Pohtii sijoitusblogi 2021

Blogin kirjoittajasta

Pohtii.comin takaa löytyy Marko, 40-kymppinen IT alalla työskentelevä mies Helsingistä. Päivisin aikani menee tietotekniikan parissa ja töiden jälkeen minut löytää pyöräilemästä tai luonnosta muulta liikkumasta omaksi ilokseni. Blogin kirjoittamista ja oman talouden remontoimista olen hetken ehtinyt miettiä ennen kuin päätin tarttua toimeen heinäkuussa 2020 ja aloittaa suunnitelmallisen työn niiden parissa elokuusta 2020.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Pohtii.com lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa sitä velkaa on kertynyt enemmän kuin pitäisi ja satunnaiset sijoituskokeilut ja säästösuunnitelmat ovat enemmän tai vähemmän menneet metsään ja mahdolliset säästöt ja tuotot on käytetty hyvinkin nopeasti. Nyt kuitenkin on tarkoitus tehdä asiat toisin, miettiä mihin rahat menevät, tunnistaa ja muuttaa omia kulutustottumuksia niin että rahaa jää säästöön ja niitä voi suunnitelmallisesti sijoittaa tulevaa varten. Omat tavoitteeni lähtevät siitä että saan velat maksettua mahdollisimman nopeasti pois ja samalla aloitettua säästämisen niin että minulla olisi hyvä pohja olemassa kun lainojen lyhennyksiin varatut rahat voi ohjata sijoittamiseen

Mihin olet sijoittanut

Minulla on joitain rahastoja salkussa tällä hetkellä ja aikaisemmin olen tehnyt suoria osakesijoituksia muutamaan eri otteeseen, joiden kanssa onkin sitten tullut sormille. Sijoittaja olen vasta-alkaja.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Minulla on sijoittamisesta paljon opittavaa ja nyt alkuvaiheessa, olen päättänyt sijoittaa pääasiassa indeksirahastoihin. Rahastojen lisäksi tulen sijoittamaan kryptovaluuttoihin koska uskon niiden tarjoavan mahdillisuuden hyviin tuottoihin mutta riskikin on kova. Pitkän tähtäimen suunnitelmissa minulla on hankkia sijoitusasunto.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Tämä on nyt ohje itsellenikin, selvitä oma taloudellinen tilanteesi, tee sijoitussuunnitelma joka on realistinen ja sitoudu siihen. Perehdy sijoituskohteisiin sen verran että ymmärrät, millaisesta riskistä on kysymys ja varmista oletko valmis ottamaan sen riskin.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit