Unna Lehtipuu sijoitusblogi nainen

Blogin kirjoittajasta

Unna Lehtipuu johtaa päätyökseen viestintää ja seuraa rahan liikkeitä ympäri maailman. Yksityissijoittaja ja sijoituskirjailija, joka on työskennellyt maailman absoluuttisesti köyhimpien ja rikkaimpien kanssa. Kirjoittanut 3 tietokirjaa rahasta: Timanttipesula -sijoita elämäsi fiksusti (2016 Talentum PRO), Rikastamo – elämäsi fiksuimmat rahapäätökset (2018 Otava, co-writer Terhi Majasalmi) ja Sijoittajaksi 7 päivässä (Alma Talent 2019, co-writer Merjan Mähkä). Lisäksi toimittanut Suplaan podcastia Rikastamo, sekä samannimistä blogia ja kolumnia Me Naiset-lehteen (2018-2019). Satunnaisesti blogeja myös Salkunrakentaja-saitilla. Aktiivinen myös startup-ympyröissä, mm. tuomaroimassa ja sparraamassa KasvuOpen-yrityksiä.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogissa tutkin lukujen ja numeroiden lisäksi myös rahaan ja sijoittamiseen liittyvää psykologiaa sekä vaihtokauppaa aikaan ja osaamiseen. Tavoitteena innostaa kaikki ottamaan niskaote omasta taloudesta.

Mihin olet sijoittanut

Salkkuni hajautuu osakkeisiin, rahastoihin, metsään, muutamiin startupeihin ja sijoitusasuntoihin.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Osakesijoittajana ylläpidän noin 30 osakkeen salkkua, jotka ryhmittyvät temaattisesti megatrendeihin mm. digitalisaatio, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, terveys ja väestön ikääntyminen,. Seuraan tiiviisti sijoituskeskustelua niin Suomessa kuin Jenkkilässä, samoin sivusilmällä Ruotsia jossa olen asunut muutaman vuoden.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Tärkeintä on aloittaa, tee se viimeistään nyt. Aloittelijana voit aloittaa esim. muutamalla hyvin hajautetulla indeksirahastolla ja kun aikaa ja innostusta riittää, laajenna suoriin osakeostoihin.
Ja varoitus: harrastus on koukuttavaa, ja riskinä on vaurastua!

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit