Vuosi 2020 on ylittänyt jo puolivälinsä, samalla kun olemme eläneet jo viisi prosenttia koko 2020-luvusta. Tämän vuosikymmenen alkua on värittänyt koronavirus ja tällä hetkellä pandemia ei näy Suomen katukuvassa enää kovinkaan paljoa. Ihmiset istuvat ravintoloiden terasseilla siinä missä aiempinakin kesinä. Sen sijaan Yhdysvalloissa tilanne on vielä tukala.

Edellinen ensimmäinen kvartaali piti sisällään todella hurjaa riepotusta, jonka myötä toinen kvartaali oli hiljalleen paluuta ”normaaliin”. Vaikka pörssit nousivatkin äärimmäisen nopean laskun jälkeen, oma salkkuni jäi vähän yleisestä kehityksestä. Eli heinäkuun alkuun mennessä esimerkiksi Nordnetin-salkkuni ei ollut vielä koronaa edeltävissä numeroissa.

Mutta joo, ei tyhjennetä pajatsoa vielä tässä vaiheessa, vaan lähdetään katsomaan miltä järjestyksessään 16. salkkuraportti tuo tullessaan.

Salkkuraportti 2020 Q2
Lue lisää POP Vakuutuksen alennuskoodista painamalla banneria.

Omistusasunto

Asuntolaina on jälleen kerran aika tylsä aihe kirjoittaa, sillä sen suhteen ei muutoksia tapahtunut. Aivan kuten aiemminkin, näiden kolmen kuukauden aikana lainani lyhentyi 1 225,41 euroa. Korkoja maksoin 106,86 euroa ja käsittelykuluja 6,9 euroa.

Opintolaina

Opintolainan suhteen tapahtui taas. Edellisellä kvartaalilla nostin alkuvuonna kevään opintolainat. Kesäkuussa sain näppiini kuluvan vuoden loputkin opintolainat, tällä kertaa 4 550 euron edestä.

Ilmassa on aavistus haikeutta, sillä todennäköisesti nämä olivat nyt viimeiset opintolainani tähän tutkintoon liittyen.

Osingot

Vuoden toinen kvartaali toi minulle osinkoja 1 612,77 euron edestä (Q2/2019: 2 264,62e), eli aavistus jäätiin viime vuodesta. Syy takapakille on pitkälti Nordean osingon jäädyttämisestä syksylle, kuin myös muutamat takapakit osingoissa. Nordean salkku puski osinkoja 139,40 euroa ja Nordnetin salkku 1 473,37 euroa.

Vuoden 2020 aikana osinkoja on tipahdellut minulle 2 113,22 (Q1-2/2019: 2 612,55e).

S-ryhmän osuuskuntajäsenyydet

S-junan vuodesta 2020 voit lukea täältä tarkemmin. S-juna on tuottanut tänä keväänä 22 euroa (viime vuonna 48 euroa), mutta jokunen osuusmaksun korko saattanee tulla vielä syksyllä. Niin tai näin, trendi pysyy yhä laskevana.

Suorat osakesijoitukset

Seuraavaksi suorat osakesijoitukset läpi. Tätä seuraavaa listausta tehdessäni minulla oli koko ajan fiilis, että olen varmasti unohtanut jotain, sillä lista tuntui tosi lyhyeltä. Toisaalta, sisältäähän tuokin 7 600 euron edestä osakepoimintaa, mikä on mielestäni varsin kelpo luku kolmeksi kuukaudeksi.

Kvartaalin suorat osakesijoitukset kokonaisuudessaan tässä:

 • 27.4.2020 ALPHABET A: 1 kpl 1272,82 $/kpl
 • 27.4.2020 HARVIA: 100 kpl 9,32 €/kpl
 • 29.4.2020 FACEBOOK: 5 kpl 193,97 $/kpl
 • 6.5.2020 BERKSHIRE HATHAWAY CLASS B: 2 kpl 174,2 $/kpl
 • 20.5.2020 REALTY INCOME: 45 kpl 51,025 $/kpl
 • 2.6.2020 SAMPO: 30 kpl 33,46 €/kpl
 • 18.6.2020 HARVIA: 10 kpl 11,4 €/kpl
 • 26.6.2020 FACEBOOK: 5 kpl 218,46 $/kpl

Rahastot

Rahastojen suhteen vanha kaava jatkui, eli joka toinen viikko 50 euroa niin Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoihin. Tämän päälle sijoitan osinkoja uudelleen näihin rahastoihin.

Q2:lla Superrahastoihin upposi 2 003 euroa uutta rahaa.

Käteinen Svea Ekonomissa ja Instabankissa

Säilytän käteisiäni tällä hetkellä kahdessa eri pankissa. Isompi potti on Svea Ekonomissa ja vähän pienempi Instabankissa. Säästötilien suhteen kvartaalilla ei tapahtunut oikeastaan mitään, mitä nyt eurot liikkuivat suuntaan tai toiseen.

Käteisen määrä laski salkussani, sillä ostin alkuvuodesta melko innokkaasti osakkeita. Kvartaalin päätteeksi säästötileillä lepäsi käteistä 18 109,04 euroa, kun kvartaalin alussa se oli 19 109,04 euroa. Käytännössä uudet opintolainat menivät odottamaan loppusijoitustaan noille säästötileille.

Sharevillessä yli 1 400 seuraajaa

Helmikuussa rikottiin maaginen tonnin raja Shareville-seuraajien suhteen. Tällä hetkellä minulla on Sharevillessä 1 459 seuraajaa (viime raportin aikaan 1 411). Uusia seuraajia tuntuu löytyvän tasaiseen
tahtiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille seuraajilleni!
Shareville-profiilini löydät tästä linkistä tai alapuolen Shareville-badgesta.

Facebookissa yli 1000 seuraajaa

Blogini Facebook-sivu on kerännyt mukavasti uusia seuraajia ja tykkääjiä. Tällä hetkellä Facebookin puolella on mukana 883 tykkääjää ja 1 042 seuraajaa (viime raportissa 777 tykkääjää ja 912 seuraajaa). Mikäli kirjoitukseni kiinnostavat, kannattaa käydä laittamassa tili seurantaan tai tykätä siitä, sillä tällöin saat ensimmäisenä tiedon uusista julkaisuistani.

Blogini ympärillä olevat sosiaaliset mediat löydät kokonaisuudessaan tästä kirjoituksesta ”Ota somet haltuun”.

Instagramissa yli 500 seuraajaa

Tammikuussa tehty Instagram-tili jatkoi kasvuaan. Instagram-tiliäni seurasi viime kvartaalin lopussa 560 käyttäjää (viime raportissa 279). Pistäkäähän tili seurantaan, jos Instaa käytätte.

Edellisessä 279

Muita ajankohtaisia asioita

En keksi kvartaalilta oikein mitään kerrottavaa. Se oli siinä mielessä erikoinen, että työskentelin kotoa käsin koko ajan. Koronan vuoksi en hirveästi poistunut kotoani, mikä säästi euroja.

Toisaalta kun koronan vuoksi ei tarvinnut tehdä töitäkään vanhaan malliin, keskityin opiskeluun. Menot ja tulot tippuivat molemmat, joten lopulta aika plusmiinusnolla-tilanteeseen päästiin.

Yhteenveto

Vuosi sitten olen nimennyt Q2:n salkkuraportin nimellä tasaisen tylsää menoa, vaikka toisaalta tahtoisin toistaa nyt nuo sanat. Pörssi toipui kovaa vauhtia koronasta ja vaikka aloitin ostoni huhtikuun lopussa, niin jotenkin focukseni näinä aikoina ei ole liikkunut hirveästi sijoittamisessa. En osaa sanoa mistä tämä johtuu.

Se nyt jäi vähän harmittamaan, että salkku ei ole vieläkään kirinyt koronaa edeltävälle tasolle, mutta uskon sen tapahtuvan Q3:n aikana. Muita ennustuksia minulla ei ole Q3:lle. Vaikka korona tuntuu pörssikursseja katsomalla olevan nyt takanapäin, saa nähdä mitä mahdollinen toinen aalto tuo tullessaan. Tämän lisäksi syksyllä kummittelee USA:n presidentinvaalit, joiden käänteet tulevat varmasti liikuttelemaan myös pörssikursseja jossain määrin.

TAULUKOT

Seuraavaksi laitan jälleen tuttuja taulukoita. Käydään läpi taas varallisuuteni määrä niin bruttona kuin nettona sekä varallisuuteni jakautuminen unohtamatta tietenkään kokonaisuuden kannalta oleellisia velkoja. Vähän laiskuuttani poistin tällä kertaa valuutat ja maakohtaisen hajautuksen, koska aikani ei riittänyt niiden selvittämiseen.

Kokonaisuus:

Taulukosta näkyy koko varallisuuteni velkoja myöten. Mennyt kvartaali runteli kivasti varallisuuksiani, kun sen aikana bruttovarallisuuteni nousi 22 482,83 euroa (Q1/2020: -8 872,03e). Bruttovarallisuus ei laskenut ihan niin paljoa uusien opintolainojen tulon vuoksi.

Vielä suuremmat kuperkeikat tehtiin nettovarallisuuden puolella. Tällä kertaa Excelini ilmoitti nettovarallisuuteni nousseen 19 111,47 euroa (Q1/2020: -12 846,62e).

Luvut saattavat tuntua kovilta, mutta muistakaa miten syvällä koronakriisissä käytiin keväällä. Jos peilataan lukuja ennen kriisiä vuoden alkuun, eli puolen vuoden päähän, niin bruttovarallisuuteni on noussut 13 600 euroa, ja nettovarallisuuteni 6 200 euroa. Nämä jaettuna kuudelle kuukaudelle ovat aika mietoja lukuja.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Salkku yhteensä:

Asunnon osuus painui takaisin alle 50 % (Q1/2020: 54 %), mikä on hyvä juttu. Osakkeiden osuus kasvoi (Q1/2020: 32 %), samalla kun käteisen osuus taas taas pieneni (Q1/2020: 9 %). Rahastot saivat kivan loikan (Q1/2020: 4 %).

Velat:

Omaa rahaa on taas kerran enemmän kuin velkaa, mikä on hyvä asia (Q1/2020: 50 %). Opintolainan osuus kasvoi hitusen uusien lainaerien myötä (Q1/2020: 11 %). Asuntolainan osuus taas keveni, kun osakkeet rallattelivat ylöspäin (Q1/2020: 39 %).

Lopetellaan tällä kertaa tähän. Nauttikaa kesästä, sillä se ei ole tälläkään kertaa ikuinen. Pitäkää itsenne myös terveenä. Palataan syksyllä asiaan uudelleen.

Kaikki historian salkkuraportit:

2020 Q2 – Juhlitaan kuin eilistä ei olisikaan
2020 Q1 – Kylmä startti uudelle vuosikymmenelle

2019 Q4 - Ostoja kovalla kädellä
2019 Q3 - Rajapyykkien yli että heilahtaa
2019 Q2 - Tasaisen tylsää menoa
2019 Q1 - Lujaa menoa pörssissä ja sen ulkopuolella

2018 Q4 - Upotaan Titanicin lailla
2018 Q3 - Kohti pimeää syksyä
2018 Q2 - Takaisin lähtöruutuun
2018 Q1 - Stressiä ja käteistä

2017 Q4 - Takana mahtava sijoitusvuosi
2017 Q3 - Oma asunto hankittu!
2017 Q2 - Viimeiset hetket asuntovelattomana
2017 Q1 - Salkkuraportit blogin puolelle

2016 Q4 - Hyvästit vuodelle 2016!
2016 Q3 - Raporttien teko alkaa

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Saatan saada jonkinlaisen palkkion, mikäli teet kaupat juuri kyseisen linkin kautta. Se ei maksa sinulle yhtään ylimääräistä, vaan saat yhtä hyvän tarjouksen kuin ilman affiliate-mainontaakin. En ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

Seuraa blogia Facebookissa:

Yksi kommentti kohteessa “2020 Q2 – Juhlitaan kuin eilistä ei olisikaan

 1. astmt30 kommentoi:

  Käteisen varteenotettava säilytyspaikka Balanzia pudottaa pian säästötilikorkonsa Svean tasolle eli 1,oo %:iin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.