliosinkoihin, mutta myöhemmin osinkohanat on kuitenkin päätettyä sulkea kokonaan. Korostan kuitenkin sitä, ettei osinkojen tyrehtyminen johtunut neljästä osingonmaksukerrasta, vaan ihan muista syistä.

Kolmen kvartaaliosinkofirman omistaminen tuo tuloja kuukausittain

Koska kvartaaliosingot mahdollistavat sinulle neljät osinkotulot vuoden aikana, hyvin pienellä vaivalla olisi mahdollista luoda joka ikinen kuukausi osinkotuloja takova salkku. Se vaatii vähimmillään vain ja ainoastaan kolmen yhtiön omistamisen.

Tällöin toki tulee varmistaa, että nämä yhtiöt jakavat osinkonsa eri kuukausina. Tunnetusti helmikuu, toukokuu, elokuu sekä marraskuu ovat olleet vähän harvinaisempia osinkokuukausia, mutta tästä huolimatta näillekin löytyy tarjontaa.

Seuraavaksi esittelen teille listauksen, jonka olen ottanut Forbesin jutusta viime vuodelta. Tässä yli 50 yhtiön listauksessa yritykset on jaettu kolmeen ryhmään osinkojen maksupäivien perusteella. Jätin listaukseen vielä suuntaa antavan osinkotuoton, vaikkakin ne on laskettu sen aikaisten osakkeiden hintojen perusteella.

Yhteistä listaukselle on vielä se, että kaikki yhtiöt ovat varsin pitkän linjan osingonmaksajia. En käynyt listaa ihan kohta kohdalta läpi, mutta väittäisin lähes kaikilla olevan takana yli parinkymmentä vuotta korotettua osinkoa.

Eli jos haluat tehdä itsellesi joka kuukausi osinkotuloa raksuttavan salkun, valitse jokaisen otsikon alta yksi yhtiö. Tällöin osinkotuloja riittää vuoden jokaiselle kuukaudelle.

Osinkoja tammikuussa, huhtikuussa, heinäkuussa sekä lokakuussa:

 • Community Bank Systems — osinkotuotto 2.4 %
 • Essex Properties — osinkotuotto 2.7 %
 • Federal Realty — osinkotuotto 3.0 %
 • Franklin Resources — osinkotuotto 3.2 %
 • Kimberly-Clark  — osinkotuotto 3.5 %
 • Lincoln Electric  — osinkotuotto 2.1 %
 • McCormick — osinkotuotto 1.8 %
 • MDU Resources Group — osinkotuotto 3.1 %
 • Medtronic — osinkotuotto 2.2 %
 • National Fuel Gas — osinkotuotto 2.9 %
 • New Jersey Resources — osinkotuotto 2.5 %
 • Nordson — osinkotuotto 1.0 %
 • PepsiCo  — osinkotuotto 3.2 %
 • Roper Technologies — osinkotuotto 0.6 %
 • RPM International — osinkotuotto 2.4 %
 • UGI  — osinkotuotto 1.9 %
 • Walmart — osinkotuotto 2.1 %

Osinkoja helmikuussa, toukokuussa, elokuussa sekä marraskuussa:

 • AbbVie  — osinkotuotto 5.3 %
 • Air Products & Chemicals  — osinkotuotto 2.7 %
 • AT&T  — osinkotuotto 6.7 %
 • California Water Service — osinkotuotto 1.6 %
 • Caterpillar  — osinkotuotto 2.5 %
 • Clorox — osinkotuotto 2.5 %
 • Eaton Vance — osinkotuotto 3.4 %
 • Lowe’s  Companies — osinkotuotto 1.8 %
 • National Retail Properties — osinkotuotto 3.8 %
 • People’s United Financial — osinkotuotto 4.0 %
 • Procter & Gamble — osinkotuotto 2.9 %

Osinkoja maaliskuussa, kesäkuussa, syyskuussa sekä joulukuussa:

 • Aflac  — osinkotuotto 2.2 %
 • American States Water — osinkotuotto 1.6 %
 • Aqua America — osinkotuotto 2.5 %
 • Atmos Energy  — osinkotuotto 2.2 %
 • Becton Dickinson — osinkotuotto 1.2 %
 • Bemis  — osinkotuotto 2.4 %
 • Black Hills  — osinkotuotto 2.9 %
 • Chevron  — osinkotuotto 4.0 %
 • Church & Dwight  — osinkotuotto 1.4 %
 • Coca-Cola  — osinkotuotto 3.4 %
 • Commerce Bancshares — osinkotuotto 1.7 %
 • Cullen/Frost Banker — osinkotuotto 2.6 %
 • Dover  — osinkotuotto 2.1%
 • Emerson Electric  — osinkotuotto 2.9 %
 • Exxon Mobil — osinkotuotto 4.2 %
 • IBM  — osinkotuotto 4.5 %
 • J.M. Smucker — osinkotuotto 3.3 %
 • McDonald’s — osinkotuotto 2.6 %
 • Mercury General — osinkotuotto 4.7 %
 • Old Republic — osinkotuotto 3.7 %
 • PPG  Industries — osinkotuotto 1.8 %
 • S&P Global — osinkotuotto 1.1 %
 • Stanley Black & Decker  — osinkotuotto 1.9 %
 • Target  — osinkotuotto 3.5 %
 • United Technologies  — osinkotuotto 2.4 %
 • VF  Corp. — osinkotuotto 2.4 %
 • Walgreens Boots Alliance  — osinkotuotto 2.4 %

Vieläkin helpompi muoto – tarjolla myös kuukausittaisia osinkoja

Tässä kun blogikirjoituksen loppu alkaa häämöttämään, on hyvä hetki myöntää, että joskus kolmen yhtiön omistaminen voi sekin olla raskas ja vaikea tapa kerätä kuukausittaista osinkotuottoa. Oikeasti helpoimmillaan kuukausittaiset osinkotulot voi hankkia vain yhtä yhtiötä omistamalla.

Amerikkalaisissa REIT-kiinteistöyhtiöissä on lukuisia yhtiöitä, jotka maksavat osinkoa joka ikinen kuukausi. Minullakin on yksi tällainen yhtiö salkussa Realty Incomen muodossa. Realty Incomen kyydissä olen ollut huhtikuusta 2016 asti, eli yhteinen taipaleemme täyttää kohta neljä vuotta.

Toukokuusta 2016 asti Realty Income on tuonut minulle osinkotuloa katkeamatta joka ikinen kuukausi. Alussa osinkotulot olivat kahdeksaa dollaria kuukaudessa, mutta parin lisäoston sekä kasvavan osingon myötä nykyään tililleni kilahtaa yli 20 dollaria joka kuukausi. Kasvavaa osinkoa Realty on maksanut muuten vuodesta 1994 asti, eli senkin suhteen historia on hieno.

Realty Income tuonut minulle kuukausittain osinkoja vuodesta 2016

Aloin tätä blogikirjoitusta kirjoittaessa miettimään minun ja Realtyn yhteistä taivalta. Tajusin samalla sen, että Realty on ylivoimaisesti pisin yhtäjaksoinen ”palkanmaksajani”. Ostin yhtiötä ensimmäistä kertaa vuonna 2016 ja se on tikannut salkkuuni joka kuukausi osinkoja toukokuusta 2016 asti.

Tämän vajaan neljän vuoden aikana olen ehtinyt saada tuloja opintutuista kahteen eri kouluun (aiemmin metsätalousinsinööri sekä nyt IT-insinööri), kolmeen eri työnantajaan sekä huikeat neljä päivää työttömyyskorvauksia. Aika jännä fiilis sinänsä, enkä tiedä mitä tästä pitäisi ajatella.

Jos sinulla heräsi innostus sijoittaa Yhdysvaltoihin etkä ole sitä aiemmin tehnyt, suosittelen tekemään sen Nordnetin kautta. Omistan itse kaikki osinkoa jakavat Jenkki-osakkeeni Nordnetin kautta ja voit lukea omista Nordnet-kokemuksista täältä.

Katso myös muut osinkoaiheiset tekstit:

 

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

11 kommenttia kohteessa “Näin saat vain kolmen yhtiön omistamisella joka kuukausi osinkotuloa

  • RJW kommentoi:

   Suora lainaus artikkelista:

   ”Seuraavaksi esittelen teille listauksen, jonka olen ottanut Forbesin jutusta viime vuodelta. Tässä yli 50 yhtiön listauksessa yritykset on jaettu kolmeen ryhmään osinkojen maksupäivien perusteella. Jätin listaukseen vielä suuntaa antavan osinkotuoton, vaikkakin ne on laskettu sen aikaisten osakkeiden hintojen perusteella.

 1. Jari M kommentoi:

  Vinkki: pienellä lisävaivalla saat jokaiselle viikolle osinkoa maksavan jenkkiyhtiön.

 2. TotalIdiot kommentoi:

  Oon aivanpihalla! Jos haluan tavoitella 2500 € netto kuukausituloja osingoista, viikottaisista, kuukausittaisista… Niin kuinka osaan arvioidakuinka paljo pitää esim. omistaa yhden tai muutaman yhtiön osakkeita?

  • RJW kommentoi:

   Moi. Tässä vähän karkeaa laskukaavaa:

   2500 e/kk netto-osingot = 3100 e/kk bruttona ennen veroja

   3100 e/kk x 12 = 37 200e vuodessa osinkotuloja

   Jos oletetaan että osinkotuotto olisi 3-4 %, niin tarvitsisit 930 000 – 1 240 000 euron salkun. Eli miljoonahommiksi menisi aika karkeasti 😀

   • TotalIdiot kommentoi:

    Kiitos, aikas paljon tarvitaan siis. Entä jos sulla on esimerkiksi 1000 € kerta sijoitus yhtiöön joka maksaa kuukausittain osinkoa, niin maksetaanko tuolle 1000 € kerta sijoitukselle osinkoa joka kuukausi?

    • RJW kommentoi:

     Kyllä maksetaan. Osinkoa maksetaan omistettujen osakkeiden mukaan, eli mitä enemmän osakkeita ostat, sitä enemmän saat osinkoa. Samalla taas mitä enemmän pistät yhtiöön rahaa kiinni, sitä enemmän saat itsellesi osakkeita ja sitä kautta osinkoa.

     Tämä sivu voisi kiinnostaa myös sinua. Esittelen siinä osinkojen perusteita.

     https://inssinosingot.fi/sijoittaminen/mita-ovat-osingot/

 3. Vilbert kommentoi:

  Moi! Kysymys ulkomaisten osinkojen verotuksesta: esim. jenkkiläisistä osingoista peritään ensin 15% lähdevero ja sitten vielä Suomessa 10,5% siten, että Suomen osinkoveroprosentti 25,5% täyttyy. Mutta se on jäänyt epäselväksi, missä vaiheessa tuo 10,5% peritään? Heti osinkojen maksun yhteydessä vai vasta verovuoden päätteeksi? Entä minkä valtioiden kanssa verotus on mutkatonta? Olen käsittänyt, että joidenkin valtioiden osingoista saatetaan periä liikaa veroa.

  • RJW kommentoi:

   Moi. Tuo viimeinen 10,5% osuus peritään siinä lopullisessa veroilmoituksessa mikä tulee myöhemmin ensin oikoluettavaksi ja sitten hyväksytettäväksi. Mulla Nordnetin asiakkaana ne tiedot on tulleet jo siihen esitäytettyyn versioon, eli tieto kyllä kulkee kuten pitää, eikä tämä aiheuta ylimääräistä jumppaa meikäläiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *