Eurotarkka sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Eurotarkka-blogia pitää alle 40-vuotias, naimisissa oleva, kahden lapsen isä ymmärrettyään että taloudellinen riippumattomuus on saavutettavissa säästämällä, sijoittamalla ja hyödyntämällä korkoa korolle -ilmiö pitkällä aikavälillä.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Kirjoitan laajasti säästämiseen, sijoittamiseen, vaurastumiseen ja oman talouden hallintaan liittyvistä aiheista. Samalla teen talousaiheisia kirja-arvosteluja, testaan erilaisia talouden appeja ja annan säästövinkkejä. Kaikki on omakohtaisesti koettua ja samalla avaan omaa sijoitussalkkuani kuukausittaisten salkkuraporttien muodossa.

Mihin olet sijoittanut?

Uskon passiiviseen indeksisijoittamiseen. Salkustani löytyy myös suoria osakesijoituksia, mutta jatkossa keskityn pääasiassa indeksisijoittamiseen. Lisäksi olen sijoittanut erilaisiin vertaislainaus / joukkorahoituskohteisiin ja pidän osan käteisenä korkeakorkoisella säästötilillä.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

En usko ajoittamiseen enkä osakepoimintaan vaan minulle riittää keskimääräinen indeksituotto pitkällä aikahorisontilla. Tutkitusti ja todistetusti tällä saa parhaan tuloksen.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Nykyään netin kautta tietoa on valtavasti saatavilla, mutta valitettavasti netin keskustelupalstat ovat täynnä besserwissereitä ja siellä metsä häviää puilta. Lainaisin hyvän sijoittamista käsittelevän kirjan (vaikka Eurotarkka-blogin suosituksesta) ja aloittaisin indeksisijoittamisen esim. Nordnetin Indeksirahastoihin. Kk-sijoittaminen on hyvä keino päästä alkuun.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit