Huh, huh ja vielä kerran huh! Onpahan ollut lopputalvi ja alkava kevät melkoista rallia. Vauhtia on riittänyt niin sijoituksissa, kuin myös omassa henkilökohtaisessa elämässä. Osittain tästä syystä tämä yleensä kvartaalin alkuun sijoitettu teksti tulee nyt peräti reilua kuukautta myöhässä julki.

Tosiaan, vauhtia on pörssissä riittänyt. Jos palataan edellisen salkkuraportin aikoihin, niin silloinhan pörssissä elettiin varsin mollivoittoista aikaa. Alkutalvi kuritti pörssikursseja, ja kaikkialla otettiin suht isoja askelia takaisin päin. Omat värinsä soppaan toivat nimekkäiden miesten ja naisten kommentit. Esimerkiksi Björn Wahlroos heitti kommentteja kuolleen kissan pompuista pörssikurssien elpyessä. Onnittelut heille, jotka uskalsivat ostaa tuolloin.

Meikäläisellä tämä kulunut vuoden ensimmäinen kvartaali oli siinä mielessä hauska, etten ole varmaan kertaakaan sijoittamisesta innostumisen jälkeen käyttänyt noin vähää aikaa sijoitusasioiden miettimiseen. En ole lukenut juuri lainkaan uutisia markkinoista, en seurannut yhtiöiden tuloksia tai mitään muutakaan. Aloitin helmikuussa työt, ja niiden tekeminen koulun ohella on polttanut kaiken aikani. Siinä siis syy myös sille, miksi tämä salkkuraportti tulee niin pirun myöhässä.

Selitykset sikseen, on aika katsoa miten varallisuuteni kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä!

Omistusasunto

Jatkoin asuntoni takaisinmaksua kuten ennenkin. Tälläkin kertaa lyhentelin lainaani 408,47 euroa kuukaudessa. Tähän päälle sitten tulevat korot ja käsittelykulut.

Näiden kolmen kuukauden aikana lainani lyhentyi 1 225,41 euroa. Korkoja maksoin 158,69 euroa ja käsittelykuluja 6,9 euroa.Asunnon suhteen ei tapahtunut oikeastaan mitään raportoimisen arvoista.

Opintolaina

Vuoden alku toi tullessaan mukavia tuliaisia, sillä kevätlukukauden opintolainat jysähtivät tililleni heti tammikuun alussa. Sieltä tuli siis uutta halpaa velkaa 3 250 euron edestä, eli koko opintolainapottini on nyt 16 019,34 euroa.

Osingot

Osinkokausi otti ja starttasi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla tuoden minulle osinkoja 400,46 euron edestä (Q1/2018: 1 027,55 e). Jos joku ihmettelee varsin kehnoa suuntaa viime vuoden alkuun verrattuna, niin syy on Nordean osingossa, joka maksettiin tänä vuonna vasta Q2:n puolella.

S-ryhmän osuuskuntajäsenyydet

S-ryhmän suhteen ei tapahtunut mitään Q1:n aikana.

Suorat osakesijoitukset

Mennyt kvartaali oli keskivertoa kovempi suorien osakesijoitusten osalta. Ostoja tuli tehtyä reilun kolmen tonnin edestä, hyvin pitkälle opintolainojen voimalla.

Vuoden kaupat korkattiin Admicomin merkeissä tehdyllä minikaupalla, jossa ostin siis vain 4 kpl osakkeita. Jos joku ihmettelee tätä ratkaisua, niin tarkoitukseni oli lähinnä pelata itseni mukaan yhtiökokoukseen, joka järjestettiin meillä Jyväskylässä.

Kaupat jatkuivat Nordealla, jota tankkasin taas kerran, tiedä monettako kertaa. Reisillehän se on tälläkin kertaa mennyt, ainakin näin lyhyellä aikajaksolla katseluna. Ostin myös vanhaa tuttua Intrumia, jonka kohdalla tarkoitukseni oli alentaa keskikurssia. Kvartaali päättyi taas kerran Harvian ”kiintiöostoon”.

Kvartaalin suorat osakesijoitukset kokonaisuudessaan tässä:

27.3.2019: Harvia – 10 kpl – 6,503 EUR
11.2.2019: Intrum – 80 kpl – 256,20 SEK
16.1.2019: Nordea – 130 kpl – 7,7980 EUR
18.1.2019: Admicom – 4 kpl – 25,15 EUR

Rahastot

Superrahastoja tankkasin tavalliseen tahtiini, ja tarkoituksenani olisi pyrkiä jatkamaan hyväksi tavaksi koettua strategiaa myös opiskelujen aikana. Eli pyrin yhä jatkossa sijoittamaan joka toinen viikko sekä Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoja 25 eurolla per rahasto.

Jatkoin tänä keväänä samalla linjalla kuin vuotta aiemmin, eli kaikki euroissa tulleet osingot sijoitin heti takaisin pörssiin Superrahasto Suomen kautta. Tästä syystä rahastoni lihoivat normaalia tuhdimmin.

Käteinen Bank Norwegianissa

Norskin pankissa ei kauheasti raportoitavaa. Norskin tilille päätyi kvartaalin aikana 744,92 euroa, eli kokonaispotti kasvoi 12 900 euroon. Kieltämättä nyt töiden alettua minulla olisi pientä poltetta keventää BN:n tiliäni, mutta se on ainakin toistaiseksi jäänyt vielä tekemättä.

Sharevillessä yli 1 000 seuraajaa

Helmikuussa rikottiin maaginen tonnin raja Shareville-seuraajien suhteen. Tällä hetkellä minulla on Sharevillessä 1 040 seuraajaa (viime raportin aikaan 944). Uusia seuraajia tuntuu löytyvän tasaiseen tahtiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille seuraajilleni! Shareville-profiilini löydät tästä linkistä tai alapuolen Shareville-badgesta.

Facebookissa lähes 300 seuraajaa

Blogini Facebook-sivu on kerännyt mukavasti uusia seuraajia ja tykkääjiä. Tällä hetkellä Facebookin puolella on mukana 249 tykkääjää ja 297 seuraajaa (viime raportissa 195 tykkääjää ja 231 seuraajaa). Mikäli kirjoitukseni kiinnostavat, kannattaa käydä laittamassa tili seurantaan tai tykätä siitä. Jaan Facebook-sivulleni myös muille sivustoille kirjoittamiani tekstejä.

Blogini ympärillä olevat sosiaaliset mediat löydät kokonaisuudessaan tästä kirjoituksesta:

Ota somet haltuun!

Muita ajankohtaisia asioita

Kuten jo pariin kertaan tekstissä vihjaisin, minulla on riittänyt kiireitä viime aikoina. Tämä johtuu pitkälle siitä, että aloitin vuoden alussa työt opintojen ohessa. Voidaan siis sanoa, että olen yhtä aikaa opiskelija, työntekijä sekä yrittäjä. Näiden kaiken kolmen homman vieminen eteenpäin syö paljon aikaani, minkä vuoksi itse sijoittaminen on jäänyt vähän vähäisemmälle huomiolle. Onneksi kesä tuo helpotusta koulun suhteen, joten kalenterini kevenee silloin hieman keväästä.

Kvartaalin aikana tapahtui myös blogiin liittyen paljon asioita. Pääsin pitämään esityksen sijoitusbloggaamisesta Keski-Suomen Osakesäästäjien tapahtumassa, olin Arvopaperi-lehden haastattelussa sekä sain kutsun Sampo Groupin pääkonttorille.

Yhteenveto

Kvartaali oli kokonaisuudessaan mahtava. Sain työnnettyä todella hyvin uutta rahaa salkkuun, sekä samaan aikaan kurssit puskivat eteenpäin. Tämä oli yksi salkkuraporttien historian parhaita kvartaaleja.

Näin mahtavan kvartaalin jälkeen on vaikea asettaa odotuksia toiselle mokomalle. Toisella kvartaalilla tulevat kuitenkin vastaan legendaariset sell in mayt sekä ilmassa saattaa olla pientä rekyyliä.

TAULUKOT

Seuraavaksi laitan jälleen tuttuja taulukoita. Käydään läpi taas varallisuuteni määrä niin bruttona kuin nettona sekä varallisuuteni jakautuminen niin omaisuuslajeina, valuuttoina kuin pörssikohtaisesti.

Kokonaisuus:

Taulukosta näkyy koko varallisuuteni velkoja myöten. Ensimmäisen kvartaalin aikana bruttovarallisuuteni nousi 9 981,61 euroa (Q4/2018: -3 971,63e).

Myös nettovarallisuuteni otti kvartaalin aikana takapakkia. Tällä kertaa Excelini ilmoitti nettovarallisuuteni nousi 7 924,65 euroa (Q4/2018: -2 746,22e).

Kuten jo sanoin, mahtava kvartaali takana. Nettovarallisuuteni puhkaisi ensimmäistä kertaa 90 kilon rajan, jota olen jo tovin tavoitellut. Bruttovarallisuus jäi 196 kilon paikkeille, eli viidennesmiljoona jäi vielä muutaman askeleen päähän.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Salkku yhteensä:

Pieniä muutoksia tapahtui viime kvartaaliin nähden. Asunnon osuus laski ja osakkeiden osuus nousi. (Q4/2018: asunto 63 %, osakkeet 27 %). Lisäksi myös rahasojen osuus pullistui (Q4/2018: 2 %).

Valuutat:

Valuuttojen suhteen rikotaan jälleen ennätyksiä, kun enää vain 52 % salkustani on euroissa (Q4/2018: 56 %). Tätä ”auttoi” kotimaisten yhtiöideni kehno menestys. Dollarien osuus pysyi ennallaan, mutta Ruotsin kruunujen osuus kasvoi (Q4/2018: 8 %). Tämä johtui pitkälti Intrumin tankkaamisesta.

Valuuttojen suhteen kehitys oli mielestäni yhä positiivinen. Haluaisin että osakevarallisuudestani ”vain” noin puolet olisi kiinni euroissa ja loput muissa valuutoissa.

Maakohtainen:

Maakohtaisessa hajautuksessa tehtiin myös ennätyksiä. Enää alle puolet salkustani on Suomessa kiinni. Muuten tulokset ovat pitkälle kuten edellisessä taulukossa.

Velat:

Velkojen suhteen mennään eteenpäin kuin panssarivaunu. Hiljalleen oman rahan osuus vain kasvaa, sekä asuntolaina pienee. Asuntolainaa on enää ”vain” 46 %, samoin omaa rahaa on ”jo” 46 % (Q4/2018: oma raha 44 %, asuntolaina 49 %). Opintolaina nousi yllättävän vähän, kun sitä on nyt 8 % salkusta (Q4/2018: 7 %). Näköjään enää ei muutaman tonnin opintolainat tunnu kokonaisuudessa enää miltään, heh.

Huh, urakka ohi! Tämän salkkuraportin julkaisu viivästyi aivan liian paljon! Seuraava kvartaali kolkuttelee jo seitsemän viikon päästä. Toivottavasti palaamme silloin ajoissa asiaan.

Kaikki historian salkkuraportit:

2022 Q4 – Kiireisyys palasi arkeen
2022 Q3 – Elämä hymyilee, mutta yhä vain pörssin ulkopuolella
2022 Q2 – Juhlahetkiä lähinnä pörssin ulkopuolella
2022 Q1 – Rauhanajan päätös söi monella tapaa

2021 Q4 – Kierrokset nousevat tyhjäkäynnistä huolimatta
2021 Q3 – Viisi vuotta salkkuraportteja
2021 Q2 – Duunarista yrittäjäksi
2021 Q1 - Ajatukset leijailevat lähitulevaisuudessa

2020 Q4 – Salkun siivousta kovalla kädellä
2020 Q3 – Kun osakesalkku on asunnon seiniä paksumpi
2020 Q2 – Juhlitaan kuin eilistä ei olisikaan
2020 Q1 – Kylmä startti uudelle vuosikymmenelle

2019 Q4 - Ostoja kovalla kädellä
2019 Q3 - Rajapyykkien yli että heilahtaa
2019 Q2 - Tasaisen tylsää menoa
2019 Q1 - Lujaa menoa pörssissä ja sen ulkopuolella

2018 Q4 - Upotaan Titanicin lailla
2018 Q3 - Kohti pimeää syksyä
2018 Q2 - Takaisin lähtöruutuun
2018 Q1 - Stressiä ja käteistä

2017 Q4 - Takana mahtava sijoitusvuosi
2017 Q3 - Oma asunto hankittu!
2017 Q2 - Viimeiset hetket asuntovelattomana
2017 Q1 - Salkkuraportit blogin puolelle

2016 Q4 - Hyvästit vuodelle 2016!
2016 Q3 - Raporttien teko alkaa

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Yksi kommentti kohteessa “2019 Q1 – Lujaa menoa pörssissä ja sen ulkopuolella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *