Pienen paussin jälkeen löysin itseni jälleen eräästä sijoitusaiheisesta haastattelusta, joita on ehtinyt kertyä jo muutama blogin olemassaolon aikana. Tosin tällä kertaa uutena lisämausteena oli haastattelun tekeminen oikein videokuvan kanssa.

Olen aiemminkin kirjoitellut vähän behind the scenes -tyyppisiä juttuja erilaisista haastatteluista, joten tehdään tästäkin kerrasta sellainen. Nämä haastattelut ovat aina mieluisia kokemuksia, joskin niitä tulee yhä jännitettyä jonkun verran. En tiedä pääseekö tuosta koskaan täysin ylitse.

Tämä viimeisin haastattelu liittyy Nordnetin #minäsijoitan -sarjaan, jossa Tuomas Tuominen jutustelee erilaisten yksityissijoittajien kanssa. Minun jaksoni oli sarjan historian toinen haastattelu, eli formulatermein sijoituin eturiviin.

#minäsijoitan

Viimeinkin videolle

Jos peilataan haastattelua aiempiin kokemuksiini, niin nyt olin ensimmäistä kertaa haastattelussa, joka videokuvattiin. Nämä haastattelut, joista jää jälkipolville käteen ääntä tai jopa kuvaa, ovat aina vähän entistä jännempiä. Jos keskiverrolle ihmiselle oman äänen kuuleminen tuntuu oudolta, niin kuvan kera sama fiilis menee varmaan potenssiin kymmenen.

Yksi koronaviruksen parhaita puolia on ollut etäosallistumisen vakiintuminen tilanteeseen kuin tilanteeseen. Näin Kehä III:n ulkopuolella asuvana minulta on jäänyt monia sijoitusaiheisia tapahtumaa (kuten yhtiökokoukset) väliin välimatkojen vuoksi, mutta korona-aikana pääsee pelipaikoille myös täältä böndelän puolelta.

Vaikka olen tehnyt vuosien varrella suht säännöllisesti yhteistyötä Nordnetin kanssa, en ollut tavannut Tuomasta koskaan ennen tätä haastista. Ennen kuin lyötiin nauhoitus päälle, olimme jutelleet ehkä viitisen minuuttia, mutta siitä huolimatta saatiin aikaan tosi hyvä vuoropuhelutyyppinen haastattelu.

Blogissa pintaa syvemmälle

Haastattelusta tuli melko pitkä, vajaat 30 minuuttia, mutta sen aikana saimme Tuomaksen kanssa käytyä aika monta eri aihetta läpi. Jos jakson katsomisen jälkeen kiinnostaa uppoutua syvemmin videolla käytyihin asioihin, täällä blogissani on vähän pidempiä tarinoita näistä aiheista:

Näiden viiden linkin lisäksi nostaisin esille myös aikajana-sivun, jonka myötä on helpompi asetella sijoitustaipaleeni tapahtumat kronologiseen järjestykseen.

Miten videoitava haastattelu erosi aiemmista?

Jos vertaa videohaastattelua perinteiseen lehtihaastatteluun, niin sen etuja on ainakin se, että sieltä haastattelusta on vaikeampi lähteä poimimaan pelkkää toimittajaa kiinnostavia pointteja itse juttuun.

Lehtihaastatteluista olen joskus manaillut sitä, että esimerkiksi rahastosijoittaminen sivuutetaan aina täysin ”tylsänä aiheena”, mutta sen sijaan joku yhden lauseen mittainen toteamus jostain onnistumisesta tai epäonnistumisesta osakepoiminnassa nousee jopa otsikkoon asti.

En lähde tämän enempää spoilaamaan haastiksen käänteitä. Alapuolen upotteesta voit katsoa tuon haastattelun kokonaisuudessaan. Voit myös katsoa videon suoraan YouTubesta täältä.

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *