Instabank säästötili kokemuksia

Sisältää mainoslinkkejä

Instabankin säästötililtä riskitöntä 0,9 % – 1, 05 % tuottoa säästöillesi

Miksi ihmeessä pitäisit rahojasi perinteisten pankkien nollakorkoisilla tileillä, kun tarjolla on olemattomalla vaivalla myös parempi korko sinun säästöillesi? Avaa säästötilisi jo tänään ja ala kerryttämään korkoa itsellesi välittömästi. Vitkuttelu maksaa sinulle helposti kymmeniä euroja. 

Lue lisää

Parhaat säästötilit

Erilaiset säästötilit ovat olleet osa oman varallisuuteni hallintaa jo useamman vuoden. En pidä enää lainkaan rahojani perinteisten pankkien tileillä seisomassa, vaan pidän kaiken joutilaan rahan kiinni korkeakorkoisilla säästötileillä.

Ai miksikö? Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että korkeakorkoiset säästötilit hakkaavat perinteisten kivijalkapankkien säästötilit mennen tullen. Mikään ei puolla säästöpuskurin pitämistä perinteisillä pankkitileillä, paitsi ehkä oma laiskuus.

Nämä vuodet säästötilien käyttäjänä ovat tuoneet minulle jo useita satoja euroja säästötilin korkoja. Nämä tulot vastaavat noin kuukauden ruokamenojani, joten voin sanoa syöväni kuukauden ajan ”ilmaiseksi” sijoitusteni tuotolla.

Säästötilin tulot

Nykyään myös säästötilit tuovat minulle tuloja ihan siinä missä osingot tai S-junan osuusmaksun korotkin. Tämä on mukava asia monessa mielessä, sillä ylimääräiset tulot luonnollisesti kasvattavat sijoitustulojani ja toisaalta hajautuksen näkökulmasta on mukavaa, että sijoitustuloni muodostuvat muistakin lähteistä kuin pelkistä osingoista. Jos osinkohanat menevät kiinni, en ole laskenut kaikkea yksin niiden varaan.

Kaksi vuotta säästötilin käyttöä on lihottanut varallisuuttani yhteensä 291,63 euron edestä, mikä on mielestäni todella hyvin. Onhan kyseessä kuitenkin oikeastaan riskitön sijoitus, sillä talletussuojan takia säästöni ovat turvassa.  

Olen pitänyt kaiken varalta melko isoa käteispuskuria, sillä se antaa varmuutta arkeen yllättävien menojen myötä. En halua joutua tilanteeseen, missä joutuisin realisoimaan omia sijoituksiani yllättävien menojen vuoksi. Säästötilin käyttö antaa minulle mielenrauhaa sekä siitä huolimatta samalla myös tuottoa.

Ota sinäkin kaikki hyöty irti käteispuskuristasi, äläkä anna korkojesi valua harakoille.

Säästötilin käyttö

Säästötilin käyttö on kohdallani melko suoraviivaista. Eipä siihen toisaalta kannattaisikaan käyttää paljoa aikaa. Säästötilin käyttö voi olla myös todella helppoa ja vaivatonta ja näin minä teen sen.

  1. Tilipäivän koittaessa ynnään tulevan kuukauden menoni ja lasken sen pohjalta paljonko minulla jää rahaa säästötilille. Asioita joihin otan huomiota:
  • Paljonko edellisen kuukauden aikana minulta jäi rahaa yli
  • Lasken tulevan kuukauden kiinteät menot (vastikkeet ja asuntolainan lyhennykset)
  • Lasken tulevan kuukauden muut menot (Bank Norwegianin luottokorttilasku, muut kulut)
  • 100-200 euroa ylimääräistä, kaiken varalta (ei kuitenkaan tarvetta tämän enemmälle)
  1. Kaikki näistä ylitse jääneet eurot sijoitan välittömästi (koron maksimoinnin vuoksi) säästötilille.
  2. Kosken säästötiliin myöhemmin, jos haluan esimerkikseni sijoittaa niitä osakkeisiin.

Osinkoinsinööri kirjoitti omassa blogissaan käteisen tärkeydestä oman talouden ylläpidossa kokonaisuuden kannalta. Kannattaa käydä lukemassa kollegan artikkeli aiheesta.

Kokemuksia säästötileistä, käyttö ja tulot

Instabank kokemuksia

Norjalainen Instabank on ollut jo useamman vuoden yksi parhaista säästötileistä. Sen tarjoama 0,8 %:n korko hakkaa esimerkiksi monille tutun Bank Norwegianin (0,75 %). Paremmasta korosta huolimatta Instabank tarjoaa sinulle aivan samat edut, kuin mitä Bank Norwegian. Et siis jää mistään paitsi, jos siirryt korkeamman koron perässä muualle.

Kuten Bank Norwegian, myös Instabank on norjalaisen talletussuojan piirissä, joka on saman verran kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Aivan kuten perinteisillä kivijalkapankeilla, Instabankin tileillä makaavat rahat ovat talletussuojan piirissä aina 100 000 euroon asti. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli pankki sattuisi joutumaan ongelmiin, valtio turvaa kansalaisten säästöt aina sataan tonniin asti. Toisin sanoen et voi menettää rahojasi, mikä tekee tästä täysin riskittömän sijoituskohteen.

Instabankin suurimmat edut liittyvät sen helppouteen. Instabankilla ei ole pitkiä määräaikoja, jotka sitovat rahasi pois käytöstäsi tietyksi ajaksi. Instabankilla ei ole myöskään mitään kuluja, kuten esimerkiksi maksullisia nostoja, vaan voit vapaasti veivailla rahojasi tililtä pois ja takaisin jos siltä tuntuu. Instabankilla ei ole myöskään minkäänlaisia rajoituksia, jotka sallisivat vain tietyn määrän nostoja vuodessa, vaan voit nostaa rahasi ulos aina kun siltä tuntuu.

Säästötilin korko lähtee juoksemaan välittömästi, joten miksi ihmeessä vitkuttelisit asian kanssa? Avaa säästötilisi jo tänään, niin säästötilin korko alkaa tekemään mukavaa työtänsä varallisuutesi kasvattamiseksi. 

Instabankin säästötilien erot

Instabankilla on tällä hetkellä valikoimissaan kaksi erilaista säästötiliä. Perinteinen rajoittamaton säästötili tarjoaa 0,9 %:n korkoa. Tällä tilillä ei ole mitään rajoituksia, vaan voit tehdä loputtomasti maksuttomia siirtoja suuntaan tai toiseen. 

Toinen vaihtoehto on valita Instabankin korkeakorkoinen säästötili, joka tarjoaa vielä vähän kovempaa korkoa. Tämän säästötilin kohdalla korko on peräti 1,05 %. Erona perus-säästötiliin tässä korkeakorkoisessa säästötilissä nostojen määrä on rajoitettu kahteen maksuttomaan nostoon vuodessa. 

Mikäänhän ei estä sinua avaamasta molempia tilejä, jossa voit pitää osan rahoistasi joustavemmalla perus-säästötilillä, jolloin et tule maksamaan vähän tiheämmästä veivailusta mitään. Sen sijaan korkeakorkoisen säästötilin kohdalla jatkuva veivailu ei onnistu, koska maksuttomia nostoja on vain kaksi kappaletta. 

Korkeakorkoisen säästötilin 1,05 % on tällä hetkellä markkinoiden paras korko, voittaen esimerkiksi Svea Ekonomin säästötili koron

Instaban säästötilit erot kokemuksia

5 syytä avata instabankin säästötili

Minulla on ollut jo useamman vuoden ajan hyviä kokemuksia säästötileistä, sillä niiden kautta on helppo ottaa kympeistä jopa satoihin euroihin riskitöntä tuottoa vuodessa. Lue täältä vinkit, miksi myös sinun kannattaa ehdottomasti avata Instabankin säästötili!

1. Kiitos talletussuojan – säästötilissä ei ole mitään riskiä

Koska myös Instabank on Bank Norwegianin tapaan norjalainen pankki, myös sitä koskee 100 000 euron talletussuoja, joka turvaa sinun säästösi.

2. Muista pienet purot ja isot joet – ota kaikki eurot talteen

Voi kuulostaa yhdentekevältä erolta, jos säästötilisi korko on 0,8 %. Mutta mikset ottaisi kaikkia euroja vastaan, mitä on helposti tarjolla?

3. Instabankin säästötilin avaat vain muutamassa minuutissa

Kivijalkapankissa tilin avaaminen on hidasta ja vaikeaa, sekä vaatii joko käynnin pankissa tai viestin chatissa. Instabankiin avaat tilin helposti muutamassa minuutissa.

4. Ei ikäviä maksuja tai hankalia rajoituksia tilin käytössä

Jotkut korkeakorkoiset säästötilit tarjoavat parempaa korkoa, mutta nostot voivat olla maksullisia tietyn pisteen jälkeen. Instabank ei pidä säästötilillä kuluja ja rajoituksia.

5. Ei minkäänlaisia määräaikoja, jotka sitovat rahojasi

Kulujen ja rajoitusten lisäksi muut toimijat saattavat vaatia rahan seisottamista heillä pitkän määräajan verran. Instabankilla voit nostaa rahasi koska tahansa ulos.

Muita säästökohteita

Ruokakulut.

Kilpailuttaminen.

Sähkö.

Luottokortit.

Viihde.

Kilpailutussivustot.

Muut.

Tämä sivu pitää sisällään affiliate-markkinointia, eli julkaisija voi saada jonkinlaisen komission, mikäli innostut palvelusta tämän sivun kautta. Kirjoittaja käyttää itse kaikkia sivulla mainittuja palveluita ja on todennut ne toimiviksi keinoiksi vaurastumisen tavoittelussa.