Indeksisijoittaja blogi nainen 2021

Olen kolmekymppinen sijoittamisesta innostunut nainen. Aiemmin säästin rahaa vain tilille, mutta keväällä 2019 uskaltauduin pitkän pohdinnan jälkeen aloittamaan indeksisijoittamisen. Hieman yllättäen sijoitusmaailma veikin mukanaan ja vuoden sijoitusuran jälkeen päädyin kirjoittamaan ajatuksiani ylös omaan blogiin.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini keskittyy indeksisijoittamiseen. Pyrin tuottamaan matalan kynnyksen tietoa indeksirahastoista sekä ETF:istä. Esittelen blogissani muun muassa Suomen indeksirahastotarjontaa. Seuraan myös sijoitusmatkani tapahtumia kuukausittain sekä kirjaan ylös vastaan tulevia löytöjä.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan rahastoihin sekä ETF:iin maailmanlaajuisella hajautuksella. Indeksisijoittaminen on kaiken pohja, mutta pienenä lisämausteena minulla on lisäksi pari aktiivista rahastoa. En tee ollenkaan suoria osakesijoituksia.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Teen rahastosijoituksia säännöllisesti joka kuukausi. Sijoitan useamman kymmenen vuoden tähtäimellä ja haen sijoituksilla turvaa ja joustavuutta elämään. Tavoitteena ostaa ja pitää myyntejä välttäen.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Suosittelen lukemaan aivan aluksi Merja Mähkän ja Unna Lehtipuun kirjoittaman, helppolukuisen ”Sijoittajaksi 7 päivässä” -kirjan, josta saa hyvää pohjatietoa sijoittamisen aloittamiseen. Tämä kirja sai minutkin tarttumaan toimeen. Indeksirahastot ovat helppo ja kustannustehokas ratkaisu aloittelijalle ja sijoittamisen pystyy yleensä automatisoimaan kuukausisäästösopimuksella. Helpoin ensiaskel on tutkia, onko omalla pankilla indeksirahastotarjontaa. Lähde liikkeelle pitkäjänteisellä asenteella ja pyri luomaan sijoittamisesta säännöllinen, kuukausittainen tapa. Tee itsellesi sijoitussuunnitelma ja pyri noudattamaan sitä myös markkinoiden heiluessa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit