Nostellaas pienen tauon jälkeen naftaliinista osinkoihin keskittyvää juttusarjaa, jossa käyn läpi vuosi kerrallaan omia osinkotulojani. Tämä juttusarja kantaa nimeä Katsaus osinkovuoteen, ja seuraavana vuorossa on sen viides osa, jossa katsellaan vuoden 2018 osinkotapahtumia.

Otetaan nopea kertaus menneeseen. Ensimmäisessä osassa kerron ensimmäisistä osinkovuosistani ja osinkosijoittamisen alkamisesta. Toisessa osassa kerron teille opintolainasta ja ulkomaisista osingoista. Kolmannessa osassa oli vuorostaan aiheena ASP-säästäminen ja sen kilpailu osinkometsästyksen kanssa. Tätä edeltävässä neljännessä osassa ostettiinkin jo oma asunto ja tutkittiin miten se vaikutti osinkokertymään.

Jos edellisessä osassa oli edessä varsin optimistisia juttuja ensiasunnon hankinnan myötä, vuosi 2018 käynnistyi varsin hämärissä olosuhteissa. Tiesin tuolloin jo sen, että työni silloisessa työpaikassa vetelee viimeisiä, mutta sen jälkeinen elämä oli harmaan peitossa. Vaihtoehtoina oli uusi työpaikka tai opiskeluihin paluu, joista päädyin jälkimmäiseen.

Miten opiskeluihin paluu sitten vaikutti osinkoihini? Seuraavaksi lähdetään perkaamaan varsin vaiherikkaan vuoden 2018 tapahtumia ja osinkoja!

Katsaus osinkovuoteen 2018

Vuosi 2018: kasvu kiihtyy (2 606,59 euroa)

Vuoden 2017 julkaisussa olin hieman huolissani siitä, miten osinkojen kasvukehitys tyrehtyi asunnon hankinnan ja sitä edeltävän aggressiivisen ASP-tilin pumppaamisen johdosta. Tästä syystä osinkokertymäni kasvu hyytyi aika pahasti vuoden 2017 puolella. Tämän lisäksi ylimääräisiä kuumotteluja aiheutti jo edellä mainitut töiden loppuminen ja opiskeluihin palaaminen.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta vuonna 2018 päästiin jälleen kiihdyttämään kasvua, joskaan luonnollisesti ei päästy takaisin ensimmäisten vuosien kulmakertoimiin. Vuoden 2018 päätteeksi salkkuun oli eksynyt taas kaksi uutta yhtiötä, jonka myötä sain osinkoja jo 20 eri yhtiöstä. Edellisvuotena lukema oli siis 18 yhtiötä.

Alapuolen piirakkadiagrammi ei ole muuttunut oikeastaan yhtään edellisestä vuodesta. Myös vuonna 2018 salkkuni osinkokeisari oli Nordea, josta tuli yli neljännes kaikista osinkoeuroista. TOP4 yhtiöt veivät koko vuoden osinkokertymästä yli puolet.

Euroissa osingot näyttivät vuonna 2018 seuraavalta.

NDA1V                                 680,00 €
ELISA                                 247,50 €
O                                 211,57 €
KNEBV                                 198,00 €
FORTUM                                 159,50 €
T                                 143,69 €
SAMPO                                 130,00 €
MUV2                                 129,00 €
TPS1V                                 127,50 €
HM B                                   94,58 €
JNJ                                   94,22 €
HCP                                   81,91 €
UPM                                   80,50 €
UL                                   77,56 €
BETSSON                                   42,06 €
INTRUM                                   40,61 €
OHI                                   33,73 €
TYRES                                   17,16 €
PG                                   15,71 €
HARVIA                                      1,80 €
Kaikki yhteensä                              2 606,59 €

Yhteensä osinkoja tipahteli tililleni vuoden 2018 aikana 2 606,59 euroa.

Vuonna 2018 sain osinkoja yhteensä 49 kertaa. Koska vuotta aiemmin lukema oli vain 45 kertaa, tässä saatiin kuitenkin hyvää kasvua. Osingot alkoivat yhä enemmän jakautua ympäri vuotta, joskaan tasaisesta jakautumisesta ei voinut mitenkään vielä puhua.

Osinkovuosi 2018 tiivistettynä:

  • Osinkoja 20 eri yhtiöstä
  • Osingot 1,8-680 euroa per yhtiö
  • Osinkoja tuli joka kuukausi
  • Osingot tulivat 49 erässä

Kumulatiiviset osingot yhteensä: 9 026,86 euroa

Vuoden 2018 päätteeksi olin ehtinyt kerätä osinkoja koko historian aikana yhteensä 9 026,86 euron edestä. Muistan tuohon aikaan laskeneeni ensimmäisiä kertoja, että vuoden 2019 aikana saattaa ensimmäistä kertaa puhjeta kova kymppitonnin rajapyykki.

Osinkovuosi 2018 päättyi jonkin verran suurempaan osinkojen kasvuun, kuin edellisenä vuotena oli tapahtunut. Pidän saavutusta jonkinlaisena torjuntavoittona, koska vuoden alkua varjosti hiljattain otettu asuntolaina ja totaalinen epävarmuus tulevaisuudesta ja sen jälkeen opintoihin palaamisen vaikutuksesta osinkokertymään.

Vuoden 2018 suurin käännekohta oli opiskeluihin paluu. Ennen kuin palasin kuluttamaan koulun kuuluisia penkkejä, stressasin hieman tämän päätöksen vaikutuksia osinkoihini ja varallisuuteni kehittymiseen. Positiivista havaittavaa oli kuitenkin se, ettei opiskeluihin paluu aiheuttanut ainakaan taka-askelia taloudellisesti.

Näin tuli käytyä läpi vuoden 2018 tapahtumat. En käynyt tässä julkaisussa juurikaan läpi yrittämistä, mutta perustin vuoden 2018 loppupuolella itselleni toiminimen, jonka kautta lähdin hakemaan lisätuloja yrittämisen puolelta. Katsellaan seuraavassa osassa sitä, miten hyvin yrittäminen boostaa mahdollisesti tulevia osinkoja.

Katso myös muut osinkoaiheiset tekstit:

 

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *