Olet näköjään päätynyt lukemaan sijoitusblogiani. Mahtavaa! Toivottavasti pidät lukemastasi.

Jotta et olisi aivan hukassa tämän blogin tarkoituksesta, kirjoittajasta ja päämääristä, aion nyt esittäytyä sinulle lyhyesti. Minulla on paha tapa kirjoittaa varsin pitkiä tekstejä, joten yritän pitää tämän esittäytymisen napakkana.

Rikhard Wacker

Kuka tätä sijoitusblogia kirjoittaa?

Olen Rikhard Wacker, 28-vuotias rahasta kiinnostunut mies Jyväskylästä – tai nykyään Espoosta, joka työskentelee digitaalisen markkinoinnin parissa. Tätä blogia olen kirjoittanut alkuvuodesta 2017 alkaen ja sitä ennen olen kirjoitellut paljon ajatuksiani erilaisille sijoitusaiheisille foorumeille, kuten Nordnetin Sharevilleen. Blogin alkuperäinen nimi oli Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja, joka myöhemmin muuttui alanvaihdoksen sekä muiden käytännön syiden myötä muotoon Inssin osingot -sijoitusblogi.

Aloin kirjoittamaan blogia sen vuoksi, että halusin itselleni jonkinlaisen helpon päiväkirjan, johon voisin kirjoittaa ajatuksiani sijoittamisesta, sekä seurata oman varallisuuteni kasvua. Blogi oli tälle ”päiväkirjalle” varsin looginen valinta alustaksi, sillä tämä kulkee mukanani aina internet-yhteyden ollessa saatavilla. Täältä on myös todella helppoa etsiä omia vanhoja kirjoituksia.

Aloittaessani blogin kirjoittamisen, minulla ei ollut pienintäkään kokemusta blogin ylläpitämisestä. Kaikki on lähtenyt liikkeelle ihan puhtaasta omasta kokeilusta. Alkuperäinen tavoitteeni oli kirjoittaa asioita vain itselleni, mutta tämä blogi alkoi saamaan varsin nopeasti paljon lukijoita, jotka antovat minulle positiivista palautetta. Tämä kannusti minua panostamaan kirjoittamiseen yhä enemmän. 

Alussa ylläpidin tätä blogia anonyyminä nimimerkin takaa, mutta myöhemmin blogin suosio kasvoi sen verran suureksi, että jouduin tekemään ison päätöksen: jatkanko kirjoittamista omalla nimelläni, jolloin voin panostaa tähän blogiin täydellä tarmolla, vai himmailenko tahtia pysytellen nimimerkin takana?

Vaikka omalla nimellä kirjoittaminen jännitti todella paljon, se on osoittautunut myöhemmin oikeaksi peliliikkeeksi. Omalla nimellä kirjoittaminen tuo blogikirjoituksille paljon enemmän uskottavuutta, sekä avaa minulle kirjoittajana paljon uusia mahdollisuuksia.

Inssin osingot -sijoitusblogin arvoja

Anonyymin kirjoittajan ajoiltani blogiin on jäänyt aika suuri avoimuus raha-asioistani. Voit lukijana esimerkiksi käydä tarkistamassa salkkuni koon, sekä katsoa sieltä suurimpia onnistumisiani ja isoimpia hutilyöntejäni. Toivottavasti oma avoimuuteni auttaa ja kannustaa myös sinua vaurastumaan.

Koska olen tavallinen piensijoittaja, enkä mikään sijoittamisen tai talouden ammattilainen, minulla ei ole mitään tarvetta esittää minkäänlaista ”sijoitusgurua”. Vaikka kirjoitankin sijoitusblogia, en ole silti mestarisijoittaja, enkä edes yritä esittää sellaista. Tämä tulee kyllä ilmi kirjoituksiani lukiessa, sillä pyrin kertomaan myös avoimesti tekemiäni virheitä. Virheitä tekevät kaikki, ja olipa virheen tehnyt sitten sinä tai joku muu, niin niistä kannattaa kaikkien ottaa opiksi. Sen vuoksi käsittelen tässä blogissa tarkasti myös tekemiäni virheitä, jotta muut eivät tekisi samaa. 

Blogin aloittamisesta alkaen olen halunnut tehdä tästä sellaisen blogin, kuin mitä haluaisin itse lukea. Pyrin kirjoittamaan pitkästi ja kattavasti, sillä itse henkilökohtaisesti arvostan sellaisia artikkeleja, joissa asiaan paneudutaan tosissaan lyhyen pintaraapaisun sijaan. Tavoitteenani on tuottaa laadukasta ja kattavaa sisältöä, josta on lukijalle ihan aitoa hyötyä.

Jos pidät kirjoittamistani blogikirjoituksista tai saat niistä itsellesi apua, tee minulle palvelus ja kerro siitä myös kavereillesi. Voit myös käydä tykkäämässä Inssin osingot -sijoitusblogista Facebookissa, jotta tiedät ensimmäisenä uusista kirjoituksistani. 

Yksi blogini tavoitteista on myös auttaa lukijaa vaurastumaan tai parantamaan oman taloutensa ylläpitoa. Parhaat saamani palautteet ovatkin juuri niitä, missä joku lukija kertoo kirjoituksistani olleen hyötyä hänelle. Laittakaa rohkeasti viestejä ja kommentteja tulemaan, jos kirjoituksistani on ollut teille apua. Palautteen avulla pystyn tekemään entistä parempaa sisältöä. 

Minun henkilökohtaisia tavoitteitani sijoittamisessa

Tässä sijoitusblogissani kerron oman talouteni ylläpitämisestä sekä matkastani vaurastumiseen. Lopullisena päämääränä minulla on se kliseinen taloudellinen riippumattomuus, kuten varmaan kaikilla muillakin sijoitusblogeilla. Tavoitteenani olisi saavuttaa taloudellinen riippumattomuus vuonna 2037.

Aloitin sijoittamisen vuonna 2012 ja olen suunnitellut taloudellisen riippumattomuuden tulevan 25 vuoden aikana. Toisin sanoen olen kulkenut matkastani nyt noin neljänneksen. Muista suomalaisista sijoitusblogeista poiketen, minä en niinkään mieti taloudellisessa riippumattomuudessa euromääräisiä summia. Vuosiin ”lukittu” tavoite on siinä mielessä mukavampi, että se vapauttaa minut tuijottelemasta liikaa euroja. En halua ajatella asioita siten, että kaikenlainen rahan käyttäminen viivyttäisi kenties taloudelliseen riippumattomuuteen pääsemistä.

Toinen syy taloudellisen riippumattomuuden seuraamiseen vuosissa liittyy myös omaan tulevaisuuden kulutukseeni. En voi millään tietää omia kulujani kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä. Toisin sanoen, minulla ei ole harmaintakaan aavistusta tällä hetkellä siitä, minkä kokoisella salkulla tai kuinka suurilla passiivisilla tuloilla voisin sanoa olevani joskus tulevaisuudessa taloudellisesti riippumaton.

Taloudellisen riippumattomuuden lisäksi tavoitteenani on joskus elättää itse itseni. Yrittäminen on ollut haaveeni jostain yläasteajoista asti ja nyt blogin ylläpitäminen on ohjannut minut yrittämisen pariin. Tällä hetkellä käyn ansiotöissä kirjoittamisen ohella, mutta kenties joskus tulevaisuudessa saattaisin pystyä elättämään itseni digiyrittämisellä. 

Mainostaminen blogissa

Koska käytän tämän blogin ylläpitämiseen sekä aikaani että rahaani, tämä blogi sisältää myös mainontaa. Kaupallisuudesta saatavien tulojen avulla katan blogin ylläpitämisen kuluja, sekä ylläpidän omaa motivaatiotani aktiiviseen kirjoittamiseen. Sijoitusblogin ylläpitämisellä ei varsinaisesti pääse tienaamaan, ainakaan kirjoittamisen alkuvaiheessa. Esimerkiksi ensimmäinen 1,5 vuotta bloggaamista tuotti minulle alle 20 snt blogille uhrattua työtuntia kohden.

Vaikka blogini on kaupallinen, haluan pitää blogin arvoista kiinni myös mainostamisessa. Haluan että mainostamani palvelut voisivat auttaa jotenkin lukijoitani vaurastumaan.

Tämä tarkoittaa sitä, etten halua mainostaa täällä esimerkiksi pikavippejä tai netticasinoita, vaikka he maksaisivatkin siitä minulle todella hyvin ja erilaisia epämääräisiä yhteistyöpyyntöjä sataakin säännöllisesti sähköpostiini. Koska blogini tavoitteita on saada lukija vaurastumaan tai ylläpitämään omaa talouttaan hyvin, pikavipit tai uhkapelit eivät sovi hyvin tähän kaavaan lainkaan.

Tästä syystä olen jo kieltäytynyt varmaan tuhansien eurojen arvoisesta yhteistyöstä, mainoslinkeistä tai sponsoroiduista artikkeleista tässä blogissa. 

Sen sijaan haluan tehdä yhteistyötä sellaisten yritysten ja palveluiden kanssa, joita käytän itse sekä joista koen olevan minulle tai sinulle hyötyä vaurastumisen kannalta.

Kuvapankki.

Käyttäessäsi kuvia merkitsethän niiden yhteyteen:

Kuva: Mika Levälampi / Levälampi.fi

Ota yhteyttä

Helpoiten saat minuun yhteyden sähköpostilla: [email protected].