SijoitusSuomi.fi sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

27-vuotias piensijoittaja Etelä-Pohjanmaalta. Olen harrastanut sijoittamista vuoden 2014 syksystä asti ja bloggaamisen aiheesta aloitin noin 2 vuotta myöhemmin. Harrastuksiini kuuluu sijoittamisen ja bloggaamisen lisäksi digitaalinen markkinointi, jota teen myös työkseni.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini sisältö on ensisijaisesti tarkoitettu aloittelijoille, joita kiinnostaa sijoittaminen, säästäminen ja talouden hallinta. Olen alusta asti pyrkinyt erottumaan muista siten, että blogini ei olisi ”päiväkirjamainen”, vaan sisältö olisi sen sijaan enemmän asiapohjaista.

Mihin olet sijoittanut?

Olen sijoittanut pääasiassa passiivisiin indeksirahastoihin ja pörssinoteerattuihin ETF-rahastoihin. Myöhemmin avasin myös osakesäästötilin, johon tein ensimmäisen suoran osakeostoni. Ostin Fortumia.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Aluksi strategiani oli olla passiivisen tylsä indeksisijoittaja, mutta n. 6 vuoden jälkeen tajusin, että pelkästään tätä ei voi jaksaa vuosikymmenten ajan. Päätin siis ottaa indeksisijoittamisen kaveriksi osakesäästötilin, johon poimin defensiivisiä osinkoyhtiöitä.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Aloittelijan kannattaa muistaa, että oma talous täytyy olla kunnossa ennen sijoittamisen aloittamista. Jos oma taloutesi on kuralla, niin hoida ensiksi se kuntoon ja mieti sijoittamista vasta sen jälkeen. Blogissani on paljon oman talouden hallintaan liittyviä artikkeleita, joista aloittelija saa hyviä eväitä aiheeseen liittyen.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit