Rahaton Nainen sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Tiedättekö sen yhden päivän, jonka jälkeen näette maailman eri kulmasta kuin ennen? Minulle se päivä oli eräs arkipäivä, jolloin palasin töistä kotiin. Sen jälkeen mikään ei ollut niinkuin ennen. Olen 30-vuotias nainen, joka on liukunut Kuopiosta Turun kautta Helsinkiin. Työskentelen farmaseuttina ja kirjoita blogia matkasta kohti taloudellista riippumattomuutta. Vapaa-aikani kuluu kahden vinttikoiran parissa ja matkustelemalla ympäri maailmaa.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Haluan blogini avulla kannustaa muita säästämään, sijoittamaan ja puhumaan rahasta. Rahan psykologia kiinnostaa minua ja huomaan, että usein fiilis luo sekä tuhlaamista, että säästämistä. Kuinka me luodaan sulle sellaiset lähtökohdat, että oot aivan liekeissä säästämisestä? Kuinka tasapainoilla Rahaa on! ja rahaton.. fiiliksen välillä?

Mihin olet sijoittanut?

Salkusta löytyy rahastoja, osakkeita, kryptovaluuttaa, vertaislainoja, säästötilejä ja muutamia start-up-firmoja. Eli kaikkeen on tullut sormet dipattua. Säännöllisesti säästän automatisoidusti kuukausittain rahastoihin, kryptoihin ja säästötilille. ASP-tili raksuttaa taustalla ja OST-tilin avasin vuoden alusta, sinne säästän rahaa ajatuksella ”lisäeläke vanhoille päivälle”.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Osta, osta, osta ja pidä. Sijoitusstrategia on muokkautunut viimeisen vuoden aikana, mutta nyt pääpaino on automatisoidulla rahastosijoittamisella, vararahaston kerryttämisellä ja OST-tilin täyttämisellä. Haaveilen asunnosta, mutta siitä en osaa sanoa enempää nyt.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Ready? Fire! Aim.

Aloita heti! Laita pieni määrä rahaa sisään pörssiin. Kun omaa rahaa on hommassa kiinni, alkaa mielenkiinto asiaa kohden lisääntyä ja haluat oppia siitä lisää. Kaikkea ei aina tarvitse tietää, tekemällä oppii parhaiten.

Oma talous pitää saada kuntoon ja siihen paras keino on tuijottaa lukuja häpeilemättä suoraan silmiin. Et voi muuttaa sitä, mistä et tiedä. Ota siis tiukka ote omaan talouteen ja lopeta tekosyiden keksiminen. Mikään ei ole voimaannuttavampaa, kuin taloudellinen tasapaino. Toiminta on paras keino muuttaa suuntaa, mene jo!

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit