Omavaraisuushaaste-sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Olen alle 30v mies, joka pyrkii saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden hyvissä ajoin ennen virallista eläkeikää. En ole asettanut vielä tarkkaa tavoitetta, mutta pystyn siihen ennen 50-ikävuotta blogini moton keinoilla.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Oma blogini keskittyy kaikista Suomen blogeista ehkä eniten juuri taloudelliseen riippumattomuuteen sekä eri keinoihin saavuttaa se. Kirjoitan blogitekstejä vähintään kaksi kertaa viikossa, joten blogini on myös ylivoimaisesti Suomen aktiivisin talousblogi.

Käsittelen tasaisesti klassisia aiheita kuin säästämistä ja sijoittamista, mutta keskityn myös paljon rahan tekemiseen, sekä siihen, miten niin minä kuin lukijatkin pystyvät parantamaan omaa tienaamistasoansa.

Mihin olet sijoittanut?

Sijoitan tällä hetkellä pelkkiin suoriin osakkeisiin erittäin keskitetysti, koska ne ovat pitkällä aikavälillä aina tuottaneet parhaiten. Isot painot minulla on esim. Suomen tilitoimistobisneksessä Talenomin ja Aallon Groupin muodossa. Aina kun pörssit romahtavat, lisään salkkuuni myös rahastoja.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Olen lähtökohtaisesti suora osakesijoittaja. Salkkuni on erittäin keskittynyt ja pyrin pitämään osakesalkkuni koon alle 10 osakkeessa, jotta ehdin seuraamaan jokaista salkkuni yritystä aktiivisesti. Pyrin omistamaan yrityksiä erittäin pitkäjänteisesti ja tavoitteeni onkin 10 vuoden päässä, jolloin jokaisen valitsemani osakkeen tuotto pitäisi olla 100%.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1. Lue ja opiskele.
2. Aloita sijoittaminen pienillä summilla ja ajallisesti hajautettuna.
3. Ole ahne silloin kun muut pelkäävät ja pelkää kun muut ovat ahneita.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit