Sijoitusblogi nainen 2020

Blogin kirjoittajasta

Lähes 3-kymppinen harrastelijasijoittaja Varsinais-Suomesta. Kokoaikainen IT-asiantuntija, sarjainnostuja ja freelancetaivaanrannanmaalari. Rakastan matkustamista, musiikkia, ravintolaelämyksiä ja uuden oppimista. Toisaalta rakastan myös nähdä rahaa tilillä, ja siksi elämäni onkin yhtä hedonististen impulssien ja järkevien valintojen välillä tasapainottelua.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Kirjoitan päiväkirjamaisesti yleensä omista fiiliksistäni ja sijoituksistani mutta myös yhteiskunnallisista ilmiöistä liittyen rahaan. Pyrin aktiivisesti välttämään neuvovaa sävyä teksteissäni, koska toistaiseksi olen ekspertti lähinnä kalliiden virheiden tekemisessä. Monista muista blogeista poiketen ensimmäistä tekstiä kirjoittaessani minulla oli 15 tuhatta euroa opintolainaa, ei ainuttakaan osaketta ja vain vahva tahto ryhtyä sijoittajaksi.

Mihin olet sijoittanut

Mihin en olisi sijoittanut? Tällä hetkellä salkussani on pari ETF:ää, pari pohjoisamerikkalaista uraanikaivosyhtiötä ja kourallinen suomalaisia yhtiöitä, joiden välille ei ole vedettävissä punaista lankaa koon tai toimialan perusteella. Harrastan myös IPO:ja ja vipusertifikaatteja.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Jatkossa aion sijoittaa ETF:iin ja kasvuosakkeisiin. Pitkäaikainen unelmani on olla vuokranantaja, joten säästän samalla myös asunnon käsirahaa varten.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Tee budjetti, josta näet säästöpotentiaalisi. Tee suunnitelma, joka sisältää vähintään kuukausisijoitussumman ja sijoituskohteen. Älä jää jahkailemaan sijoituskohteen kanssa, valitse joku itsellesi tuttu yhtiö tai indeksi-ETF ja aloita. Aloittaminen motivoi seuraamaan sijoitusskeneä, ja voit myöhemmin vaihtaa kohdetta jos et ole lisääntyvän tietämyksesi valossa tyytyväinen alkuperäiseen valintaasi. Jos säästöpotentiaalisi on tällä hetkellä 0 tai jopa negatiivinen, älä lannistu vaan tee suunnitelma miten saat taloutesi velattomaksi ja/tai ylijäämäiseksi.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit