Muistanette vielä sen, kun syyskuun alussa juhlistin 100 000 euron nettovarallisuuteni ylittymistä. Yhden ylimääräisen nollan saavuttaminen oli pitkäaikainen tavoitteeni ja sen vuoksi myös varsin odotettu iso virstanpylväs.

Samaisessa tekstissä kyselin myös teiltä lukijoilta siitä, miten minun tulisi palkita itseni tämän rajapyykin ylittämisestä. Ehdotuksia tuli todella paljon, iso kiitos siitä. Kommenteissa mainittiin täytekakkua, aitoa mustekynää, ravintolakäyntiä vähän eksoottisemmassa ravintolassa, arvokasta rannekelloa, sähköpyörää ja monta muuta hyvää ideaa.

Näistä omaan makuuni eniten toimi sähköpyörä, jonka ostoa olen ihan oikeasti pyöritellyt päässäni. Olen viimeisen 1,5 vuoden aikana oppinut arvostamaan pyöräilyä yhä enemmän. Työ-, koulu- ja harrastusmatkat ovat kaikki alle kahden kilometrin matkan päässä, joten auton käyttö on sinänsä järjetöntä. Esimerkiksi JYPin peleistä kotiutuminen on (hassua kyllä) kahden kilometrin kotimatkasta huolimatta nopeampaa jalan, kuin autolla. Polkupyörän nopeudesta nyt puhumattakaan.

Luultavasti investoin vielä jossain vaiheessa sähköpyörään, mutta aihe ei ole nyt ajankohtainen. Tätä blogikirjoitusta tehdessä Jyväskylä saa ylleen ensilunta, jonka vuoksi ei hirveästi houkuta laittaa rahaa kiinni polkupyörään. Toisaalta, ehta business man näkisi tässä tilanteessa hyvän tinkimismahdollisuuden. Noh, jätetään aihe nyt kuitenkin sikseen.

Mitä ostin itselleni palkinnoksi?

Vaikka sähköpyörän hankkiminen jäi, löysin itselleni sopivan ja viimeisen kuukauden aikana varsin kovasti kulutetun palkinnon. Olen nimittäin panostanut useiden satojen eurojen edestä kotitoimiston rakentamiseen.

Aiemmin minulla on ollut rehellisesti sanoen ihan paskat työolot kotona. Tai ainakin siihen nähden, miten paljon teen työtä kotona. Käytän tähän blogiin 15-20 tuntia viikossa, sekä sen lisäksi teen satunnaisesti pääasiallista työtäni kotoa käsin etänä. Parhaimpina viikkoina saatan siis hakata läppäriä kotioloissa yli jopa 30 tuntia.

Ehkä suurin ja näkyvin investointi on ollut sähkösäätöisen työpöydän hankkiminen. Vanha työpöytäni oli ostettu käytettynä 25 eurolla, ja kauppaan kuului myös varsin huono työtuoli. Noiden ostamisen aikoihin en tehnyt läppärillä oikeastaan mitään työkseni, joten sen vuoksi minua ei myöskään kiinnostanut panostaa ergonomiaan.

Investointi myös omaan terveyteen

Huonot työvälineet ovat näkyneet minulla niskakipuina, kun olen saattanut viettää useita tunteja putkeen huonossa asennossa kirjoittaen. Ainakin tällä lyhyellä kuukauden otannalla ollaan otettu askel parempaan sen suhteen, vaan täysin oireeton en vieläkään ole. Seuraava askel kipujen voittamiseen on varmaan uimahallin kausikortin hankinta, jota pidän enemmän investointina itseensä kuin yleisenä huvituksena.

Tuon sadan kilon ylittämisen myötä ostin itselleni sähkösäätöisen pöydän, jotta voin tehdä nyt tarvittaessa vaikka seisten töitä. Kipinä ostamiselle tuli työpaikan toimistolta, jossa olen päässyt kokemaan sähköpöydän mahtavuuden. Pitkää päivää jaksaa vääntää paljon paremmin, kun voit säätää työpöytääsi mielesi mukaan.

Pöydän lisäksi tuoli vaihtui parempaan ja enemmän säädettävään. Ostin myös parit lisänäytöt, jotta kirjoittaminen on aiempaa helpompaa. Tälle kokonaisuudelle tuli hintaa noin 500 euroa, jota en pidä lainkaan pahana.

Jos tämä investointi vähentää vaikkapa 5 iltaa päänsärystä, ollaan tuo koko summa varmaan jo säästetty. Minähän saan nykyään jo hieman palkkaa tämän blogin pyörittämisestä, joten niskakipujen vuoksi missattu ilta näkyy ihan oikeasti lompakossani.

Hauska juttu oli myös vanhan työpöydän sekä -tuolin hävittäminen Torissa. Reilut kaksi vuotta sitten 25 eurolla hankittu setti vaihtoi omistajaa 40 eurolla. Meikäläinen taitaa olla Keski-Suomen toiseksi kovin kauppamies heti Aki Palsanmäen jälkeen. Ei vaan.

Yleisenä Torin käyttämisen vinkkinä kerrottakoon, että panostakaa niihin myynti-ilmoituksiin jos haluatte rahaa. Ottakaa kunnon kuvat, ja kertokaa kaikki oleellinen myytävästä tuotteesta jo heti ilmoituksessa, kuten mitat, minkälaisia virheitä tuotteessa mahdollisesti on, sijainti sekä mahtuuko tuote normaaliin henkilöautoon. Säästää pirusti aikaa, kun ei tarvitse renkaanpotkijoille vastata samoja asioita.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Palkinto ollut ahkerassa käytössä – ja se näkyy pian myös teille

Loppuun pieni paljastus blogin lukijoille. Kannattaa katsella tätä blogia sillä silmällä, ettette välttämättä näe sitä jatkossa enää tämän näköisenä.

Olen nyt viimeisen 10 viikon aikana rakentanut hiljalleen täysin uudenlaista blogia, jossa nykyinen Bloggerin alusta siirtyisi WordPressin päälle. Olen aika ailla alkutekijöistä asti suunnitellut ulkoasultaan täysin uudennäköistä blogia, joka toivottavasti näyttää paremmalta ja antaa aiempaa paremman käyttäjäkokemuksen lukijalle.

Uudistettu blogi tulee näkymään ainakin minulle, sillä WordPressin avulla kirjoittaminen tulee nopeutumaan ja helpottumaan. Blogger on alustana sen verran köpönen, että sen kanssa tuhraantuu joskus aikaa ihan typeriin asioihin. WordPress taipuu huomattavasti paremmin erilaisiin kikkailuihin, joita minulla on tarkoituksena kokeilla jatkossa tässä blogissa.

Olen pitkään miettinyt sitä, että missä kohti uskallan kertoa teille tästä projektista. Liian aikaisin en halunnut nostaa asiaa tapetille, sillä se tuo paineita julkaisuun. Nyt näyttäisi sille, että uudistettu blogi näkee päivänvalonsa vielä marraskuun aikana. Kaikki ulkopuolisten apua vaativat asiat ovat pikkuhiljaa selätetty, joten kaikki on enää kiinni oman työni osuuden viimeistelystä. Sen jälkeen voidaan tuutata uusi alusta teille ihmeteltäväksi. Tällä hetkellä takana on jo yli 100 tuntia tehtyä työtä, mutta silti tekemistä riittää vielä yllin kyllin.

Kirjoitan tästä blogin muutoksesta ihan oman blogikirjoituksen, jossa kerron vähän enemmän päätöksen taustasta. Alustan vaihto tuo minulle myös uuden aikakauden bloggaamisen tienesteihin, sillä jatkossa alan maksamaan blogin ylläpitämisestä rahaa.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *