Sisältää mainoslinkkejä

Jatketaas pitkästä aikaa Talousblogilla tienaaminen -juttusarjaa. Olen kirjoittanut jo usemman artikkelin tästä aiheesta ja se tuntuu kiinnostavan lukijoita paljon. Pyrin tällä blogillani tekemään myös rahaa, sillä se auttaa minua taloudellisen riippumattomuuden tavoittelussa. Pitkäaikaisena haaveena minulla olisi joskus elättää itseni pelkästään tämän blogin avulla, mutta sen toteuttamiseen on vielä todella pitkä matka.

Olen tässä juttusarjassa esitellyt teille esimerkiksi Google AdSensen toimintaa ja kuinka paljon Googlen mainoksilla voi blogissa oikein tienata. Kävin läpi myös AdSensen kehnoja puolia ja miksi lopetin Google-mainostamisen blogissani.

Koska blogilla tienaamisen mahdollisuuksia on useita erilaisia, niistä monet vaativat kokonaan oman tekstin. Tämän blogikirjoituksen ajattelin omistaa affiliate-markkinoinnille, jota näkee nykyään niin blogeissa kuin myös Instagram-tileillä. Mitä affiliate-markkinointi on, miten sillä voi tehdä rahaa ja minkälaisia ajatuksia minulla on siitä? Siitä seuraavaksi lisää!

Lisätienestit blogi raha

Mitä on affiliate-markkinointi?

Affiliate-markkinointi, eli vapaasti suomennettuna kumppanuusmarkkinointi on markkinoinnin muoto, jossa maksetaan tulosten mukaan. Julkaisija mainostaa erilaisia palveluita ja saa mainostamilta firmoilta ”provikkaa”, mikäli hänen julkaisunsa kautta joku innostuu käyttämään mainostettua tuotetta tai palvelua.

Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa sitä, että bloggari lisää linkin blogiinsa ja tämän linkin kautta palvelua tai tuotetta ostaneista kaupoista julkaisija saa ennalta sovitun komission, eli palkkion. Jos lukija taas ei osta mitään, ei julkaisijakaan tienaa mitään.

Affiliate-markkinoinnissa julkaisija ja mainostaja tarvitsevat eräänlaisen ”välikäden”, joka toimii linkkinä näiden kahden välillä. Tunnettuja affiliate-toimijoita ovat mm. AdServiceAdtractionTradetracker ja *Daisycon*. Affiliate-linkit luodaan tavallisesti näiden toimijoiden avulla, kuten myös tapahtumien seurannat sekä komissioiden maksu.

Miten affiliate-markkinointi toimii?

Affiliate-markkinoinnilla voidaan myydä oikeastaan mitä tahansa. Parhaimmillaan julkaisija voi saada komissiota pelkistä liideistä, eli potentiaalisista asiakkaista. Tällöin asiakkaan ei tarvitse välttämättä ostaa mitään, että julkaisija saa tästä rahaa. Liidejä voi olla tilin avaaminen palveluun tai esimerkiksi palvelun ilmaisen kokeilujakson käyttöönotto.

Yleisin malli affiliate-markkinoinnissa on kuitenkin myyntiin perustuva malli. Yksinkertaisessa esimerkissä julkaisija mainostaa verkkokauppaa tarjoten linkin kyseiseen kauppaan. Blogin lukija menee linkin kautta verkkokauppaan ja päätyy tekemää siellä ostoksia. Tällöin julkaisija saa vähän mainostajasta riippuen joko kiinteän palkkion tai esimerkiksi asiakkaan ostoskorista tietyn prosenttiosuuden.

Miten minä käytän affiliate-markkinointia tässä blogissa?

Olen käyttänyt tässä blogissa affiliate-markkinointia vuodesta 2018 asti. Olen alusta alkaen halunnut pitää sellaisen linjan, että käytän blogissani vain sellaisia yrityksiä, joiden tuotteita tai palveluita itse käytän, sekä nämä palvelut auttaisivat jollain tavoin lukijaani vaurastumaan.

Tuosta periaatteesta erityisesti jälkimmäinen osan toteuttaminen on varsin haastavaa. Periaatteessa pitäisi siis myydä jotain, mutta samalla vaurastuttaa lukijaa. Haastava yhtälö, muttei silti suinkaan mahdoton.

Ennen kuin menen niihin mainostajiin, joita tässä blogissa käytän, voisin nostaa esille niitä mainostajia, joita en missään nimessä halua blogissani mainostaa. Affiliate-markkinoinnin kautta löytyy loputon lista erilaisia pikavippejä ja kulutusluottoja kauppaavia firmoja. Näitä on oikeasti ihan helkkaristi tarjolla bloggareille. Laajan valikoiman lisäksi nämä firmat tarjoavat kenties kaikista tuhdeimpia komissioita. Ymmärrätte varmaan, että korkeakorkoisesta pikavipistä on helposti varaa maksaa tuhti komissio sen tuoneelle julkaisijalle.

Tästä tuhdista huolimatta en ole lähtenyt näiden mainostajien matkaan. Mielestäni pikavippien ja kulutusluottojen mainostaminen olisi vastoin tämän blogin agendaa. Yksi meikäläisen suurimmista tavoitteista tälle blogille on lukijan sijoitusinnostuksen herättäminen sekä vaurastumisen mahdollistaminen. Tähän yhtälöön eivät korkeakorkoiset ja täysin typerät lainat sovi lainkaan.

Pienen etsimisen jälkeen olen onnistunut kuitenkin löytämään läjän sellaisia kumppaneita, joiden palvelut saattavat ihan oikeasti auttaa blogin lukijaa vaurastumaan. Voisinkin tässä yhteydessä käydä läpi nämä kaikki mainostajat, joita tässä blogissa esiintyy:

Osakevälittäjä Nordnetin avulla sijoittamaan

Nordnet on varmasti tuttu kaikille piensijoittamisen kanssa toimivien keskuudessa. Nordnetin kautta voi tehdä arvo-osuustilin, jonka kautta voi ostaa, myydä ja hallita osakkeita. Tämä Nordnet-yhteistyö on mielestäni malliesimerkki hyvästä ja molempia osapuolia (julkaisija ja lukija) palvelevasta mainonnasta.

Meikäläinen käytännössä innostaa lukijaa aloittamaan sijoittamisen Nordnetin kautta. Lukija saa Nordnetista alustan, jonka kautta voi harrastaa sijoittamista ja vaurastumista. Olen itse ahkera Nordnetin asiakas ja siellä lepääkin tällä hetkellä suurin osa omista sijoituksistani.

Jos olet kiinnostunut avaamaan arvo-osuustilin Nordnetiin, *tee se tämän linkin kautta*.

Hävikkiruokaa Matsmartista puoleen hintaan

Ruoka on meille kaikille pakollinen kulu, josta ei pääse eroon. Ruoka vie meiltä todella paljon rahaa joka päivä, joten omien ruokaostoksiensa valinnoilla voi säästää nopeasti isoja summia. Yksi potentiaalinen keino säästää ruokamenoissa on hävikkiruuan käyttäminen. Matsmart myy halvalla ruokaa, joka olisi muuten päätynyt hävikkiin.

Olen itse tilannut ruokaa Matsmartin kautta ja olen ollut tyytyväinen palveluun. Laskin, että säästin tilauksessani yli 50 % suhteessa mitä samat tuotteet olisivat maksaneet Prismassa. Toisin sanoen sain ruokavarastooni täydennystä alle puoleen hintaan. Nämä säästetyt rahat voin käyttää johonkin minua enemmän kiinnostavaan asiaan, kuten vaikkapa sijoittamiseen.

Jos olet kiinnostunut säästämään ruokamenoissasi hävikkiruuan avulla, pääset tästä Matsmartin verkkokauppaan.

Kokeile 14 päivää maksutta Nextoryn e-kirjoja

Nextoryn e-kirjat sopivat blogiini vallan mainiosti paristakin syystä. Ensinnäkin palvelua voi kokeilla 14 päivää maksutta, jonka aikana voit lukea tai kuunnella Nextoryn kirjavalikoimaa. Toinen hyvä pointti juuri sijoitusblogiin on se, että Nextory pitää sisällään paljon sijoittamisesta kertovaa kirjallisuutta. Omia löytöjäni Nextorysta olen käynyt läpi tässä blogikirjoituksessa.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan maksutta Nextorya päivää, voit *tilata kokeilun tämän linkin kautta*.

Kilpailuta sähkösi Sähkömittarin avulla

Jokainen meistä tarvitsee sähköä, joten sähkön kilpailuttaminen on meille kaikille enemmän tai vähemmän omaan talouteen vaikuttava asia. Sähkön kilpailutuksessa on sekin hauska juttu, ettei sähköyhtiön valinta näy lainkaan arjessasi. Samalla tavalla lataat puhelintasi tai sytytät asuntoosi valot, oli sinulla sitten käytössä kallis tai halpa sähkösopimus. Sähkön kilpailuttamisella voit helposti säästää rahaa tinkimättä yhtään elämäsi mukavuuksista.

Sähkön kilpailuttaminen on tehty nykyään varsin helpoksi. Netti on pullollaan monia erilaisia sähkön kilpailutukseen erikoistuneita sivustoja, jotka kilpailuttavat sähkösi parissa minuutissa, kuten vaikkapa Sähkömittari. Heität vain joitakin kilpailutukseen vaikuttavia asioita, kuten asumismuotoa tai asunnon kokoa. Sen jälkeen saat käteesi läjän erilaisia tarjouksia, joista voit poimia itsellesi mieluisimman.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan sähkösi kilpailuttamista, voit *Sähkömittarin kilpailutusta tästä*.

Hintavertailua verkkokauppoihin Hintaopas.fi kautta

Kannustan tämän blogin avulla kilpailuttamaan erilaisia asioita, sillä sen kautta säästää usein rahaa. Säästämisen lisäksi kilpailuttaminen pitää sinut paremmin ajantasalla yleisestä hintatasosta tuotteiden tai palveluiden ympärillä.

Koska maailmassa on niin paljon erilaisia tuotteita, et voi mitenkään olla perillä kaikkien tuotteiden hintatasosta. Sen vuoksi kannattaa käyttää ulkopuolista apua, jota tarjoaa Hintaopas. Hintaopas kilpailuttaa puolestasi verkkokaupat ja etsii sinulle halvimman kaupan. Jos olet vailla esimerkiksi tiettyä läppäriä tai älykelloa, kokeile Hintaoppaan kautta mistä löydät tuotteen halvimmalla.

Jos haluat kokeilla kilpailuttamisen ulkoistamista, *Hintaoppaan sivuille pääset tästä linkistä*.

Minkälaisia sudenkuoppia affiliate-markkinointi pitää sisällään?

Jos olet bloggaaja, vloggaaja, muu julkaisija tai muuten vain kiinnostunut affiliate-markkinoinnista, voisin käydä läpi vielä nopeasti touhun mahdolliset ongelmat tai muut hankaluudet.

Mainitsinkin jo tässä tekstissä pikavippifirmojen loputtoman valikoiman, mitä monet affiliate-toimijat meille tarjoavat. Pikavipit eivät valitettavasti edusta lähellekään sitä suurinta tuubaa, mitä affiliate-markkinointi saattaa meille tarjota. Pikavipit ovat kuitenkin kaikesta kyseenalaisuudestaan huolimatta ”ihan oikeita ja toimivia tuotteita”, mikä ei valitettavasti ole ihan itsestäänselvyys.

Tuotteet joskus ihan ehtaa shaibaa

Joskus selaillessani affiliate-kampanjoiden tarjontaa, törmäsin jonkinlaisen laidutuslääkkeeseen tai painonhallintaa tarjoavaan yritykseen. Kiinnitin ensimmäisenä huomiota kampanjan kieltämättä ihan houkuttelevaan hinnoitteluun. Julkaisijalle luvattiin muistaakseni 30 euroa jokaisesta tuotteen ilmaisnäytteen tilaajasta. Tuo ”ilmaisnäyte” piti sisällään noin seitsemän euron postimaksut, mutta huonompikin matikkapää laski seitsemän euron kulujen ja 30 euron komission välille jäävän ilmaa.

Tuota laihdutuslääkettä mainostettiin varsin hurjin väittein, kuten että sitä popsimalla paino voi pudota muistaakseni kuukaudessa helposti 10-20 kilogrammaa. Kyllähän siinä kohti alkoivat jo hälytyskellot soimaan. Viimeistään kyseisen firman googlettaminen katkaisi kamelin selkärangan. Tuon ilmaistuotteen tilaamisen jälkeen pitäisi osata katkaista tilaus, tai muuten sinulle tulee kuukausittain uusia pilleripurkkeja hintaan 40 e/kk. Netin keskustelupalstat pitivät sisällään lukuisia vihaisia kommentteja siitä, miten tuosta ilmaisesta kokeilusta ei tahdo päästä eroon, vaan uusia purkkeja tulee jatkuvasti postin mukana.

En ymmärrä kuka noihin tarjouksiin tarttuu, tai kuka haluaa mainostaa kyseisiä tuotteita. Affiliate-markkinoinnissa kuitenkin annat osittain omat kasvosi mainostamallesi yhtiölle, jonka vuoksi en ainakaan itse halua mainostaa mitään roskaa tässä blogissa.

Arvonta muuttuikin puhelinmyynniksi

Itse asiassa yhden roskan mainostaminen oli jo lähellä, mutta jätin sen omien testieni jälkeen tekemättä. Löysin joskus suuren suomalaisen teleoperaattorin nimellä mainostetun arvontakampanjan. Homma meni lyhykäisyydessään siten, että jättämällä yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköposti) kyseiseen kampanjaan, osallistuit kuukausittain puhelimien ja muiden
tuotteiden arvontaan.

Ennen linkkien lisäämistä päätin kuitenkin testata arvontaa. Jätin yhteystietoni ja jäin seuraamaan arvonnan etenemistä. Noh, en ole sen jälkeen saanut mitään infoa itse arvonnasta. En itse asiassa tiedä, että arvottiinko kampanjassa oikeasti yhtään mitään. Sen kuitenkin tiedän, että kyseisen operaattorin puhelinmyyjät tykkäsivät soitella minulle pari kertaa antamiini yhteystietoihin.

Tämä korostaa mielestäni sitä, että minun kannattaa mainostaa vain sellaisia palveluita, joita itse käytän, sekä joista itse oikeasti pidän.

Hankaluuksia komissioiden saamisessa

Lopuksi vielä mainitsen yhdestä ongelmasta, mihin olen affiliate-markkinoinnissa törmännyt. Joskus olen nähnyt tilanteita, joissa en saa minkäänlaista komissiota, vaikka palveluita on otettu tai tuotteita on ostettu blogini linkkien kautta. Nämä vähentävät kieltämättä uskoa palveluihin, jos varmasti tietämäsi kaupat eivät tuotakaan sinulle tuloja.

Lisäksi olen kokenut myös sellaisen tilanteen, jossa välikätenä toiminut affiliate-toimija vaipuu maan alle rahojesi kanssa. Lyhyesti selitettynä tilanne oli se, että minun affiliate-tililleni oli kertynyt rahaa useista eri komissioista. Kun tuli aika maksaa nämä komissiot tililleni, rahat katosivat johonkin. Niitä ei näkynyt enää affiliate-tililläni, mutteivat ne myöskään olleet ilmaantuneet pankkitililleni.

Kyselin asiasta useasti välikätenä toimineelle affiliate-toimijalle, mutta he eivät ikinä vastanneet viesteihini. Tiedustelin asiaa myös siltä yritykseltä, jonka palvelua mainostamalla olin komissioni saanut. He kertoivat maksaneensa heidän osuutensa tälle välissä olevalle toimijalle, mutta siitä eteenpäin he eivät osaa sanoa.

Tarinalla on kuitenkin osittain onnellinen loppu. Sain lopulta rahani reilun kuuden kuukauden odottamisen jälkeen. En kuitenkaan saanut koskaan ensimmäistäkään selitystä tai vastausta sille, mitä tässä välissä oikein tapahtui ja missä rahani olivat tuon ajan.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Loppupäätelmät: Affiliate-markkinoinnilla voi tehdä rahaa, mutta se ei ole helppoa

Jos minun tulisi tiivistää affiliate-markkinointi lyhyesti, tekisin sen seuraavasti; affiliate-markkinoinnilla voi tehdä rahaa, muttei se ole aivan helppoa. Ensiksi joudut etsimään timantit kaiken kuran keskeltä ja senkin jälkeen joudut miettimään tulokulmia minkä avulla ne sopivat sinun blogiisi.

Affiliate-markkinointi on suht helppoa, sillä välikätenä oleva toimija yhdistää julkaisijat ja yritykset. Kolikon toisella puolella kannattaa kuitenkin muistaa, ettei välikäsi tee tätä tietenkään ilmaiseksi. Välikäsi ottaa aina osansa. Oma lukunsa on tietenkin myös ne tilanteet, joissa sinä et julkaisijana kuitenkaan saa ansaitsemaasi palkkaa.

Blogilla tienaamisessa on mielestäni tärkeintä mainostaa vain sellaisia yrityksiä, joiden palveluita oikeasti käyttää ja jonka arvojen takana julkaisija on valmis seisomaan. Pidemmän päälle sellainen yhtälö ei varmasti ole toimiva, jossa

En tiedä pitäisikö minun puhua tässä Talousblogilla tienaaminen -juttusarjassa seuraavaksi vaikuttajamarkkinoinnista, jota teen POP Vakuutuksen kanssa. Olen kohta puolitoista vuotta kannustanut lukijoitani kilpailuttamaan vakuutuksiaan. Tähän olen antanut porkkanaksi alennuskoodin POP Vakuutuksen tuotteisiin, eli koodilla ”INSSIN” saat 25 euroa alennusta kaikista POP Vakuutuksen vapaaehtoisista vakuutuksista.

Vaikuttajamarkkinoinnissa on osittain samoja piirteitä kuin affiliate-markkinoinnissa, mutta sillä erotuksella, että minun ja POP Vakuutuksen välissä ei ole ylimääräisiä toimijoita. Sen vuoksi se on paljon suoraviivaisempaa. Siinä ei ole välikäsiä viemässä osaa rahoistani, eikä toisaalta tarvitse jännittää sitä, että välikäsi hukkaa rahani ennen kuin ne saapuvat pankkitililleni.

Ennen seuraavaa tekstiä voit tutustua alta muihin blogilla tienaamiseen keskittyviä tekstejäni.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *