2021 sijoitusblogi nainen

Blogin kirjoittajasta

Olen yli 40-vuotias nainen, joka on sijoittanut ja pitänyt säästämiseen keskittyvää blogia vuodesta 2013. Pyrin sijoittamaan ja kirjoittamaan sijoituksistani kuukausittain. Sijoitussalkkuni ei ole koskaan ”valmis”, vaan aina riittää mietittävää ja ostettavaa. En juurikaan myy sijoituksiani, joskin käytän hyödykseni pienen myynnin verottomuuden.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini on oma pieni maailmani, jossa nimettömästi kerron sijoitustavoitteistani ja matkastani kohti tavoitetta. Tavoitteet vaihtuvat ja samoin matkareititkin. Kuukausittainen indeksisijoittaminen on peruskauraa, mutta osakkeitakin tulee vuosittain hankittua.

En pyri opastamaan ketään, enkä antamaan vinkkejä, mutta vierellä kulkemalla voin oppia toisista ihmisistä ja heidän tavoistaan. Seuraan aktiivisesti muiden talouteen tai sijoittamiseen liittyviä blogeja ja niitä olen kerännyt blogini sivupalkkiin lähes kaksisataa.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan indeksirahastoihin, etf:iin, osakkeisiin, S-junaan ja ”käteiseen” sekä sijoitusasuntoihin (2kpl). Salkusta noin 40 % on sijoitettu suomalaisiin yhtiöihin, joista suurin osuus on ensimmäisellä ostoksellani, jolloin hankin Nestettä parilla tonnilla. Nyt sen arvo yli 16 000 euroa. Aloittelijan tuuria! Hajautusta on tarkoitus lisätä siten, että suomalaisten osakkeiden osuus olisi vain 15-20 %. Välittäjänä minulla on Nordnet, Nordea ja Op.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Haluan saada sijoituksistani niin arvonnousua kuin osinkojakin. Sijoitan siten rahastojen lisäksi osakeihin, jotka maksavat osinkoa.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Aloita indeksisijoittamisesta ja tutki sitten muita mahdollisuuksia.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit