Sisältää mainoslinkkejä

Joulupukin kuumat linjat ovat tauonneet, Joulurauhat on julistettu ja paketitkin on varmasti jo avattu. Mitäs sitten? Joko alkaa vaivata tekemisen puute?

Onneksi nykypäivä tarjoaa paljon erilaisia palveluita, joiden avulla ottaa vapaista kaikki hyöty irti. Kokosin tähän blogikirjoitukseen pari palvelua, joiden avulla saat aikasi kulumaan joulun välipäivinä ja myös sen jälkeenkin.

Koska kyseessä on sijoitusblogi, jonka lukijat ovat lähtökohtaisesti tarkkoja rahoistaan, minulla on teille mukava uutinen. Nämä molemmat palvelut ovat mahdollista ottaa maksuttomaan kokeiluun pyhien ajaksi.

alennuskoodi-kokemuksia

Nextory – lue tai kuuntele kirjoja sovelluksen avulla

Nextory on e- ja äänikirjoja sisältävä palvelu, jota on mahdollista kokeilla 14 päivän ajan ilmaiseksi. Sieltä löytyy kattava valikoima erilaista kirjallisuutta jokaiseen makuun.

Erityisen mukavaa Nextoryssa on se, että sieltä löytyy paljon sijoittamiseen sekä rahaan liittyvää kirjallisuutta. Voit siis kahlata palvelussa läpi kirjallisuutta, joka auttaa sinua oppimaan asioita, joista on hyötyä sijoittamisessa.

Olen kirjoittanut aiemmin useammankin blogikirjoituksen Nextoryn kautta lukemistani kirjoista. Niiden kirjojen joukossa on ollut niin yritysjohtajien, yrittäjien, urheilijoiden ja artistien elämäkertoja. Vaikka pari viimeistä ei suoranaisesti liity sijoittamiseen, niistäkin voi piensijoittaja ammentaa itselleen uusia ajatuksia rahasta.

Esimerkiksi lukiessani Kimi Räikkösen elämäkertaa, minulle jäi yhtenä suurimmista asioista mieleen Kimin vaatimaton lähtökohta urheilijauralle. Räikkösillä ei ollut yhtään ylimääräistä rahaa, ja nekin vähäiset säästöt käytettiin Kimi-pojan karting-uraan. Räikkösten kodissa ei ollut edes vesivessaa, vaan perhe käytti ulkohuusia Kimin ensimmäiseen sopimukseen asti.

Eikä sekään ollut kaukana, että Räikkösen ura olisi tyssännyt rahapulan vuoksi. Osittain tuurinkin kautta sponsorirahaa löytyi Rapalan suvusta, mikä mahdollisti kilpailemisen.

Toinen mielenkiintoinen kirja oli formulalääkäri Aki Hintsan elämäkerta. Hintsan kohdalla minut pisti eniten miettimään Akin kohtalo, eli syöpä. Vaikka Aki oli yksi maailman arvostetuimpia lääkäreitä ja hänellä olisi ollut kollegapiirissä vaikka minkälaista tieto-taitoa yhdistettynä lähes loputtomaan kassaan, niin silti syöpä vei Hintsan vain 58-vuotiaana.

Tässä vielä listaa joistakin kiinnostavista kirjoista, joita voit lukea tai kuunnella Nextoryn kautta:

Elisa Viihde tarjoaa paljon katsottavaa kuukaudeksi

Jos kirjat eivät jaksa lomalla kiinnostaa, tarjoalla on myös tv-sarjoja sekä elokuvia. Elisa Viihde tarjoaa maksuttoman 30 päivän kokeilun omaan palveluunsa, jossa on siis tarjolla lukuisia sarjoja ja leffoja.

Itse käytin oman ilmaisen Elisa Viihde -kuukauteni pääasiassa Kimmo-sarjan kolmen tuotantokauden katseluun. Jussi Vatasen, Kari Hietalahden, Tommi Liskin ja Pamela Tolan/Malla Malmivaaran tähdittämä sarja upposi taannoin omaan huumorintajuuni, ja nämä jaksot piti rullata nyt vuosien tauon jälkeen uudestaan läpi nostalgiasyistä.

Maksuttoman kokeilun aikana voit katsoa läpi niin Elisa Viihteen alkuperäissarjoja, tai muitakin tv-sarjoja. Näitä ovat mm.

Sipoon herttuassa paikallinen bisnesmies Pasi Kovalainen haalii itselleen omaisuutta keinoja kaihtamatta: suhmuroimalla, veroja kiertämällä, hyväveli-verkostoja sekä kunnallisbyrokratiaa suosimalla. Yrittäjyystä kiinnostuneena katsoin sarjan joskus läpi. Se on ihan hauska, mutta toisaalta vähän raskas. Eikä ensimmäisen tuotantokauden lopetus ollut mitenkään iloinen.

Nyrkki-sarja sijoittuu 1950-luvun Suomeen ja Kylmän sodan vuosiin. Lähestyvien vuoden 1956 presidentinvaalien alla Neuvostoliiton KGB, Yhdysvaltain CIA sekä sen päälle vielä muutkin tiedustelupalvelut tekevät kaikkensa varmistaakseen, että Suomeen tulee heidän haluamansa presidentti. Samaiset pressanvaalithan ratkesivat minimaalisen pienellä erolla, kun Urho Kekkonen sai 151 valitsijamiesääntä, vastaehdokas Karl-August Fagerholmin jäädessä 149 äänee. Nyrkki on suomalaisvakoojien salainen iskuryhmä, joka pyrkii suojelemaan tässä ympäristössä Suomen itsenäisyyttä.

Downshiftaajat kertoo taas kahdesta varakkaasta ystäväpariskunnasta, joiden elintaso romahtaa yllättäen sarjan alussa. Tämän myötä pariskunnat joutuvat olosuhteiden pakosta muuttamaan Helsingin arvoalueelta Vantaalle hieman karumpaan ympäristöön Koivukylän lähiöön. Uusi elämä uudessa ympäristössä laittaa päähenkilöt totuttelemaan vaatimattomampaan elämäntyyliin.

Ohjelmakirjaston lisäksi voit käyttää katsoa ja tallentaa ohjelmia Elisa Viihteen kautta. Näin 2010-luvulla tämä mahdollisuus toimii myös mobiililaitteilla.

Loppusanat: Jos tilaat, ota CashPointsit talteen

Voit ottaa sekä Elisa Viihteen, että Nextoryn käyttöösi myös kokeilujakson jälkeenkin. Molemmat palvelut ovat mielestäni varsin asiallisesti hinnoiteltuja ja tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.

Monesti sijoittajapiireissä ohjeistetaan minimoimaan kaikki kulutus ja rahan käyttäminen on pahasta, mutta olen tästä itse hieman eri mieltä. Erityisesti lukeminen haastaa omia ajattelumalleja ja antaa perspektiiviä asioihin. Siinä mielessä raha ei ole lukiessa mennyt hukkaan, vaan olet saanut rahoillesi ihan aitoa vastinetta.

Ja jos peilataan Nextoryn jäsenyyttä fyysisen kirjan ostamiseen, niin halvemmaksi se jäsenyys tulee. Nextoryn tilaus on alkaen 13,99 euroa kuukaudessa, jota vastaan saat lukea tai kuunnella rajattomasti kirjoja. Tuolla summalla saisit vaihtoehtoisesti yhden uuden kovakantisen kirjan.

Samat lait pätevät myös Elisa Viihteeseen, vaikkakin sen tarjonta on hieman enemmän ”hömppää”. Jos vertaa Elisa Viihdettä vaikkapa elokuvalippuun, niin alle yhden leffalipun hinnalla katsot kokonaisen kuukauden Elisa Viihteen tarjontaa. Kuten viikon takaisessa blogikirjoituksessani kerroin, joskus kannattaa myös kuluttaa, eikä vain laskea säästettäviä euroja.

Niin, ja Elisa Viihteestähän saa Elisan osakkeenomistajat joitakin hiluja takaisin osinkojen muodossa.

Muistathan myös ottaa kulutuksestasi kaiken hyödyn irti. Ostaessasi netistä tuotteita luottokortilla, sinun kannattaa valita sellainen luottokortti, joka tarjoaa jonkinlaisia bonuspisteitä. Olen itse käyttänyt Bank Norwegianin maksutonta luottokorttia, jota käyttämällä saan CashPointseja, joita vastaan saan myöhemmin Norwegianin lentoyhtiön lentoja.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Artikkeli pitää sisällään affiliate-markkinointia, eli julkaisija voi saada jonkinlaisen komission, mikäli innostut palvelusta tämän artikkelin kautta. Tilin avaaminen ei maksa sinulle kuitenkaan yhtään ylimääräistä.

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *