Ina Mattila sijoitusblogi 2023

Blogin kirjoittajasta

Olen 25-vuotias osake- ja asuntosijoittaja. Aloitin sijoittamisen oman pankkini rahastoihin 14-vuotiaana ensimmäisillä kesätyörahoillani ja täysi-ikäisenä löysin osakesijoittamisen maailman. Kiinnostuin varhain elämästä, jossa palkkatyö ei määrittäisi mitä teen ja mihin aikaan. Olenkin asettanut itselleni tavoitteen olla taloudellisesti riippumaton 35-vuotiaana.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogissani käsittelen omaa talouttani ja matkaa tavoitteeseen hyvin avoimesti. Lukijana pääset seuraamaan lukuja elämäni ympärillä ja näkemään kaiken tuloista ja menoista, velkoihin ja varoihin. Tekemällä toiminnasta näin avointa näytän onnistumisieni lisäksi myös tekemäni virheet.

Mihin olet sijoittanut

Tällä hetkellä sijoitan asuntoihin sekä osakkeisiin. Osakkeissa pääpaino on tällä hetkellä energiasektorilla ja yksi osakesalkuistani on vapaasti nähtävissä Sharevillessä (Käyttäjä: Inaa). Sijoitusasuntoja tällä hetkellä kaksi, jotka molemmat pidempiaikaisessa vuokrauskäytössä. Aikaisemmin sijoitin myös indeksirahastoihin ja ETF:iin.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Olen osakepoimija. Strategia on tosin muovautunut 7 vuoden ”osakesijoittajaurani” aikana, enkä voi sanoa edustavani puhtaasti jotain tiettyä sijoitustyyliä. Salkkuun on valikoitunut hyvin toisistaan poikkeavia yhtiöitä, jotka palvelevat eri tarkoituksia. Kuvailisinkin strategiaani tällä hetkellä nimellä Mix and match

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Aloita heti. Markkinoilla on kuluttomia rahastoja joihin voit aloittaa sijoittamisen pienelläkin summalla. Kun olet pelissä sisällä on sijoittamisen opiskelu jo paljon mielenkiintoisempaa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit