Jos vuosi 2019 on ollut täynnä erilaisten julkkispariskuntien eroja, voitte lisätä nyt listaan myös yhden ikonisen duon eron. Minun ja Google AdSensen kahden vuoden mittainen yhteiselo on tullut kesän aikana tiensä päätökseen.

Toisin kuin julkkispariskunnilla, meidän eroomme liittyy sitä kuuluisaa draamaa. Ajattelin avata tämän draaman taustoja tässä blogikirjoituksessa. Minkä vuoksi Googlen mainokset eivät enää tässä blogissa pyöri? Entä kumpi meistä jätti avioerohakemuksen?

Ennen kuin mennään eromme yksityiskohtiin, avaan tässä samassa blogikirjoituksessa kuluneen vuoden tuloni, aivan kuten julkaisin AdSense-tuloni viime vuonna. Minun oli tarkoitus kirjoittaa AdSense-tuloista muutenkin näin elokuun alussa, mutta kesän tapahtumien vuoksi myös tämän kirjoituksen sisältö muuttui nyt radikaalisti.

Paljonko Google AdSense-mainoksilla oikein tienaa?

Kuten edellä jo sanoin, julkaisin omat AdSense-tuloni viime vuonna näihin aikoihin, kun olin saanut ensimmäiset 12 kuukautta AdSensen tuloja kasaan. Tiivistelmän vuoksi ensimmäinen AdSense-vuosi näytti lukujen valossa seuraavalta:

 • 1,96 euroa per julkaistu blogikirjoitus
 • 0,54 euroa per tuhat sivustovierailua (Bloggerin data)
 • 0,53 euroa per päivä

Jos avaan noita lukuja hieman, niin lukemien datan olen ottanut siltä ajalta, kun AdSensen mainokset ovat blogissani olleet. Periaatteessa nuo luvut ovat jonkun verran alakanttiin, sillä saadakseen Google AdSensen mainokset sivustollesi, sinun tulee olla Googlen silmissä ”hyvä ja vakiintunut sivu”.

Toisin sanoen, sinulla on muutaman kuukauden mittainen ”koeaika” (minulla se oli 3 kk), jonka jälkeen Google antaa sinulle mainoksiaan käytettäväksi. Tuon koeajan aikana sinun tulee tehdä blogiisi erilaisia julkaisuja ja saavuttaa sinne kävijäliikennettä.

Google AdSense-tulot vuonna 2019

Mennäänpäs nyt vuosi eteenpäin, ja katsellaan miltä toinen vuosi AdSenseä oikein näytti. Alapuolen taulukoissa ovat lukemat elokuusta 2018 aina juhannukseen 2019, jolloin minun ja Googlen välillä alkoi olla rähinää.

Luvut pääasiassa parantuivat jonkun verran edellisestä vuodesta. Vaikka en julkaissutkaan yhtä paljon blogikirjoituksia, tai saanut siitä johtuen aivan yhtä paljoa lukukertoja, nämä asiat eivät näkyneet blogituloissani. Vähemmästä julkaisu- ja kävijämäärästä huolimatta tienestini paranivat viime vuodesta.

Toinen vuoteni pähkinänkuoressa:

 • 4,09 euroa per julkaistu blogikirjoitus (vuotta aiemmin 1,96e)
 • 0,92 per tuhat vierailijaa (0,54e)
 • 0,57 euroa per päivä (0,53e)

Kaikki kolme lukua paranivat. Toki minua eniten kiinnostava päiväkohtainen tienesti nousi aika olemattoman verran. En nyt jaksa alkaa sen suuremmin analysoimaan mistä erot johtuvat. Kiteytetään asia kuitenkin niin, että noin 2,5 vuoden mittainen bloggaaminen ei hirveästi AdSense-tuloissa näy.

Eipähän kukaan varmaan usko kirjoittajan elävän pelkästään näiden tienestien varassa. Noistakin summista täytyy vielä maksaa verot, eli ne ovat ns bruttotuloja. Kirjoittajan tuntipalkka bruttona mainostuloista liikkuu varmaan jossain paikkeilla 20 snt per tunti.

Ongelmia Google AdSensen kanssa

Sitten siihen minun ja AdSensen shokkieroon, josta tekstin alussa jo hieman runoilin. Sivustollani ei ole ollut mainoksen mainosta sitten 20.6.2019 jälkeen, jonka vuoksi minulla ei ole myöskään enää niistä tuloja. AdSensehän maksaa mainoksista pääasiassa niiden klikkausten perusteella, joten jos ei ole mitään klikattavaa, ei ole myöskään mitään tuloa.

Kaikki juontaa juurensa siihen hetkeen, kun hankin blogilleni aiempaa siistimmän domainin. Kesäkuusta alkaen tämän blogin on voinut löytää osoitteesta inssinosingot.fi vanhan inssinosingot.blogspot.comin sijaan. Jälkimmäinen domain on vielä olemassa, mutta olen pakottanut uudelleenohjausten kautta lukijan vierailemaan aina .fi-päätteisellä sivulla.

Minulla on tällä hetkellä AdSensessä siis kaksi tiliä. Vanha inssinosingot.blogspot.com sekä uusi inssinosingot.fi, vaikka sivustot ovat käytännössä identtiset. Jostain kumman syystä Google on kuitenkin sitä mieltä, että uudella .fi-sivustolla minulla on seksuaalista sisältöä, jonka vuoksi he eivät suostu antamaan minun sivustolleni mainoksia. Kaiken huipuksi vanha identtinen saittini on läpäissyt samat seulat.

Koko homma kaatuu siis tuohon seksuaaliseen sisältöön, eli sen vuoksi en saa mainoksia. Kaiken huipuksi Google ei suostu tietenkään kertomaan sitä, missä päin sivustoani huono sisältö sijaitsee. Google vain ohjaa minut aina selaamaan heidän käyttöehtojaan, jossa luetellaan viimeistä yksityiskohtaa myöten se, minkälaista sisältöä saan mainosten alaisuudessa tuottaa. Googlella on sinänsä varsin selkeä ja hyvin ohjeistettu linja siitä mikä on ok ja mikä ei, mutta se ei lohduta siinä tapauksessa, kun et keksi missä kohti olet näitä sääntöjä rikkonut.

Koska blogissani on noin 200 julkaisua, tuntuu rikkeiden etsiminen olevan kuin neulan etsiminen heinäsuovasta. Olen siivoillut hieman materiaalia, jotka saattavat mielestäni olla kyseenalaisia. Esimerkiksi ulkomaille sijoittamista koskevan blogikirjoitukseni kuvituskuvan menin vaihtamaan, kun vanhassa artikkelikuvassa oli nainen bikineissä. Sekään ei kuitenkaan auta, vaan Google herjaa yhä pahan sisällön löytymistä sivuilla.

Ja jotta homma ei olisi liian helppoa, Googlelle et voi laittaa mitään viestiä asiakaspalveluun tai mihinkään, jossa sitä lukisi ihminen. Sinun tulee pärjätä Googlen robottien ilmoituksilla, sekä Googlen ohjeilla sekä valmiilla UKK-vastauksilla. Olen laittanut parikin kertaa kirjallista palautetta tilanteestani Googlelle (sekä suomeksi että englanniksi), mutta ei niihin kukaan reagoi.

AdSensen mainoksista jäi ikäviä kokemuksia

Kieltämättä mainosten lähteminen harmittaa. Samoin harmittaa myös se, että aika monta tuntia poltin aikaani asian ratkaisemisen yrittämiseen. Lisäksi aikaa paloi siihen, kun mainosten kuoppaamisen jälkeen minun piti poistaa AdSenselle varattuja mainospaikkoja blogini layoutista. Aikaa tähän paloi varmaan parin työpäivän verran, ja se kaikki on pois uusien kirjoitusten tekemisestä, eli tienaamisesta.

Sekin on ikävää, että minulla jäi Googlen tileille seisomaan 47,64 euroa ihan oikeaa rahaa. Google maksaa tilin tyhjäksi aina siinä vaiheessa, kun saat 70 euroa täyteen. Mikäli se ei täyty, rahoja ei tipu. Nyt kun minulla ei ole millään sivustollani käytössä Googlen mainoksia, tuo vajaa 50 euroa saattaa jäädä Googlen omistukseen.

AdSensestä jäi vähän kaksipiippuinen mielikuva. Niin pitkään kun asiat toimivat, se oli varsin kivuton ja helppo tienaamismuoto julkaisijalle. Minä laitan periaatteessa rastin ruutuun, että sivustollani saa käyttää mainoksia. Google hankkii minulle tarvittavat mainokset ja valitsee, kenelle niitä näytetään. Vaikka AdSense-tienestit eivät ole kummoisia, niiden toimiessa AdSenselle ei tarvitse antaa paljoa huomiota.

Toisaalta taas ongelmien alkaessa julkaisija jää aika yksin ongelmien ratkaisun kanssa. Google osaa kyllä syöttää sinulle loputtoman määrän erilaisia valmisohjeita, joiden avulla voit ehkä ratkaista asian. Jos et, niin se on sinun oma ongelmasi.

Blogilla tienaaminen tulevaisuudessa?

Miten sitten tulevaisuus? Nyt blogitienesteihini tulee vuosittain noin 200 euron kokoinen lovi. Onko se suuri katastrofi?

On ja ei. Toisaalta minulta lähtee nyt varsin helppo ja passiivinen tulokeino saamatta. Kolikon toisella puolella taas voin itse jatkossa määritellä sen, mitä noilla AdSenseltä vapautuvilla mainospaikoilla esitän. Koska yksi välikäsi (Google) poistuu, minulla on nyt itse mahdollisuus vaikuttaa omiin tienesteihini enemmän.

Toisin sanoen, voin itse määritellä minkälaisia mainoksia haluan blogissani esitellä. Jatkossa mainoksilla tienaaminen jääkin enemmän minun oman aktiivisuuteni vastuulle. Joudun kenties itse etsimään parhaiten toimivia mainoksia, tai päivittämään niitä tarvittaessa uusiin, mutta onnistuessani tulot saattavat kasvaa merkittävästi vanhasta. Tai jämähtää nollille.

Jos miettii asiaa isossa kuvassa, niin ns. ammattilaisbloggaajilla ei ole oikeastaan koskaan AdSensen mainoksia käytössä edellä mainituista syistä. Itse hankitut mainokset tuottavat usein rutkasti enemmän rahaa, ja toisaalta itse asettelemalla mainokset julkaisija voi varmistua siitä, että mainokset sopivat blogiin myös visuaalisesti.

Minulla olisi vielä paljonkin kerrottavaa mainosten esittämisestä blogissa, mutta taidan rajoittaa tämän blogikirjoituksen koskemaan ihan vain Google AdSenseä. Tästä eteenpäin jatkamme matkaa Googlen mainosten kanssa eri suuntiin. Myöhemmin näemme sen, onko tämä omien blogitulojeni kannalta hyvä vai huono asia. Aika näyttää.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

5 kommenttia kohteessa “Hyvästi Google AdSense – Talousblogilla tienaaminen, osa VI

  • RJW kommentoi:

   En ole kirjoittanut näistä, enkä näillä näkymin tule avaamaan pelkkien POP Vakuutusten myyntiä. Verrattuna normaaliin affi-markkinointiin, niin noissa välikädettömissä yhteistöissä (missä ei ole AdTracktionia, Tradetrackeria yms välissä) on aika paljon tiukemmat sopimukset, joihin olen nimeni laittanut alle. Sen vuoksi en pysty availemaan näitä lukuja suoraan teille.

 1. Helposti vauraaksi kommentoi:

  Itselläni vastaava ongelma poistui poistamalla kaikki "muut sivut", kunnes hakemus oli hyväksytty uudestaan, kääntämällä etusivu google translateillä englanniksi ja poistamalla kaikki kohdat mitkä voisi ymmärtää väärin. Hyvin turhauttava toimenpide.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *