Pienen tauon jälkeen voidaan jälleen palata osinkoihin keskittyvään juttusarjaan, jossa käyn läpi vuosi kerrallaan omia osinkotulojani. Tämä juttusarja kantaa nimeä Katsaus osinkovuoteen, ja seuraavana vuorossa on sen neljäs osa.

Ensimmäisessä osassa kerron ensimmäisistä osinkovuosistani ja homman alkamisesta. Toisessa osassa kerron teille opintolainasta ja ulkomaisista osingoista. Kolmannessa osassa oli vuorostaan aiheena se, miten ASP-säästäminen tuli kilpailemaan osinkojen kanssa.

Tämä osa kertoo vuodesta 2017 ja sen kohokohtaa ei tarvitse kauaa etsiä. Omistusasunnon hankinta oli ehdottomasti suurin juttu, sillä ensiasunnon osto oli pyörinyt mielessäni jo vuosia. Suoranaisestihan oman asunnon hankinta ei liity mitenkään osinkoihin, paitsi että asuntoon laitettavat eurot ovat aina jossain määrin ”pois” osakemarkkinoilta ja sitä kautta osingoista.

Seuraavaksi lähdetään perkaamaan vuoden 2017 tapahtumia ja osinkoja!

Vuosi 2017: yhä kasvun tiellä (2 285,71 euroa)

Jos aiempina vuosina olen kerskunut osinkojen rajulla kasvukäyrällä, nyt viimeistään asunnon hankinta heikensi kasvukäyrän varsin olemattomaksi. Mutta kuinka olemattomaksi, palataan siihen kohta uudestaan.

Vuonna 2017 salkkuun oli eksynyt kolme uutta yhtiötä, ja sain osinkoja jo 18 eri yhtiöstä, kun edellisvuotena lukema oli 15 yhtiötä. Vaikka yhtiöitä oli jo suht pitkä liuta, osinkojen hajautus oli varsin kehnoa. Nordea raapi piirakasta yli neljänneksen ja TOP4-yhtiöt yli puolet.

Kuten edellisessä raportissa kirjoittelin, keventelin Fortumia aika kovalla kädellä vuoden 2016 loppupuolella. Minua vähän pelotti tuolloin Fortumin ja sen osingon tulevaisuus, koska sähköverkkojen myynnistä tullut jättikassa näytti jakautuvan vain hiljalleen osinkoina omistajille, eikä sitä investoitu. Tuossa vaiheessa ei ollut varmaan edes arvauksia Uniperin ostosta.

Yhteensä osinkoja tipahteli tililleni vuoden 2017 aikana 2 285,71 euroa. Asunnon ostosta ja Fortumien keventämisestä huolimatta osinkopotti jatkoi yhä kasvua, mistä olen jälleen kerran tyytyväinen. Toki samaan aikaan kasvu myös heikentyi näistä, eli nyt ei kyetty aivan edellisvuosien tapaiseen kasvuun.

Vuonna 2017 sain osinkoja yhteensä 45 kertaa. Koska vuotta aiemmin lukema oli vain 31 kertaa, tässä saatiin kuitenkin hyvää kasvua. Osingot alkoivat yhä enemmän jakautua ympäri vuotta, joskaan tasaisesta jakautumisesta ei voinut mitenkään vielä puhua.

Osinkovuosi 2017 tiivistettynä:

  • Osinkoja 18 eri yhtiöstä
  • Osingot 8,40-585 euroa per yhtiö
  • Osinkoja 12 kuukautena, eli ensimmäistä kertaa läpi vuoden
  • Osingot tulivat 45 erässä
  • Asunnon ostosta huolimatta osinkojen kokonaismäärä kasvoi yhä
  • ASP-korot muodostivat ison siivun vuoden 2017 sijoitustuotoista

Kumulatiiviset osingot yhteensä: 6 420,26 euroa

Vuoden 2017 päätteeksi olin ehtinyt kerätä osinkoja koko historian aikana yhteensä 6 420,26 euron edestä. Muistan tuohon aikaan laskeneeni ensimmäisiä kertoja, että vuoden 2019 aikana saattaa ensimmäistä kertaa puhjeta kova kymppitonnin rajapyykki.

Alapuolen diagrammi paljastaa hyvin sen, miten ensiasunnon hankinta sai jo useamman vuoden kestäneen osinkojen kasvun tasoittumaan. Toisaalta diagrammin ulkopuolelta mainittakoon, että sain vuonna 2017 noin 700 euron arvoiset ASP-tilin korot, mikä sai kyseisen vuoden sijoitustuotot näyttämään kokonaisuudessaan mukavalta.

Osinkojen ja ensiasunnon hankinnan lisäksi minulle jäi vuodesta 2017 käteen jotain, mitä pitelet tällä hetkellä käsissäsi. Tämä par’aikaa lukemasi blogi koki syntymänsä keväällä 2017, eli siitä lähtien olen rustannut ajatuksiani ylös tämän blogin taakse.

Tässäpä vuoden 2017 tapahtumat pääpiirteittäin. Vaikka asetuin asuntovelalliseksi, jo seuraavana vuonna tein uusia isoja peliliikkeitä, kun palasin opiskelemaan. Miten hyvin osingot kestivät paluun opiskelijaelämään?

Katso myös muut osinkoaiheiset tekstit:

 

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *