Aloitin aiemmin uuden osinkoihin keskittyvän juttusarjan, jossa käyn läpi vuosi kerrallaan omia osinkotuottojani. Nimesin juttusarjan nimellä Katsaus osinkovuoteen, ja sen ensimmäisessä osassa pureskelin poikkeuksellisesti kahden vuoden tapahtumat läpi.

Jatkossa käyn yhdessä postauksessa läpi yhden vuoden osinkotapahtumat ja tällä kertaa vuorossa on vuosi 2015. Se oli minulle henkilökohtaisesti vuosi, jolloin aloin hyödyntämään opintolainaa sijoittamisessa ja jonka vuoksi varallisuuteni kasvoi entistä rajummin.

Vuodesta 2015 minulle on jäänyt myös vahvasti mieleen Nordea, joka rynni salkkuni piikkipaikalle melkoisella ylipainolla. Jälkiviisaana voidaan todeta, että tässä tein virheen, mutta ei keskitytä tässä artikkelissa siihen. Oli siellä salkussani monia muitakin yhtiöitä.

Osingot ulkomailta

Vuosi 2015: osingot kasvavat (1 370,15 euroa)

Minun sijoitushistorian kolmas osinkokevät jatkoi linjaa mikä luotiin kahden ensimmäisen vuoden aikana: osinkojen kasvutahti pysyy hurjana. Osittain siihen vaikutti opintolainan hyödyntäminen, osittain myös jo saavutettujen osinkojen uudelleensijoittaminen alkoi tehdä tulosta.

Vuonna 2015 keräsin osinkoja jo peräti 12 eri yhtiöstä, mitä pidän aika hyvänä suorituksena kolmen vuoden sijoittamisen jälkeen. Salkussani alkoi olla jo tässä vaiheessa varsin hyvää hajautusta. Yksi syy miksi olin jo tuolloin tyytyväinen salkkuni hajautukseen, liittyi maantietoon. Olin jo edellisvuotena aloittanut sijoittamisen ulkomaille.

osinkoja ulkomailta

Kuten yltä näitte, vuonna 2015 keräsin osinkoja neljästä ulkomaisesta yrityksestä, kun salkussani oli AT&T:tä, H&M:ää, HCP Incia ja Johnson & Johnsonia. Näistä viimeisintä muistan ostaneeni ensimmäistä kertaa samana päivänä, kun Alexi Laiho isännöi 100 guitarist from Hell -tapahtumaa. Flunssassa katselin tapahtuman striimiä ja imeskelin JNJ:n tuoteperheeseen kuuluvia Bafucineja, mikä oli ikään kuin ”viimeinen syy” hankkia Johnson & Johnsonin osakkeita.

Ulkomailta hamusin ensimmäisenä salkkuuni osinkoaristokraatteja ja osinkokuninkaita, eli pitkään osinkoansa kasvattaneita yrityksiä. Näistä yhtiöistä AT&T ja HCP Inc (nykyään Healthpeak Inc) olivat osinkoaristokraatteja, JNJ:n olessa osinkokuningas. Nyttemmin HCP Inc on tosin menettänyt oman tittelinsä. Katso lista kaikista osinkokuninkaista täältä.

Yhteensä osinkoja tipahteli tililleni vuoden 2015 aikana 1 370,15 euroa. Myös kolmas osinkovuosi tarjosi hurjasti kasvavia osinkoja, mistä olen tietenkin tyytyväinen.

Eli ulkomaat olivat vahvasti läsnä vuoden 2015 osingoissa. Tämän lisäksi vuoden kohokohtiin kuuluivat aiempaa useammat osingot. Koska salkussani alkoi olla yhtiöitä rapakon takaa, missä osinkoja maksetaan kvartaaleittain, minun ei tarvinnut enää tyytyä vain yhteen osinkokertaan per yhtiö.

Vuonna 2015 sain osinkoja yhteensä 18 kertaa, jakautuen joten kuten ympäri vuotta. Osinkotuloja sain kahdeksana eri kuukautena, eli vain neljänä kuukautena salkkuuni ei tullut laisinkaan osinkoja.

Osinkohistoria

Osinkovuosi 2015 tiivistettynä:

  • Osinkoja 12 eri yhtiöstä
  • Osingot 5-403 euroa per yhtiö
  • Osinkotuloja kahdeksana eri kuukautena
  • Ensimmäiset osingot ulkomailta
  • Ensimmäiset kvartaaliosingot

Kumulatiiviset osingot yhteensä: 1 980,05 euroa

Aiemmassa julkaisussani puhuin siitä, miten vertasin ensimmäisen vuoden osinkojani (79 euroa) kahden viikon ruokaostoksiin, sekä toisen vuoden osinkoja 530 euroa) autoni diesel-veron kuittaamiseen. Kolmannen vuoden osingoista minulla ei ole yhtä selvää ”vertauskuvaa”, mutta muistelen verranneeni sitä mm. puolen kuukauden palkkaan silloisessa työpaikassani.

Vuoden 2015 päätteeksi olin ehtinyt kerätä osinkoja lähes 2 000 euron verran, tarkalleen ottaen 1 980,05 euron edestä. Muistan harmitelleeni kahden tonnin rajan jäämistä vajaaksi. Osinkoni yli tuplaantuivat edellisestä vuodesta, mistä voidaan kiittää opintolainan hyödyntämistä.

Kasvavat osingot

Vuonna 2015 oma kiinnostukseni osinkosijoittamista kohtaan oli varmaan kaikkien aikojen huipussaan. Miksipä ei olisi ollut, koska kasvuvauhti oli hurjaa. mikä luonnollisesti motivoi entisestään perehtymään aiheeseen ja kasvattamaan salkkua. Tuolloin salkkuni sisälsi myös 100 % osinkoyhtiöitä, eli Superrahastojen ostoa ei oltu vielä aloitettu.

Tässä vuoden 2015 tapahtumat. Seuraavassa julkaisussa käydään läpi vähemmän yllättävästi vuosi 2016. Kyseisen vuoden aikana karistelen itsestäni pois opiskelijan statuksen, mikä luonnollisesti vaikutti mm. omaan tulotasooni positiivisesti.

Katso myös muut osinkoaiheiset tekstit:

 

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *