Kalju kapitalisti blogi 2021

Blogin kirjoittajasta

Olen Kalju Kapitalisti. Olen noin kolmekymppinen, tähän asti kiltisti ohjeiden mukaan elänyt vähähiuksinen ja tiedonjanoinen mies. En ole miljonääri – tai edes rikas millään mittarilla katsottuna – mutta suunta on selkeä. Aloin kyseenalaistamaan kaiken mitä minulle on opetettu (joka ei todellakaan ole paljoa) rahasta, säästämisestä, taloudesta ja siitä miten itse kunkin pitäisi omat talousasiansa hoitaa, noin 5 vuotta sitten kun siirryin opinnoista työelämään. Tule mukaan tälle kyseenalaistamisen ja oppimisen matkalle kohti taloudellista vapautta.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Sijoitusaiheisia blogeja riittää meillä Suomessakin jo monen monta, mikä on erittäin hienoa. Oma blogini erottautuu (ehkä?) muista sijoitusblogeista kirjoitustyyliltään, joka _yrittää_ olla todella kevytlukuinen ja hauska. Tavoitteena on tuoda omat ajatukseni ja oppimani asiat helposti ymmärrettävään muotoon blogini lukijoille. Taloudellisen vapauden saavuttamisessa on monta kohtaa, johon sisältyy sijoittamisen lisäksi mm. säännöllisten tulojen hankita, menojen tiputtaminen ja passiivisten tulonlähteiden kartuttaminen. Näihin kaikkiin kohtiin blogissani tullaan perehtymään.

Lisäksi blogiini mahtuu ”normaalien aihealueiden” ulkopuolelta näkemyksiä myös filosofian puolelta pohdittaessa esim. mitä onnellisuus oikein on.

Mihin olet sijoittanut

Salkusta löytyy tälläkin hetkellä osakkeita, indeksiosuusrahastoja, johdannaisia ja kryptovaluuttaa. Myös ensimmäinen sijoitusasunto on tapahtumassa näillä näppäimillä.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Pidemmän aikavälin sijoitukset menee varsin tasaiseen tahtiin indeksiosuusrahastoihin ja ajoittain joihinkin yksittäisiin osakkeisiin, joita olen valmis pitämään yli 10 vuotta salkussa.

Aktiiviseen osakkeenpoimintaan ja muihin spekulatiivisiin sijoituskohteisiin olen varannut oman kassansa, jota käytän suuremmalla riskillä ja lyhyemmällä aikaikkunalla.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1. Paras aika aloittaa sijoittaminen on nyt
2. Sijoita vain sellaisiin kohteisiin, jotka ymmärrät
3. Muodosta aina omat mielipiteesi äläkä seuraa sokkona ketään
4. Aloita ensin indeksiosuusrahastoista, ja jatka siitä muihin sijoituskohteisiin

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit