Johanna Pöysti sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Olen entinen tuhlaajatyttö, joka teki taloudellisen muutoksen 2016. Jatkuva luottokortin vinguttaminen on vaihtunut asunto- ja osakesijoittamiseen, ja näistä aiheista kirjoitan myös blogissani . Massimuijat -blogia olen kirjoittanut vuodesta 2018, ja kasvattanut sen ympärille naisille suunnatun Massimuijat Facebook -yhteisön. Päivät käyn töissä, ja iltaisin kirjoitan blogiani sekä pyöritän Rahamedia.fi sivustoa kahden ystäväni kanssa. Tavoitteena on auttaa suomalaisia vaurastumaan tarjoamalla mahdollisimman paljon tietoa sijoittamiseen sekä oman talouden hallintaan liittyen.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Kirjoitan helposti ymmärrettävää tekstiä sijoittamisesta. Omalla tarinallani tarjoan inspiraatiota siihen, että muutos tuhlaajasta sijoittajaksi on mahdollista. Jatkuvan pihistelyn sijaan, kannustan ennemmin lisätulojen hankkimiseen sekä vaurastumaan elämästä nauttien, ei kitsastellen.

Mihin olet sijoittanut?

Olen sijoittanut asuntoihin kotikaupungissani Hyvinkäällä. Asuntosijoittamisen lisäksi kuukausisijoitan kahteen vastuullisen sijoittamisen kriteerit täyttäviin ETF-rahastoihin. Olen ostanut myös jonkin verran suoria osakkeita, ja suurimpana salkussani on tällä hetkellä Capman.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Strategiani on sijoittaa kuukausittain hyvin hajautettuihin rahastoihin. Tämän lisäksi kerrytän samalla rahaa myös suoria osakeostoja varten. Avainasemassa on kuitenkin automatisoitu kuukausisijoittaminen. Tarkoitus on myös tasaisesti kasvattaa asuntosalkkua, jonka kasvaminen on ollut jäissä muutaman vuoden ajan kuumuneen asuntomarkkina tilanteen takia.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Tärkein vinkkini sijoittamisen aloittamiseksi on itse aloittaminen. Aloita vaikka vain 20 eurolla kuukaudessa, kunhan aloitat ja saat sijoittamisesta itsellesi rutiinin. Kun olet aloittanut kuukausisijoittamisen rahastoon, seuraa sitä ja opiskele samalla. Voit lukea kirjoja & blogeja, sekä kuunnella podcasteja. Sijoittaja on ikuisen oppimisen tiellä, eikä siinä tule koskaan täysin valmiiksi, älä siis jää odottamaan sitä täydellistä hetkeä.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit