Sijoitusblogi 2020 nainen Rosita Juurinen

Blogin kirjoittajasta

Rosita Juurinen, yrittäjä ja reissunainen Tampereelta. Aloitin rahastosäästämisen 2005, mutta vasta ehkä siinä 2011 kiinnostuin aiheesta enemmän, alkaessani haaveilla vapaammasta elämästä. Vapauden janon ja uupumusoireiden yhdistelmä johti hyvistä töistä irtisanoutumiseen ja lempeämmän sekä riippumattomamman elämän rakentamiseen. 2015 starttasin blogini teemalla, miten matkustella pidempiä aikoja ja luoda vapautta elämään. Säästäminen ja oman talouden rahataidot ovat tässä luonnollinen osa ja edellytys. Itse pyrin viettämään aina osan vuodesta ulkomailla, näin matkailu kuuluu blogini aiheisiin.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Fokuksessani on vapaamman elämäntavan luominen ja taustalla ovat omat ratkaisuni tällä saralla. Säästäminen ja sijoittaminen ovat keinoja mahdollistaa vapauskassan kerrytystä ja hankkia passiivisia tuloja. Pidemmät oleskelut maailmalla ja läppäriyrittäjyys ovat niin ikään keskeisiä teemoja blogissani. Tärkeämpää on yksilöllisesti sopivan elämäntyylin räätälöinti kuin rmahdollisimman suuren omaisuuden hankkiminen. Korostan sitä, että myös pienemmät sijoitukset ja ennen kaikkea kulutuksen vähentäminen voivat tuoda vapautta elämään.

Mihin olet sijoittanut

Itselläni on rahastoja, osakkeita ja pari sijoitusasuntoa.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitustoimeni tähtäävät lähivuosien vapauksiin enemmän kuin eläkekassaan tai suuriin pääomiin. En ole mikään osta ja pidä maailman tappiin -tyyppi, vaan minulle sijoitukset ovat välineitä mahdollistaa vapautta nyt ja lähitulevaisuudessa. Strategiani on siis hyvin pragmaattinen, omaa elämäntilannettani palveleva. Ostan sijoitusten kautta vapautta, mahdollisuutta huomioida omaa jaksamista ja hyvinvointia.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Kirkasta tavoitteesi, mitä kutsuvampi ja tärkeämpi tavoitteesi sinulle on, sitä rivakammin teet töitä tai uhrauksia sen eteen. Aloita säästäminen heti, laita mahdollisimman iso summa säästötilille tai rahastoon kuukausittain, sopeuta muu kulutus jäljelle jäävään. Opiskele sijoittamista tai oman talouden rahataitoja samaan aikaan. Kun säästöpottisi kasvaa, voit alkaa miettimään, mihin instrumenttiin tai instrumentteihin alat sijoittaa. Tee ratkaisut aina omista lähtökohdistasi, omille tavoitteillesi uskollisena

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit