Tällä kertaa sukellamme blogissa jälleen bloggaamisen maailmaan. Olen kirjoittanut teille tasaisin väliajoin myös bloggaamisesta, sillä se liittyy vahvasti omaan yritystoimintaani. Vaikka lähes aina hieman jännitän ennakkoon sitä, miten hyvin bloggaamisesta kertovat artikkelit istuvat sijoitusblogiin, lähes poikkeuksetta saan näistä artikkeleista positiivista palautetta. Sen vuoksi uskaltaudun kirjoittamaan näistä lisää.

Aiemmin olen esitellyt teille esimerkiksi blogitulojani, Googlen AdSensen käyttöä, blogin uudistamista ja monia muita aiheita bloggaamisen tiimoilta. Tänään esittelen teille erästä casea, missä sain blogiini yllättävää liikennettä kuin salamaniskusta.

Ehkä erikoisinta tässä casessa on vieläpä se, että allekirjoittanut itse liikkui massan mukana, ja siitäkin huolimatta yllätyin tästä ilmiöstä. Mistä on oikein kysymys? No televisiostahan tämäkin tapaus sai alkunsa.

Ylen kesäuusinnat

Ylen lähetykset ajavat ihmisiä blogiini

Jotkut teistä saattavat muistaa allekirjoittaneen artikkelin vuoden alusta, kun kirjoitin teille Ylen näyttämästä tv-sarjasta nimeltä Sadan vuoden talo. Ohjelma keskittyy omakotitaloprojektiin ja siinä sivussa siinä riitti rutkasti pohdintaa mm. suomalaisten asumiskuvioihin sekä asuntoon käytettäviin rahamääriin.

Tiistaina 7.6.2022 katselin tyytyväisenä Ylen Aamu-TV:tä. Lähetyksen jälkeen televisio unohtui päälle, jonka jälkeen korviini kantautui tuttu tunnari: Sadan vuoden talo on alkanut taas pyörimään televisiossa. En malttanut olla sulkematta televisiota, vaan päätin katsastaa tämän jakson uudelleen muutaman kuukauden tauon jälkeen.

Ohjelmaa katsellessa muistin tietenkin oman blogikirjoitukseni, enkä voinut vastustaa kiusausta googlata ohjelman nimeä. Tämä blogini jota parhaillaan luet sijoittui ohjelmaa hakiessa ehkä noin kuudenneksi, mikä voi kuulostaa keskinkertaiselta tulokselta, mutta minua ennen oli vain lähinnä Ylen ja tuotantoyhtiön omia sivustoja. Olin siis ensimmäisenä ”ohjelman ulkopuolisena tahona” hakutuloksissa.

Klikkasin itseni vaistomaisesti blogiin ja lähdin lukemaan vanhaa artikkeliani. Joskus on mukavaa verestää omia muistoja ja lukea omaa tuotantoa. Etenkin tämä toimi nyt, kun taustalla pyöri kyseinen ohjelma, josta olin talvella kirjoittanut.

Suoraan luetuimpiin artikkeleihin

Allekirjoittaneella on blogikirjoituksen perässä eräänlainen luetuimmat-osio, joka toimii automaattisesti. Se kaivaa siihen muistaakseni viime päivien kolme luetuinta artikkelia, eli sen tarkoituksena on ikään kuin boostata tällä hetkellä menestyneimpiä artikkeleja.

Sadan vuoden talo oli päätynyt tässä tilastossa kärkisijalle. Vähän hassusti ensimmäinen ajatukseni oli huolestuminen. Kiitos viime kuukausien pörssilaskun, sijoitusblogini lukijamäärät ovat olleet tavallista huonompia. Näköjään salkun niiaaminen kurittaa meitä sijoitussisällön luojia myös salkun ulkopuolellakin.

Nähdessäni Sadan vuoden talon keikkumassa kärkipaikalla, ensimmäinen ajatukseni oli se, että meneekö blogillani nyt niin surkeasti, että minun oma yksittäinen vanhan artikkelin lukeminen vie julkaisun heti piikkipaikalle luetuimpiin. Tämä oli ensimmäinen ajatukseni tilanteessa.

Pian aloin kuitenkin miettimään pidemmälle. Jos minä olen ohjelman innoittamana tullut lukemaan puoli vuotta sitten julkaistua blogikirjoitusta, voisiko joku muu tehdä samoin? Huvin vuoksi kaivelin esiin blogini tarkemmat statistiikat ja yllätyin positiivisesti: Sadan vuoden taloa käsittelevä artikkelini trendaa ihan oikeasti.

Sadan vuoden talo uusinta
Pystytkö arvioimaan kuvasta ne kaksi kertaa, jolloin Sadan vuoden talo tuli ulos telkkarista?

Viimeiseen vuorokauteen Sadan vuoden taloa käsittelevä artikkeli oli kerännyt yli tuhat lukukertaa. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että tämä määrä on tuplaten se määrä, mitä artikkeli keräsi julkaisuvaiheessaan talvella.

Allekirjoittanuthan näkee melko hyvin analytiikan kautta jopa sitä, mitä ihmiset tekevät sivustollani juuri kyseisellä hetkellä. Pystyin seuraamaan jakson aikana jopa sitä, miten lukijamäärät kehittyvät. Koko jakson ajan lukijoita pyöri aihetta koskevassa blogikirjoituksessa noin 30 henkilön verran. Jakson päätyttyä väkimäärä keveni, mutta pitkin päivää artikkelissa oli jatkuvasti jonkin verran lukijoita.

Vastaavia on sattunut aiemminkin – yleensä haastattelujen muodossa

Sadan vuoden talon tuoma boosti oli mukava piristysruiske hyvään saumaan. Allekirjoittaneella on ollut vähän motivaatio-ongelmia sijoitusbloggaamisen kanssa viime aikoina, koska lukijamäärät ovat olleet laskusuunnassa. Samaan hengenvetoon sanon kuitenkin sen, ettei varsinainen sijoitusinto ole laantunut yhtään, pelkkä kirjoittaminen ja sisällöntuotanto tökkii nyt.

Vastaavanlaisia asioita tapahtuu blogissa satunnaisesti, joskaan ei aina lähimainkaan näin suuressa mittakaavassa. Aiemmin suurimmat yllättäen tulleet lukijapiikit ovat kohdistuneet blogiin yleensä omien haastattelujeni aikaan. Jos olen päässyt ääneen jossain vähän isommassa mediassa, hyvin usein sitä kautta porukka löytää tiensä sivustolleni.

Joskushan minulle on käynyt niinkin, että en ole tiennyt minusta tehdyn haastattelun tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta olen huomannut sen oman blogini analytiikan kautta, kun ihmisiä roikkuu linjoilla tavallista enemmän. Tätähän eivät monet tiedä, että joskus isot mediat tekevät haastatteluja ”varastoon”, josta ne julkaistaan joskus jopa viikkojen päästä niiden tekemisestä, eikä välttämättä haastateltavalle ilmoiteta asiasta ennakkoon.

Joskus myös muista tehdyt haastattelut aiheuttavat ylimääräistä liikennettä täällä päässä. Esimerkiksi ex-jääkiekkoilija Tommi Kovasen oltua mediassa lähes poikkeuksetta Kovasen elämäkertaa käsittelevä julkaisuni herää eloon.

Sadan vuoden talo näyttää tulevan seuraavan kahden viikon ajan joka arkipäivä kello 18:30 Yle TV1 -kanavalta ja uusintana seuraavana päivänä kello 9:30. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan sitä, kuinka paljon tämä uusintakierros tuo tulevina päivinä sivustolleni uusia vierailijoita.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

4 kommenttia kohteessa “Ylen kesäuusinnat ajavat nyt reilusti lukijoita blogiini

 1. Nimetön kommentoi:

  Itselläkin sijotukset olla möllöttää kuten ennenkin. Kurssilasku on viennyt itseltänikin motivaatiota lueskella blogeja ja sama ilmiö näkyy sharevillessäkin pienentyneenä aktiivisuutena.

 2. Oliver kommentoi:

  Tää sijoitusinnon lasku on mun mielestä hassu korrelaatio, koska itselle tuppaa käymään päin vastoin. Koska olen netto-ostaja, hintojen ollessa ylhäällä ja kaiken mennessä hyvin nostan vähän kytkintä sen seurauksena, ettei ole oikein ostettavaa eikä mitään mistä huolestua.

  Kun taas pörssi alkaa laskettelemaan aktivoidun vähän enemmän tutkimaan yhtiöitä, koska ne alkavat omasta mielestäni olemaan järkevämmin arvostettuja ja siksi mielenkiintoisempia ostaa. Lisäksi hyvinä aikoina kaikilla tuntuu menevän hyvin, mutta lasku aikana eroja alkaa syntyä enemmänkin.

  Ehkä tässä on taustalla on se että olen sen verran varovainen etten noihin hype-lappuihin osaa lähteä mukaan kuin harvoin ja hyvin pienesti niin jää se nousueuforia vähän kokematta.

  • RJW kommentoi:

   Hype-yhtiöistä puheenollen, mulle tuli välittömästi mieleen Harviasta kirjoittamani jutut vuosina 2020-21. Tein silloin vuodessa 1-2 kpl Harvia-aiheisia tekstejä, ja ne keräsivät aina todella paljon lukijoita. Näin vähän itseäni dumaten voisin jopa sanoa, etten tuonut niissä teksteissä edes mitään hirveän uusia näkökulmia ilmi, eli tekstit olivat mielestäni keskinkertaisia. Siitäkin huolimatta lukukertoja sateli tosi paljon ja niitä jopa kehuttiinkin.

   Jos miettii asiaa bloggaajan vinkkelistä, niin näistä hype- tai muuten vain hyvin menestyneistä yhtiöistä kannattaa todellakin kirjoittaa, jos haluaa saada paljon lukukertoja. Kurssilasku ei ole seksikäs aihe, mutta kurssinousu on. Jännä nähdä miten sisällöntuottoni jatkuu mikäli lasku kestää pidempään. Pohjimmiltaanhan meikäläinen kirjoittaa tasan niistä asioista, jotka minua kiinnostavat ja joista saan leivottua helposti tekstejä, mutta valehtelisin jos väittäisin, etten tekisi päätöksiä myös analytiikan pohjalta.

   Kyllähän se jotain nykytilanteestakin kertoo, että kesäkuussa luetuimpia artikkeleja tällä sivustolla ovat olleet Sadan vuoden talo, ensiasunnon osto, museoajoneuvot ja oma Mersuni, yleiset säästövinkit sekä auton liikennekäytöstä poistot. Itse sijoittamiseen keskittyvä sisältö on hiljentynyt todella paljon, mutta vähän viihteellisempi sekä erilaisiin sijoitusvinkkeihin perustuvat sisällöt trendaavat nyt.

   • Oliver kommentoi:

    Näinhän se taitaa olla että ne kurssiraketit tuppaavat kiinnostamaan. Mutta nyt kun otit Harvian puheeksi niin itseäni ainakin kiinnostaisi juuri tällä hetkellä mietinnät yhtiön tulevaisuudesta kun huipulta on tultu jo puolet alas. Onko maailmanvalloitus peruttu vai otettu vain vähän happea välillä?

    Kamux toinen vastaava yhtiö, josta on otettu ilmat pihalle. Nousun aikana en noita kumpaakaan sen kummemmin jaksanut tutkia kun tuntuivat niin kallillta, mutta tässä kevään mittaan molempia ostanut kun hinnat ovat kuin black fridayn aikana.

    Ja tästä alennusmyynti analogiasta voidaan jatkaa vielä sen verran että hinnoillehan kävi kuten teknologialle tuppaa marraskuun lopulla käyvän. Hinta tuntui ohittamattomalta, joten oli pakko ostaa, mutta joulun jälkeen kaupassa käydessä huomaa että samaa tuotetta saakin vielä halvemmalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *