Glendora&Raha blogi

Blogin kirjoittajasta

Olen 39-vuotias nainen ja asun tällä hetkellä Helsingissä. Sijoittamisen olen aloittanut myöhäisellä iällä vasta 35-vuotiaana vuonna 2016. Itse sijoittaminen on ollut monta kertaa katkolla erinäisten muiden rahasäästökohteiden vuoksi kuten kunnollinen vararahasto, muutto, asunnonosto. Nyt olen onneksi taas päässyt kunnolla keskittymään sijoittamiseen. Minulle tärkeää on elää taloudellisesti turvattua elämää, jossa kaikki ostetaan käteisellä (paitsi asunto), kaikkeen säästetään etukäteen ja talouden puskurit ovat kunnossa, jos jotain yllättävää tapahtuu. Tavoitteenani ei ole taloudellinen riippumattomuus vaan turvattu tulevaisuus ja töiden vähentäminen sitä mukaa kun ikää tulee lisää. Asuntolainavelaton minulla on tavoitteena olla viimeistään 55-vuotiaana.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Seuraan amerikkalaisen talousihmisen Dave Ramseyn askelia taloudelliseen menestykseen. Käsittelen vain ja ainoastaan henkilökohtaista talouttani ja kirjoitan sen näkökulmasta. En ota kantaa sijoittamiseen yhteiskunnallisesti enkä yritä kirjoittaa mitään yleispäteviä sijoittamiseen liittyviä tekstejä. Itse seuraan mielenkiinnolla, että onko minun stragiallani mahdollista menestyä taloudellisesti ja uskoisin, että tämä on myös lukijoille mielenkiintoista seurattavaa.

Mihin olet sijoittanut

Olen sijoittanut suoriin osakkeisiin sekä passiivisiin että aktiivisiin rahastoihin. Tällä hetkellä sijoitan vain suomalaisiin osakkeisiin, rahastot tuovat sitten globaalia hajautusta.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Dave Ramseyn askeleen neljä mukaisesti sijoitan 15% bruttotuloistani. Minulla on jatkuvat automaattiset kuukausisäästöt neljään eri rahastoon, osakkeita ostan aina kun saan tarpeeksi ison summa kokoon (noin joka toinen kuukausi).

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Opiskele, opiskele, opiskele. Tietoa on saatavilla ihan mielettömästi, kun vain lähtee etsimään. Sijoita vain rahaa jonka olet valmis menettämään. On tärkeää ymmärtää mihin sijoittaa, mutta aloittaa voi vähän heppoisimmallakin tiedoilla – oppi tulee myös kokemuksen kautta ja kunhan tosiaan pitää huolta, ettei laita sijoituksiin rahoja, joita tarvitaan toisaalla parin vuoden sisällä. Sijoittaminen on pitkäjänteistä hommaa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit